بولتن روز شمارخبری و کارگری سال ۱۳۸۶
بولتن روز شمارخبری و کارگری سال ۱۳۸۶



هفته اول فروردین ماه ۱۳۸۶ (مارس ۲۰۰۷)
1- کارگران پرسان رشت حقوق کاری خود را نگرفته اند:
كارگران شركت "پرسان" رشت 38 ماه است حقوق نگرفته اند .نماينده كارگران كارخانه "پرسان" رشت گفت: حدود 38 ماه است كه هيچگونه حقوقي دريافت نكردهايم و به شدت با مشكل مالي مواجه هستيم.در حال حاضر كارخانه پرسان رشت تعطيل است و 51 كارگر اين واحد بيكار و بلاتكليف هستند و از هيچ جايي حقوق دريافت نميكنند. وي گفت: مشكلاتمان را به استاندار گيلان و مسوولين مربوطه انعكاس دادهايم، اما تا به امروز هيچگونه اقدام اساسي انجام نشدهاست.نماينده كارگران افزود: كارگران براي مطالبه حقشان به خيلي جاها مراجعه كردهاند، اما نتيجهاي نگرفته. وي گفت: متاسفانه تاميناجتماعي براي مهر دفترچه هاي درماني كارگران بهانه هاي بي اساسي ميگيرد، در حالي كه طبق قانون بايد با كارگران واحدهاي بحراني مساعدت شود.
2- كارگران نساجي خامنه ده ماه است حقوق نگرفته اند:
مسئوولان دراتاقهاي راحت نشسته وعده توخالي مي دهند .حدود 170 كارگر كارخانه نساجي خامنه كه 10 ماه است حقوق نگرفته اند، براي احقاق حقوق خود ماههاست در ادارات و نهادها سرگردان و آواره هستند. كارخانه نساجي خامنه يكي از كارخانجات نساجي فعال با دستگاههاي مدرن و پيشرفته در اين استان بود يكي از كارگران گفت: آقايان اگر خودشان توان دريافت نكردن يك ماه حقوق را داشته باشند، ما هم دو ماه صبر ميكنيم، ولي امروزه آقايان مسوول در اتاقهاي بزرگ و راحت نشسته و خودروهاي مناسب سوار ميشوند و تنها وعده تو خالي مي دهند.وي افزود: آقايان در فكر اين نيستند كه زندگي برخي از كارگران به علت فقر و نداري و وعدههاي توخالي در آستانه فروپاشي است.جمعي از كارگران نيز پرداخت نشدن حقوق، مزاياي عيدي و پاداش و حق بيمه تامين اجتماعي را از مشكلات اساسي خود بر شمرده و گفتند: در صورت عدم رسيدگي فوري به مشكلات و خواسته هاي قانوني و برحق مان، براي احقاق حقوق خود به تهران جلوي دفتر وزير كار، نمايند گان مجلس شوراي اسلامي و دفتر رياست جمهوري خواهيم رفت تا صداي حق طلبانه خود را به گوش مسوولين كشور برسانيم.
3- کارگران فرش البرز حقوق نگرفته اند:
حدود 100 تن از کارگران فرش البرز مازندران، يك سال است حقوق نگرفته اند .شركت فرش البرز مازندران كه يكي از كارخانه هاي بسيار خوب در زمينه توليد فرش بود، حدود يكسال است كه به علل نامشخص تطعيل شده و تعدادي از كارگرانش با دريافت حق سنوات تسويه حساب كرده كه اكنون از اين عمل خود پشيمان شدهاند، اما هنوز 100 كارگر ديگر در انتظار بازگشايي شركت و دريافت مطالبات معوقه خودشان هستند. به دليل عدم واريز حق بيمه كارگران توسط كارفرما, تامين اجتماعي دفترچههاي درماني آنان را مهر اعتبار نميزند.
4- سرمایه داران زمین ها را بالا می کشند:
طلبكاران زمين كارخانه چيت بهشهر را توقيف كردند.كارگران اين واحد 60 ماه است هيچ حقوقي دريافت نكردهاند. به دليل بدهكاري مدير عامل كارخانه نساجي چيت بهشهر به سازمان تامين اجتماعي, شهرداري, دارايي و ساير ادارات و نيز به برخي از اشخاص حقيقي، اين طلبكاران توانستهاند از طريق دادگستري زمين كارخانه را بابت طلبشان توقيف كنند. كارخانه نساجي چيت بهشهر حدود 295 كارگر دارد كه در حال حاضر با بحران توليد مواجه است و كارگران هم 60 ماه است كه هيچگونه حقوقي دريافت نكردهاند.اين واحد نساجي حدود 4 هكتار زمين دارد و از كارخانجات بسيار مهم نساجي مازندران است.
5- ده تن از معلمان هنوز در زندان به سر می برند:
کمیته دانشجویی گزارشگران حقوق بشر : با وجود دستور رئیس قوه قضائیه مبنی بر قانونی بودن اعتراضات معلمان و لزوم آزادی فوری آنها، بازداشت شدگان کماکان در بند 209 وزارت اطلاعات نگهداری می شوند. گزارش ها حاکی است این افراد که تعداد آنها بالغ بر 10 نفر می باشد، تاکنون حاضر به پذیرفتن اتهامات خود و دادن تعهد نشده اند. این درحالی است که علی رغم قول آزادی 44 معلم زندانی تا پیش از سال نو، تنها نام چند تن از این معلمان دردست است و از مشخصات سایر بازداشت شده ها اطلاعی در دست نیست. همچنین گفته می شود، خانواده های این معلمان هفته ی گذشته موفق شده اند باآنها ملاقات داشته باشند. اعتراضات صنفی معلمان درروزهای پایانی سال 85 در اعتراض به وضعیت معیشتی و عدم اجرای "نظام هماهنگ پرداخت حقوق" صورت گرفت. معلمان معترض که تعداد آنها در تجمعات مقابل مجلس به بیش از 10 هزار نفر می رسید پس از برپایی چندین تجمع بزرگ ، خواهان گفتگو با نمایندگان مجلس شدند اما به گفته ی آنها در جلسه ای که قرار بود مابین نماینده معلمان و نمایندگان مجلس برگزار شود، تنها مامورین وزارت اطلاعات و دیگر نهادهای امنیتی شرکت کرده بودند. .نیروی انتظامی نیز که در جریان سرکوب تجمعات مسالمت آمیز معلمان نقش بسیار پر رنگی را ایفا کرده است، در اظهاراتی اجتماعات آنها را به قصد ضربه زدن به امنیت ملی دانست و معلمان بازداشت شده را مخل آسایش و آرامش عمومی معرفی کرد.
6- بخشي از مطالبات كارگران تعلیقی شركت واحد پرداخت شد:
خبرگزاری حکومتی ایلنا: نماينده كارگران تعليقي شركت واحد گفت: پس از 14 ماه سرگرداني، اكثر كارگران تعليقي شركت واحد، مطالبات ايام تعليقي خود را دريافت كردند.به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, ابراهيم مددي، نماينده كارگران تعليقي شركت واحد، افزود: با پيگيري دادگستري و هيات نظارت بر حقوق شهروندي استان تهران، سهشنبه گذشته به غير از 3 نفر، تمامي كارگران تعليقي شركت واحد مطالبات ايام تعليقي خود را از مديريت اين شركت دريافت كردند. وي تصريح كرد : با وجود دستور صريح مقامات قضايي هنوز 3 كارگر تعليقي ديگر موفق به دريافت مطالبات قانوني ايام تعليقي خود نشدهاند. اين فعال كارگري يادآور شد: گروه 54 نفري كارگران تعليقي شركت واحد از تاريخ 8 بهمن ماه 1384 تا 29 اسفند ماه 1385 از كارفرماي خود 14 ماه حقوق و مزاياي معوقه طلبكار هستند.
وي يادآور شد: مديريت شركت واحد بر مبناي دستمزد روزانه سال 1384 و بدون احتساب ساير مزايا، 50 درصد مطالبات ايام تعليق را پرداخت كرده است.مددي افزود: در آستانه شب سال نو كارگران تعليقي شركت واحد با اين مبلغ تنها ميتوانند بخشي از بدهيهاي گذشته خود را پرداخت كنند. زيرا در طي يك سال گذشته با قرض و بدهكاري، از پس مخارج اوليه خانواده خود برآمدهاند.
7 - نامه كارگران شركت نفت گچساران :
نارگران ایم شرکت طي نامه اي به فرماندار رژیم در گچساران،خواستار رسيدگي به وضع و مطالبات معوقه خود شدند خبرگزاری حکومتی ایلنا: در نامه برخي از كارگران شركت نفت گچساران به " حسين قاسمي " فرماندار اين شهرستان چنين آمده كه " آقاي فرماندار براي رضاي پرودگار و رفع مشكلات خود و خانواده هايمان به دادمان برسيد و نگذاريد كه آبرويمان پيش زن و فرزندانمان كم شود." در اين نامه كه يك نسخه آن به دفتر خبرگزاري كار ايران (ايلنا) ياسوج ارسال شده، امضاء كنندگان عنوان كردهاند كه "علاوه بر پرداخت نشدن حقوق دو ماه قبلشان توسط پيمانكار مربوطه، برخي مطالبات آنها نيز پرداخت نشده است." امضاء كنندگان اين نامه كه تعدادشان 50 نفر است، ادعا كرده اند كه " مسوولان شركت نفت گچساران به هيچ عنوان پاسخگوي رفع مشكلات آنان نيستند و در برخي اوقات نيز به اخراج تهديد مي شوند." در ادامه اين نامه چنين آورده شده كه :" جناب فرماندار، ضمن تقدير از پيگيري هاي شما در جهت رفع مشكلات ما كارگران شركت نفت ، متاسفانه مسوولان اين شركت به بهانههاي واهي حاضر به پرداخت مطالبات ما نميشوند و از پرداخت حق و حقوق ما شانه خالي مي كنند. شما بگوييد آيا پرودگار را خوش ميآيد كه كارگران زحمتكش شركت نفت گچساران كه شبانه روز در خدمتگذاري به نظام آماده فداكاري هستند ، اين چنين مورد سرزنش و نكوهش از سوي اغلب مسوولان اين شركت واقع شوند؟"
همچنین درنامه آورده شده: " امروز در شركت نفت گچساران كه يك چهارم نفت كشور را تامين ميكند، مسوولان اين شركت علاوه براينكه حقوق ما را پرداخت نميكنند حاضر به پاسخگويي هم نيستند؟" در پايان اين نامه كه براي " حسين قاسمي " فرماندار گچساران و باشت در دو صفحه تنظيم شده چنين آمده است كه:" آقاي فرماندار بسياري از كارگران مورد ظلم واقع شده از خانواده هاي شهداء ، جانبازان و ايثارگران اين انقلابند ترا به آبروي پيامبر (ص) نگذاريد مسوولان شركت نفت گچساران حقوقمان را پايمال كنند."
8- وضعیت کارگران نفت گچساران :
خبرگزاري كار ايران (ايلنا) كهگيلويه و بويراحمد پيشتر از نگراني 300 كارگر شركت نفت گچساران در رابطه با پرداخت نشدن مطالبات اين كارگران خبر داده بود و عنوان كرد كه برخي كارگران اين شركت اعلام كردهاند؛ در صورت پرداخت نشدن مطالباتشان بزودي جلوي فرمانداري گچساران تجمع مي كنند. " عليرضا جنتي " دبير اجرايي خانه كارگر كهگيلويه و بويراحمد هم پيشتر در مصاحبه با خبرگزاري كار اين استان از نگراني گسترده برخي از كارگران شركت نفت گچساران در ارتباط با پاسخگو نبودن مسوولان و پرداخت نشدن مطالبات آنان خبر داده بود. " خليفه خلقي پور"، مديركل كار و امور اجتماعي كهگيلويه و بويراحمد نيز در مصاحبه با ايلناي ياسوج، خواستار رفع مشكلات برخي از كارگران شركت نفت گچساران در ارتباط با پرداخت شدن مطالباتشان توسط مسوولان مربوطه شده بود.يك منبع آگاه در شركت نفت گچساران نيز چندي پيش در مصاحبه تلفني با خبرگزاري كار ايران اين استان، با تاييد بي توجهي مسوولان اين شركت نسبت به پرداخت مطالبات 300 كارگر عنوان شده، از وضعيت معيشتي و رواني موجود اين كارگران اظهار نگراني كرد. وي گفت: " متاسفانه مسوولان شركت نفت گچساران علاوه بر اينكه حاضر به پاسخگويي در اين رابطه نيستند، در برخي اوقات هم كارگران منتقد را تهديد به اخراج مي كنند."
هفته دوم فروردین ۱۳۸۶ (آوریل ۲۰۰۷)
9- اعتراض سازمان ملل به احکام مرگ برای کودکان مجرم در ایران :
سایت زنستان: نماينده ويژه سازمان ملل در امر اعدامهای غيرقضايی، صحرايی و خودسرانه، در روز ۲۸ مارس ۲۰۰۷ (۸ فروردين ۱۳۸۶) بيانيه زير را صادر کرد:فيليپ الستون، نماينده ويژه سازمان ملل در امر اعدامهای غيرقضايی، صحرايی و خودسرانه اظهار میدارد که "اعدام نوجوانان در ايران کاملا غيرقابل قبول است. دولت ايران نمیتواند به انکار وظايف خويش تحت قوانين بينالمللی ادامه دهد. بويژه، در سال ۱۹۹۴ ايران کنوانسيون حقوق کودک را تصويب نمود و بطور واضح و بدون هيچگونه ابهامی متعهد شد که ديگر مجازات اعدام را در مورد جرمهايی که توسط افراد زير هيجده سال انجام میگيرد، اعمال نکند."
الستون بيان میدارد که "اکنون زمان آن رسيده که ايران پايبندی خود به قوانين بينالمللی را با عمل مشخص نشان دهد، و نه با حرف خالی. دولت ايران بايد فورا همه احکام اعدام صادر شده برای افرادی که پيش از ۱۸ سالگی مرتکب جرم شدهاند، لغو کند." گزارشی که روز ۲۸ مارس توسط الستون منتشر شد، به ۱۵ نفر افرادی اشاره میکند که وی در طول دو سال گذشته درگير پروندههای آنان بوده است. اين افراد شامل نه پسر و شش دختر هستند که در ايران به خاطر جرايمی که پيش از ۱۸ سالگی مرتکب شده بودند، به مرگ محکوم شدهاند. بر طبق گزارشات موجود، چهار نفر از اين نوجوانان مجرم اعدام شده و دو نفر تبرئه شدهاند. حکم اعدام پنج نفر ديگر معلق است و يکی تحت بررسی است. وضعيت سه نفر ديگر نامشخص است.الستون يافتههای خود را روز سهشنبه به شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه کرد.
10- پرونده سازی علیه فرهنگیان زندانی:
به گزارش فعالان حقوق بشرو دمکراسی در ایران ، روز پنجشنبه 9 فروردین 1385 تعدادی از فرهنگیان زندانی از جمله آنها آقایان بهشتی،باغانی و بداقی با ضمانتهای سنگین آزاد گردیدیند.ولی هنوز آقایان نورالله اکبری ،پورسلیمان وهاشمی در بند 209 زندان اوین در بازداشت بسر میبرند. فرهنگیان زندانی در طی مدت بازداشت در بند 209 دائما تحت بازجوئی مامورین وزارت اطلاعات قرار داشتند. بازجوئیها شبانه انجام میگرفت و توسط چند بازجو که با برخوردهای پرخاشگرانه و توهین آمیزهمراه بود. زندانیان مجبور بودند که اکثر اوقات با چشم بند باشند. آقای کیومرث همایونی یکی دیگر از فرهنگیان زندانی توسط مامورین بشدت مورد ضرب و شتم قرار گرفت شدت ضربات وارده به حدی بود که او قادر به راه رفتن نبود.
مامورین وزارت قصد دارند خبرهای که در رسانه ها انتشار یافته را به عنوان مدرک علیه فرهنگيان زندانیان بکار برند. واز این طریق سعی در پرونده سازی علیه آنها را دارند.
حسن زارع دهنوی معروف به قاضی حداد در بند 209 اوین حاضر شد و شخصا زندانیان فرهنگی را مورد بازجوئی قرارمیداد و آنها را تهدید میکرد. او با استناد به خبرهای منتشر شده در رسانه ها که به عنوان مدرک از آنها یاد میکرد و بر مبنای آن به یکی از زندانیان میگوید که شما محکوم به6.5 سال زندان خواهید شد.
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران خواهان حمایت اتحادیه های معلمین جهان و سازمانهای حقوق بشری از خواسته های معلمین ایران و محکوم کردن پرونده سازی علیه آنها است .
پيوست به سازمانهاي زير
دبير كل سازمان ملل متحد
سازمان جهاني كار و مقامات آموزش بين المللي
شوراي حقوق بشر سازمان ملل متحد
سازمان عفو بين الملل
ديدبان حقوق بشر
11- كارگران صنايع پوشش رشت خطاب به استاندار گيلانتاوان اشتباهات را كه نبايد كارگر پس بدهد به گزارش خبرنگار دولتی گروه كارگري ايلنا در تاریخ 13 فروردین 1386، در نامه اين كارگران با اشاره به دستورات و تاكيدهايي كه رييس جمهور در سفر اخير استاني خود براي حل مشكلات واحدهاي صنعتي مشكل دار داشته، آمدهاست: مسولان مربوطه در مورد حل مشكل واحدهاي صنعت نساجي هنوز تصميمي ارائه نكردهاند.در اين نامه نمايندگان كارگران كارخانه صنايع پوشش گيلان با بيان اينكه هنوز دعواي حقوقي مديرعامل با خريدار اجناس كارخانه ادامه داشته و به تعويق افتادن پرداخت مطالبات و حقوق قانوني كارگران اين واحد ادامه دارد، تاكيد كردهاند كه در جريان خصوصي سازي، اتفاقي كه نبايد بيفتد، افتادهاست و كارگران نبايد تاوان اشتباهات انجام شده را پس بدهند.اين كارگران در نامه خود با اشاره به مشكل صنعت نساجي به عنوان يكي از دغدغه هاي مسوولان، از استاندار خواستند تصميمي قاطع و منطقي در مورد حل مشكلات كارگران اين واحد بگيرد.پايان پيام
12- تمامي 54 كارگر تعليقي شركت واحد مطالبات قانوني خود را دريافت كردند :به گزارش خبرنگار دولتی گروه كارگري ايلنا: " ابراهيم مددي" افزود: در نتيجه اقدامات به عمل آمده،تمامي پنجاه و چهار كارگر تعليقي شركت واحد توانستند بيش از يك سال مطالبات ايام تعلق خود را بر مبناي دستمزدهاي سال 84 دريافت كنند.وي با بيان اينكه اين پرداخت با پيگيري كارگران تعليقي و دادگستري استان تهران بودهاست، گفت: اين مهم بر اساس تعهداتي است كه به موجب ماده 18 قانون كار براي كارفرما در مقابل كارگر تعليقي ايجاد شده است.وي افزود: آنچه كه به كارگران تعليقي شركت واحد پرداخت شدهاست، تنها بخشي از مطالبات قانوني ايام تعليق كارگر معلق از كار است.وي ياد آور شد: به موجب قانون كار، كارفرما بايد در طول ايام تعليق كارگر و تا زمان روشن شدن وضعيت وي، 50 درصد مطالبات قانوني وي را پرداخت كند، در حالي كه كارگران تعليقي شركت واحد هنوز بابت تمديد دفترچه بيمه خود و ما به التفاوت دستمزد سال 85 از كارفرماي خود طلبكار هستند.مددي تاكيد كرد: پس از پايان تطيلات 2 هفتهاي عيد نوروز، نسبت به دريافت باقميانده مطالبات قانوني خود اقدام خواهيم كرد. پايان پيام
13- كارگران فضاي سبز مستقر در پارك شهر تهران، يك ماه حقوق طلبكارند: بيش از 45 كارگر فضاي سبز مستقر در پارك شهر تهران، بيش از يك ماه حقوق قانوني خود را طلبكارند. به گزارش خبرنگار دولتی گروه كارگري ايلنا، اين كارگران در طول كار اجباري هر روزه خود در محدود پارك، از ساعت 5/6 صبح تا 3 بعد از ظهر كار كرده و در ازاي 9 ساعت كار مستمر، ماهيانه 140 هزارتومان حقوق دريافت ميدارند.اين كارگران تاكنون حق استفاده از مرخصي قانوني و استفاده از حق مرخصي در روزهاي تعطيل حتي تاسوعا وعاشورا را نداشته و به اجبار كارفرما بدون استثنا در تمامي روزها بايد بر سرپست كارشان حاضر باشند.پايان پيام
14- حداقل دستمزد كارگران براساس واقعيت تصويب نشدكدام مغز متفكر اقتصادي با 183 هزار تومان هزينه هاي يك خانوار راتامين مي كند :رييس شوراي اسلامي كار شركت مازيران ، گفت: به راستي با چه حساب و كتاب و با كدام مغز متفكر اقتصادي ميتوان با مبلغ 183 هزار تومان، تمامي هزينه هاي يك خانواده كارگري را تامين كرد، بنا براين شوراي عالي كار بايد مشخص كند با كدام استدلال براي كارگران چنين تصميمي گرفتهاست."حسن زندي"، در گفت وگو با خبرنگار دولتی گروه كارگري ايلنا، افزود: شوراي عالي كار با بهانه قراردادن بحران صنايع، همه ساله حداقل دستمزد كارگران را براساس واقعيت تصويب نميكند و مطالبات كارگران همچنان انباشته مي شود.وي گفت: وزير كار با اعلام افزايش پلكاني حقوق كارگران قبل از تصميم شوراي عالي كار، برافزايش درصد پايين دستمزد كارگران صحه گذاشت و نشان داد كه نظرات كارشناسان جامعه كارگري بي اهميت است.زندي تصريح كرد: دو سال است كه با عملكرد نادرست وزارتكار، دستمزد كارگران به دور از هرگونه رعايت اصل سه جانبه گرايي و معيارهاي تعيين دستمزد از جمله سبد هزينه خانوار و تورم موجود محاسبه مي شود كه اين رويكرد كارگران را از دسترسي به خواسته هاي بر حق و قانوني شان دورتر كرده است.پايان پيام
15- دستمزد 183 هزار توماني كارگران در مقايسه با افزايش تورم ناچيز است :دبير اجرايي خانه كارگر استان گيلان گفت: چنانچه اعضاي شوراي عالي كار با اندكي تامل و انصاف به كارنامه سنوات گذشته اين شورا توجه كنند، به خوبي در مي يابند كه تاكنون در تعيين حداقل دستمزد كارگران تا به اين اندازه كمكاري نشده است."محمد يعقوبي"، در گفت وگو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا، افزود: اجناس و خدمات دولتي كه تاثير مستقيم و وسيعي بر ساير سطوح زندگي دارد، به حدي بالا رفته كه با افزايش دستمزدها قابل قياس نيست.وي با تاكيد بر اينكه نرخ بالاي تورم بيانگر ناچيز بودن دستمزد كارگران است، گفت: بالا بردن قوت خريد و توان مالي كارگران و به طور عام طبقه حقوق بگير، شكوفايي و رونق موثري در توليد و صنعت كشور به وجود خواهد آورد.وي تاكيد كرد: به دليل اينكه مصرف كنندگان محصولات داخلي همين طبقه حقوق بگير و كارگران هستند، كاهش قدرت خريد اين قشر برابر با انباشته شدن توليدات داخلي و در نتيجه ركود صنعت و اقتصاد ملي است.يعقوبي تاكيد كرد: متاسفانه در پايان سال، خبر ناگوار تعيين حداقل دستمزد 183 هزار توماني جامعه كارگري و كارگران را متعجب كردهاست.وي تاكيدكرد: موجب تعيين دستمزد ناچيز، شخص وزيركار است، هر چند دكتر جهرمي مدعي شده كه شوراي عالي كار تصميم گيرنده بود، اما افكار عمومي از فشار و نفوذ وي براعضاي شوراي عالي كار مطلع است.دبير اجرايي خانه كارگر گيلان تصريح كرد: دستمزد 183 هزار توماني در حالي تصويب شد كه اين مبلغ تنها پاسخگوي هزينه اندك يك خانواده 4 نفره است و مشخص نشده كارگران بايد بقيه نيازمنديهاي زندگي خود را از كجا تامين كنند.پايان پيام
16- كارگران فضاي سبز منطقه 11 شهرداري تهران 2 ماه حقوق طلبكارندنپرداختن مطالبات كارگران، رسم ديرينه پيمانكاران شده است :بيش از 20 كارگر فضاي سبز ناحيه 2 منطقه 11 شهرداري تهران، بيش از 2 ماه است حقوق معوقه خود را دريافت نكرده و طبق رسم ديرينه شركتهاي پيمانكاري، كارفرمايان با اتمام مدت قرارداد خود با شهرداري، مطالبات كارگران را پرداخت نميكنند. به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا، كارگران تحت پوشش شهرداري منطقه 11 عنوان ميكنند: بنا بر رسم ديرينه شركتهاي متخلف پيمانكاري، اين شركتها كه با شهرداري تهران كار ميكنند هر ساله با اتمام قراردادشان با شهرداري منطقه، حقوق معوقه كارگران را درعملكردي غير قانوني از آن خود كرده و در آستانه سال جديد، كارگران را بدون كمترين نقدينگي و بدون دريافت حقوق، عيدي و پاداش به حال خود رها ميكنند.اين كارگران ميگويند: كارفرمايان همانند برده از ما كار كشيده و حتي اجازه استفاده از روزهاي تعطيل همچون جمعه و تعطيلات روزهاي تاسوعا وعاشورا را نيز به ما نميدهند و در پايان سال با سو استفاده از حقوق قانونيمان، فقر وتنگدستي را به ما ارمغان ميدهند و شهرداري نيز كمترين نظارتي نداشته است.لازم به ذكر است، كارگران فضاي سبز شركت نارچستان سبز، ماهيانه 140 هزار تومان دستمزد دريافت ميدارند.پايان پيام
17- كاركنان اتوبوسراني آبادان، هنوز مطالبات معوقه سالهاي گذشته را دريافت نكرده اند :نماينده كارگران آبادان گفت: كاركنان اتوبوسراني آبادان، هنوز مطالبات معوقه سال 84 و85 خودشان را از شهرداري دريافت نكردهاند."مصطفي نظري"، در گفت وگو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا، افزود: كاركنان اتوبوسراني آبادان كه حدود 115 نفر هستند، پول لباس سال هاي گذشته و بن سال 85 را از شهرداري طلب دارند.وي گفت: براساس قانون، تاكنون افزايش حقوق سال 84 براي كاركنان رسمي اتوبوسراني آبادان منظور نشده كه اين هم جزو مطالبات شان است.نظري افزود: از مسوولين شهرداري آبادان انتظار مي رود در آغاز سال 86 نسبت به پرداخت مطالبات كاركنان اتوبوسراني اقدام كنند.پايان پيام
18- كارفرماي " ايران ارتباط" كارگران را مجبور به عقد قرارداد موقت كار مي كند80 كارگر اين شركت 2 ماه حقوق طلبكارند :نماينده كارگران شركت " ايران ارتباط" شهر ري، به اشاره به اشتغال 80 كارگر در اين واحد، گفت: كارفرماي اين واحد با گروكشي حقوق بهمن و اسفندماه سال گذشته، كارگران رسمي اين شركت را مجبور به عقد قرارداد موقت كرده است." اكبر باقري"، در گفت وگو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا، افزود: كارفرماي ايران ارتباط، كارگران را به پذيرفتن سنوات سالانه يك ماه مجبور كردهاست.او با بيان اينكه تمامي كارگران به غير از 10 نفر، شرايط كارفرما را قبول كردهاند، گفت: مديريت ايران ارتباط مي گويد هر كس كه شكايت دارد به اداره كار مراجعه كند.وي عدم دريافت حق اولاد، حق مسكن، حق بن، خواربار، لباس كار، پول ناهار، نداشتن سرويس، ندادن فيش حقوقي و پرداخت نكردن به موقع حقوق كارگران را از جمله تخلفات مديريت ايران ارتباط بر شمرد و گفت: از اداره كار شهر ري مي خواهيم كه به فرياد كارگران برسد.پايان پيام
19- رييس كانون شوراهاي اسلامي كار لرستانمعيار شوراي عالي كار براي تعيين دستمزد 183 هزار توماني مشخص نيست :رييس كانون هماهنگي شوراهاي اسلامي كار لرستان گفت: مشخص نيست شوراي عالي كار براساس چه معيار و مدركي به رقم 183 هزار تومان براي حداقل دستمزد سال 86 كارگران رسيده است، چرا كه اين رقم حتي با ميزان تورم روز نيز همخواني ندارد."مراد احسانپور"، در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا، افزود: وقتي جلوي گراني و تورم به هيچ وجه گرفته نمي شود و تامين هزينه هاي اوليه زندگي از عهده حقوق كارگران خارج است، چرا مسوولان دستمزد را اين گونه ناچيز رقم مي زنند.وي با اشاره به اينكه در حال حاضر خط فقر تا مرز 400 هزار تومان هم اعلام شدهاست، افزود: دستمزد مصوب شوراي عالي كار نظر جامعه كارگري را تامين نكرده و حتي نمايندگان كارگران در اين شورا نيز با اين رقم موافق نيستند.احسانپور تاكيدكرد: با توجه به افزايش سرسام آور تورم، كارگران سال سختي را پيش رو خواهند داشت.پايان پيام
20- امنيت شغلي از دستمزد مهمتر است دستمزد سال 86 كارگران، بسيار پايين تر از نرخ تورم و سبد هزينه خانوار تعيين شد: عضو كانون هماهنگي شوراهاي اسلامي كار مازندران گفت: حداقل دستمزدي كه شوراي عالي كار براي سال 86 كارگران تعيين كرد، بسيار پايين تر از نرخ تورم و سبد هزينه خانوار بوده است. "حسين محمدزادهگنجي", در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: سال گذشته نيز شوراي عالي كار با دو نرخي كردن حداقل دستمزد كارگران، موجب اخراج جمع كثيري از كارگران قراردادي شد.وي تاكيد كرد: سرانجام نيز آقايان اعلام كردند حداقل دستمزد به صورت توافقي بين كارگر و كارفرما تعيين شود. محمدزاده گفت: امنيت شغلي، مهم تر از حداقل دستمزد است، زيرا در صورت وجود امنيت شغلي، كارگر با حقوق كم نيز ميتواند زندگي كند، به شرط آنكه كارش را از دست ندهد. عضو كانون شوراهاي اسلامي كار مازندران افزود: وزارت كار بايد اول در رابطه با امنيت شغلي كارگران چاره انديشي كند، سپس در مورد حقوق شان يك تصميم منطقي بگيرد كه البته اين مهم نيز بايد با مد نظر قرار دادن نرخ تورم و سبد هزينه خانوار باشد. پايان پيام
21- حق مسكن كارگران براي دومين سال متوالي افزايش نيافته استشوراي عالي كار تجديد نظر كند :نماينده اسبق كارگران در شوراي عالي كار گفت: حق مسكن كارگران براي دومين سال متوالي افزايش نيافته و اين ظلمي آشكار به قشر محروم كارگر است، زيرا افزايش قيمت مسكن و اجاره خانه در سال گذشته سرسام آور بوده است. به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا، " اصغر برشان" گفت: در حالي كه شوراي عالي كار بايد بر اساس مصوبه مجلس، همه ساله هزينه مسكن كارگران را افزايش دهد، اما اين شورا در 2 سال گذشته از افزايش حق مسكن كارگران خودداري كرده است. دبير اجرايي خانه كارگر استان اصفهان تصريح كرد: دستمزد 183 هزار توماني كه از سوي شوراي عالي كار براي كارگران تعيين شد، بدون افزايش حق مسكن كارگران، قابل دفاع نيست. وي تاكيد: دستمزدهاي سال 86 تنها به نفع كارگراني است كه در سال 85 ماهيانه 150 هزار تومان حقوق دريافت كردهاند و كارگراني كه دريافتي سال 85 آنها بين 160 تا 180 هزار تومان متغيير بوده، از مزاياي افزايش 22 درصدي دستمزدها محروم بودهاند. اين مقام كارگري از نحوه افزايش ساير سطوح مزدي در سال 86 انتقاد كرد و يادآور شد: وقتي شركاي اجتماعي در تعيين حداقل دستمزدها، تنها 12 درصد براي نرخ تورم در نظر ميگيرند، نبايد ساير سطوح مزدي را كمتر از اين نرخ افزايش دهند.وي با بيان اينكه در نتيجه مصوبه امسال شوراي عالي كار، اجراي طرح طبقه بندي مشاغل با مشكل روبهرو مي شود، تصريح كرد: بر اساس آمارهاي موجود، اكثريت كارگران ايراني طبق جدول طرح طبقهبندي مشاغل حقوق و مزايا ميگيرند كه بر اساس مصوبه دستمزدهاي شوراي عالي كار، در سال آينده گروههاي پايين طرح طبقه بندي مشاغل افزايش ناچيزي داشته و تفاوت آنها نسبت به حداقل دستمزد، بسيار ناچيز است. برشان افزود: شايسته است اعضاي شوراي عالي كار و وزارتكار، قبل از ابلاغ مصوبه دستمزدها, نسبت به افزايش حق مسكن كارگران و اعمال اصلاحات در جدول طرح طبقهبندي مشاغل اقدام منطقي و عاجل به عمل آورند. پايان پيام
22- معلمان اعلام کردند،اعتصاب و تجمع خواهند کرد.
حراست مناطق،مدیران مدارس راتهدید کردند:
کانون های صنفی معلمان طی اطلاعیه ای اعلام کردند ، معلمان جهت اعتراض به کمی حقوق و عدم پرداخت مطالبات خود ، همچنین اعتراض به ضرب وشتم ، بازداشت و زندانی کردن معلمان در روز های یکشنبه و دوشنبه 26و27/1/1386همچنین یکشنبه 9/2/1386 در دفاتر مدارس اعتصاب خواهند کرد، وچهارشنبه 12/2/1386در مقابل سازمان آموزش و پرورش تهران و ادارات شهرستان ها تجمع اعتراضی برگزار خواهند کرد.
در مقابل طی دوروز گذشته حراست آموزش و پرورش مناطق مختلف به کلیه مدیران مدارس اعلام کرده اند به هیچ کدام از معلمین و کارمندان در روز اعلام شده مرخصی داده نشودولیست اسامی معلمانی که در اعتصاب و تحصن شرکت می کنند باید به اداره ارایه دهید.ودر صورت عدم ارایه اسامی، مدیران تنبیه خواهند شد.
مدیر یک مدرسه راهنمایی در تهران گفت: در مدت دو روز گذشته بیش از بیست بار از حراست منطقه زنگ زده و به روش های مختلف مرا تهدید کردند و دوبار نیز ماموران لباس شخصی به مدرسه آمده دفاتر را بررسی کردند.
معلمی نیز گفت : امروز چهارشنبه 15/1/1386 بعضی از مدارس به حالت نیمه اعتصاب بودند و ماموران به صورت نامحسوسی در مدارس آمد و شد داشتند.
23- تعداد 100 كارگر فرش البرز مازندران، يك سال است حقوق نگرفته اند هنوز قول رييس جمهور مبني بر حل مشكل اين واحد عملي نشده است :عضو كانون هماهنگي شوراهاي اسلامي كار مازندران گفت: 100 كارگر شركت فرش البرز حدود يكسال است كه به علت تعطيلي واحد هيچگونه حقوقي دريافت نكردهاند."ميرعلي شيرافكن"، در گفت و گو با خبرنگار دولتی گروه كارگري ايلنا در تاریخ 14 فروردین 1386، افزود: شركت فرش البرز مازندران كه يكي از كارخانه هاي بسيار خوب در زمينه توليد فرش بود، حدود يكسال است كه به علل نامشخص تطعيل شده و تعدادي از كارگرانش با دريافت حق سنوات سالي سه تا چهار ماه تسويه حساب كرده كه اكنون از اين عمل خود پشيمان شدهاند، اما هنوز 100 كارگر ديگر در انتظار بازگشايي شركت و دريافت مطالبات معوقه خودشان هستند. وي گفت: به دليل عدم واريز حق بيمه كارگران توسط كارفرما, تامين اجتماعي دفترچههاي درماني آنان را مهر اعتبار نميزند كه از مسوولين تاميناجتماعي مي خواهيم اين مشكل كارگران را حل كند.شيرافكن افزود: در سفر رييس جمهور به مازندران كه سال گذشته انجام شد، ايشان در جلسه هيات دولت كه در استانداري تشكيل شدهبود، قول دادند به وضعيت شركت فرش البرز و كارگران رسيدگي كنند، اما تا كنون اقدامي را شاهد نبوده ايم.وي افزود : از مسوولين استان مازندران تقاضا دارم هر چه سريعتر به وضعيت بحراني شركت فرش البرز رسيدگي كنند، تا كارگران زحمتكش از بلاتكليفي رهايي يابند. پايان پيام
24- حداقل هزينه هر كارگر ساده 500 هزار تومان است نبايد و نميتوان براي ادامه توليد، كارگر را نگران، نيازمند و گرسنه نگهداشت : رييس انجمن صنفي صنايع نساجي ايران گفت: هيات مديره اين انجمن در جلسه آتي خود براي پرداخت دستمزدهاي كارگران در سال 86 تصميمگيري خواهد كرد.به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, "جمشيد بصيري" افزود: هر چند به دليل وجود مشكلات هزينه بر تحميل شده بر توليد, اجراي مصوبه دستمزدهاي سال 86 براي برخي كارفرمايان نگران كننده است، اما معتقد هستيم در نحوه محاسبه و پرداخت دستمزدها بايد به رضايت كارگر هم توجه كرد. وي با بيان اينكه در حال حاضرهزينه ماهيانه حقوق, بيمه, عيدي, سنوات, پاداش, حق مسكن, حق بن, ناهار, لباس و رفت و آمد يك كارگر ساده حداقل 500 هزار تومان است، افزود: هر چند ناتواني كارفرمايان در حل مشكلهاي تحميلي توليد، چانه زني بيشتر آنها با كارگران را به دنبال داشتهاست، اما نبايد و نميتوان براي ادامه توليد، كارگر را نگران، نيازمند و گرسنه نگهداشت.اين مقام كارفرمايي يادآور شد: هزينه نيروي انساني تنها 5 درصد قيمت تمام شده محصول را تشكيل مي دهد، در حالي كه كارفرما بايد 70 درصد درآمد حاصل از فروش توليدات را بابت مشكلات هزينه بري كه به توليد تحميل شدهاست، پرداخت كند.پايان پيام
25- كارگران "صنايع پوشش رشت"حقوق اسفند ماه را نگرفتهاند: عضو شوراي اسلامي كار شركت صنايع پوشش رشت گفت: كارگران شركت صنايع پوشش، همچنان حقوق اسفندماه 85 را از كارفرما طلبكارند."عينالله عباسي", در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: در حال حاضر صنايع پوشش رشت تعطيل است و حقوق كارگران از سوي شركت آتيه دماوند پرداخت ميشود و خريدار سابق كارخانه نيز به دليل طلب حدود 125 ميليون تومان از واحد، درصدد است با بردن ماشينآلات از واحد، سود سرشاري را به جيب بزند.وي گفت: مديريت كارخانه به خريدار سابق واحد عنوان كرده كه حاضر به پرداخت نقدي مقدار قابل توجهي از بدهكاري مي باشد، اما نامبرده قبول نميكند . عباسي افزود: شوراي اسلامي كار صنايع پوشش براي جلوگيري از هدر رفتن سرمايه با ارزش كارخانه كه ماشينآلات است، نامهاي را به استاندار گيلان و مسوولين مربوطه ارسال كرده كه درخواست داريم هر چه سريعتر اقدام اساسي كنند. وي گفت: كارگران همچنان خواستار بازسازي و بازگشايي خط توليد كارخانه پوشش هستند تا مشغول فعاليت و كار شوند. پايان پيام
26- بيش از 900 كارگر در طبس با شكم گرسنه به استقبال سال 86 رفتندسكوت وزارت كار در قبال پيمانكاران تامين نيروي انساني تعجب برانگيز است: دبير اجرايي خانه كارگر طبس گفت: بيش از 900 كارگر شاغل در 12 شركت خدماتي پيمانكاري شهرستان طبس، به دليل دريافت نكردن سه ماه حقوق و مطالبات شغلي خود، با شكمي گرسنه به استقبال سال نو رفتند. "غلامرضا محمدي", در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا، افزود: اين كارگران در شهرداري، راه و ترابري, بيمارستان و ديگر مراكز دولتي طبس اشتغال بهكار دارند كه متاسفانه حقوق دي، بهمن و اسفند خود را دريافت نكردهاند.وي گفت: متاسفانه مديران و صاحبان اين شركتها در مقابل چشم مسوولان و مجريان قانون، حقوق صدها كارگر زحمتكش را تضييع كرده و با سو استفاده از حقوق حقه كارگران، به دنبال مال اندوزي و سرمايهداري هستند.محمدي از سكوت مسوولان در قبال شركتهاي پيمانكاري تعجب كرد و گفت: مشخص نيست وزارت كار چه زماني قصد دارد با اين پيمانكاران متتخلف برخوردكند.پايان پيام
27- كارگران شهرداري منطقه يك تبريز در اعتراض به اخراجشان، در خانه كارگرتجمع كردنداين كارگران خواستار برچيده شدن بساط پيمانكاري شدند جمعي از كارگران شركتهاي خدماتي و پيمانكاري شهرداري منطقه يك تبريز، در ارتباط با تغيير وضعيت كاري و عدم پرداخت حقوق و مزاياي قانوني خود، در ساختمان خانه كارگر تبريز تجمع كردند. به گزارش ايلنا، در اين تجمع، كارگران معترض خواستار امنيت شغلي و توجه به خواسته هاي قانوني خود شدند.يكي از اين كارگران با اعتراض به نحوه برخورد مسوولان شهرداري تبريز نسبت به اخراج كارگران، گفت: كارگران شهرداري به صورت شبانه روزي در جهت حمل و جابجايي زباله ها در سطح شهر و منازل صادقانه و با كمترين توقع و حقوق تلاش ميكنند و با اين شغل در جهت تامين هزينه زندگي خود و خانوادهشان گام برميدارند، اما با وجود آنكه هر كدام داراي بيش از 5 سال سابقه كار هستند، بدون هيچ دليل و مدركي اخراج شدهاند. وي اخراج را هديه مسوولين شهرداري تبريز به كارگران زحمتكش و مستضعف در سال جديد كه بنام سال وحدت ملي و انسجام اسلامي ناميده شدهاست، ياد كرد و گفت: فعاليت پيمانكاران شركتهاي خدماتي در شهرداريها فقط درجهت تضيع حقوق كارگران بوده است.وي خواستار برچيده شدن بساط پيمانكاران در زمينه مشاغل با ماهيت دايمي شد.در اين تجمع، دبير اجرايي خانه كارگر تبريز با اشاره به اهميت و ارزش كار كارگران زحمتكش شهرداري، گفت: زحمات و تلاشهاي شما عزيزان بر هيچ كس پوشيده نيست و همگان ميدانند كه چه زحماتي را به صورت شبانه روز در جهت آبادي، پاكيزگي و سلامت شهر انجام مي دهيد، بنا بر اين مسوولين و دست اندركاران امور كار و كارگري، اداره كار و ساير نهادها و ارگانهاي مربوطه به خصوص در شهرداري، بايستي عنايت و توجه ويژهاي نسبت به مسائل و مشكلات شما عزيزان داشته باشند.كريم صادقزاده گفت: شهردار تبريز از حاميان قشر كارگر است و با توجه به آنچه از مديريت وي سراغ داريم، نخواهد گذاشت كه حقي از شما ضايع شود.وي تاكيد كرد: انتظار داريم كه مسوولين عالي شهرداري مشكل به وجود آمده را حل و فصل نمايند، در غير اين صورت از راهكارههاي قانوني پيگير مسايل و مشكلات شما عزيزان خواهيم بود.مشاور امور كار و كارگري شوراي اسلامي استان آذربايجان شرقي، گفت: بايستي وزارت كار و امور اجتماعي بخشنامه ممنوعيت استفاده از شركتهاي خدمات نيروي انساني را در كارگاه ها صادر نمايد، تا مشكلات كارگران حل و فصل شود.وي ابراز اميدواري كرد كه بر اساس مواد يك، دو، سه و سيزده قانون كار، خدمات مورد نياز كارفرمايان بايستي به گونه اي تامين شود كه روابط كارگر و كارفرما مشخص و طبق قانون كار برقرار باشد و اين خدمات از طريق انعقاد قرارداد مستقيم با كارگر تامين شود.صادقزاده تاكيد كرد: اميدواريم مسوولين و دست اندركاران وزارت كار و امور اجتماعي، در سال اتحاد ملي و انسجام اسلامي به وظيفه خود در اجراي تبصره 2 ماده 96 قانون كار عمل كنند.پايان پيام
28- كارگران شركت "پرسان" رشت 38 ماه است حقوق نگرفته اند :نماينده كارگران كارخانه "پرسان" رشت گفت: حدود 38 ماه است كه هيچگونه حقوقي دريافت نكردهايم و به شدت با مشكل مالي مواجه هستيم."رضا شهبازي", در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: در حال حاضر كارخانه پرسان رشت تعطيل است و 51 كارگر اين واحد بيكار و بلاتكليف هستند و از هيچ جايي حقوق دريافت نميكنند. وي گفت: مشكلاتمان را به استاندار گيلان و مسوولين مربوطه انعكاس دادهايم، اما تا به امروز هيچگونه اقدام اساسي انجام نشدهاست.نماينده كارگران افزود: كارگران براي مطالبه حقشان به خيلي جاها مراجعه كردهاند، اما نتيجهاي نگرفته و از اينكه به خواسته هايشان توجهي نميشود، ديگر خسته شدهاند. وي گفت: متاسفانه تاميناجتماعي براي مهر دفترچه هاي درماني كارگران بهانه هاي بي اساسي ميگيرد، در حالي كه طبق قانون بايد با كارگران واحدهاي بحراني مساعدت شود. شهبازي افزود: انتظار داريم در اين سال جديد هر چه سريعتر مشكل كارگران پرسان رشت حل شود، تا اين عزيزان از بلاتكليفي رهايي يابند. پايان پيام
29- 200 پيمانكار پالايشگاه نفت آبادان حقوق كارگران را تضييع مي كنندسكوت وزارت كار جاي تعجب و سوال دارد نماينده محوري كارگران آبادان گفت: كارگران قراردادي پالايشگاه نفت آبادان از دريافت حداقل حقوق كار محروم هستند. "مصطفي نظري", در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا، افزود: حدود 200 شركت پيمانكار تامين نيروي انساني در پالايشگاه نفت آبادان در جذب نيروي كار قراردادي فعاليت دارند و متاسفانه حق و حقوق قانوني كارگران را به طور كامل پرداخت نميكنند و پس از سه يا چهار ماه استفاده از كارگران، دست به اخراج شان مي زنند. وي گفت: تعداد زيادي از همين كارگران قراردادي پيش از عيد سال 85 توسط اين شركتهاي پيمانكار بدون دريافت حق و حقوق كامل اخراج شدند كه هم اكنون بيكار و بلاتكليف هستند.نظري تاكيد كرد: بيشتر نيروهاي قراردادي در كارهاي سخت مانند جوشكاري پالايشگاه نفت آبادان به كار گمارده مي شوند، اما حقوقشان از حداقل مصوب شوراي عالي كار پايين تر است.وي خواستار برخورد وزارت كار با پيمانكاران شد و گفت: سكوت و بي توجهي وزارتخانهاي همچون وزارت كار كه بايد بر عملكرد پيمانكاران نظارت كند، جاي تعجب و سوال دارد. پايان پيام
30- شهرك مينودشت قزوين درمانگاه تامين اجتماعي ندارد: نماينده كارگران استان قزوين گفت: شهرك كارگرنشين مينودشت قزوين، درمانگاه تاميناجتماعي ندارد و جمعيت 60 هزار نفري بيمه شده اين شهرك براي تامين درمان خود و خانواده، ميبايست به مركز استان سفر كنند. "عيدعلي كريمي", در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا در تاریخ 15 فروردین 1386, افزود: 95 درصد جمعيت اين شهرك را خانواده هاي كارگري تشكيل ميدهند كه براي درمان خود مجبورند به 3 درمانگاه خصوصي مراجعه كرده و هزينه هاي آزاد را تقبل كنند. وي گفت: حضور خيل عظيم جمعيت كارگري در اين شهرك و مشكلات حقوقي اين قشر ضعيف و آسيبپذير، ساخت حداقل يك مركز درماني تاميناجتماعي را ايجاب ميكند. پايان پيام
31- كارخانه قند دزفول از سه سال پيش تعطيل شده است 200 فرصت شغلي را رها كرده اند رييس كانون هماهنگي شوراهاي اسلامي كار خوزستان گفت: كارخانه قند دزفول بيش از سه سال است كه تعطيل شده و از تعداد 200 كارگر آن، عده اي با استفاده از طرح بازنشستگي پيش از موعد در كارهاي سخت و زيان آور بازنشست و جمع ديگري با سابقه زير 20 سال تحت شمول بيمه بيكاري قرار گرفته اند و تنها چند تن به عنوان نگهبان كارخانه بدون دريافت حقوق مشغول به كارند. "هوشنگ درويشي", در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا، افزود: مدتي است برخي از كارخانجات توليد قند و شكر در خوزستان با بحران مواجه هستند و از دولت انتظار مي رود با بازسازي اين واحدها، موجب اشتغال كارگران شود و از بلاتكليفي و بيكاري كارگران جلوگيري كند. وي گفت: دولت با خريد قند و شكر توليد شده از كارخانجات داخلي، ميتواند سبب شكوفايي اين واحدها و تامين نقدينگي كارفرمايان براي پرداخت حقوق كارگران شود، اما دليل واردات بي رويه مشخص نيست. پايان پيام
32- كارگران فولاد گوزين به دنبال طرح دعوي هستنداين كارگران 3 ماه حقوق و 2 سال بن كارگري را طلبكارند نماينده كارگران اين كارخانه گفت: كارگران "فولاد گوزين" استان يزد براي دريافت مطالبات معوقه خود به دستگاه عدالت پناه بردند. به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, "محمدرضا جعفري" گفت: از يك سال پيش به دليل اختلاف ميان سهامداران, حقوق و مزاياي 20 كارگر باقيمانده اين واحد به صورت نامرتب پرداخت شده است. وي افزود: تنها در آخرين روزهاي سال گذشته و پس از تحصن يك هفتهاي كارگران در دفتر مركزي اين شركت كه در تهران قراردارد، مديريت بخشي از مطالبات 9 ماهه اول سال كارگران را پرداخت كرد. اين فعال كارگري با بيان اينكه كارگران بابت ماههاي دي, بهمن و اسفند 85 و حق بن 84 و 85 حقوق و مزاياي معوقه طلبكار هستند، گفت: تنها به دليل اختلاف ميان سهامداران واحدي كه در سال 84 واحد نمونه توليدي بود، فولادگوزين در سال 85 به دليل نپرداختن هزينه برق تعطيل و 80 كارگر قراردادي آن بيكار شدند. جعفري با بيان اينكه كارگران فولاد گوزين قصد دارند با طرح شكايت در اداره كار، حقوق معوقه خود را دريافت كنند، گفت: در حال حاضر سرمايه داراني وجود دارند كه مايل به خريد اين كارخانه تعطيل شده و راه اندازي دوباره خطوط توليد هستند، اما اختلاف سهامداران آنقدر شديد است كه هيچكس حاضر به فروش سهم خود نيست. پايان پيام
33- كنترل تورم بهانه اي براي دستمزد ناچيز كارگران است دستمزد 183 هزار توماني جوابگوي حداقلهاي يك خانواده 2 نفره هم نمي شود يك عضو كميسيون اجتماعي مجلس هفتم، با انتقاد شديد از دستمزد 183 هزار توماني مصوب شوراي عالي كار گفت: نمي توان به بهانه كنترل تورم و رشد نقدينگي، دستمزد واقعي را به كارگران پرداخت نكرد و به فكر تامين نيازهاي اوليه خانواده كارگر نبود. به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا، " ابوالقاسم مختاري"، با اشاره به شرايط ويژه اقتصادي و اجتماعي ناشي از رشد تورم موجود، گفت: آنچه كه در كنترل تورم مربوط به دولت و مجلس بود، انجام شد، اما مواردي همچون مسكن كه در اختيار بخش خصوصي است از كنترل خارج شده و عواقب جبران ناپذيري را به وجود آورده كه يك معضل انكار ناپذير است.وي با اشاره به اينكه در جنوبيترين نقطه تهران با 183 هزار تومان نمي شود يك خانه 2 اتاقه را اجاره كرد، گفت: تورم, فشاري است كه بر كارگر و حقوق بگير وارد مي شود، اما اينكه چگونه كارگران با 183 هزار تومان امرار معاش مي كنند، جاي تعجب دارد و ما راه حل آن را نمي دانيم. وي با اشاره به اينكه دولت احساس ميكند هر چقدر نقدينگي افزايش يابد، تورم بيشتر مي شود، گفت: اين كه دولت بخواهد جلوي واقعي شدن دستمزد را به بهانه كنترل تورم بگيرد، نه عاقلانه است و نه عادلانه است مختاري با اشاره به تورم لجام گسيخته سال 85 گفت: در سال گذشته افزايش قيمت بنزين, آب, برق, گاز, تلفن و بسياري از خدمات دولتي را نداشتيم، اما تورم سرسامآور كمر مردم را شكست و اين معضل به خصوص در بين جامعه حقوق بگير و كارگران مشهودتر بود و دولت نيز هرگز نتوانست اين تورم را كنترل كند....وي با اشاره به دستمزد 200 هزار توماني بازنشستگان، گفت: اگر چه بازنشستگان مشكلات فراواني دارند، اما فردي كه كار ميكند و در چرخه اقتصادي تاثير ميگذارد، نبايد كمتر از بازنشستگان حقوق بگيرد. مختاري با اشاره به اينكه كليه مواد مصرفي خانوارها از 10 تا 100 درصد افزايش قيمت داشته است، گفت: تورم موجود وحشتناك است و با كمال تاسف هيچ كس هم پاسخگوي آن نيست.وي تاكيد كرد: دستمزد 183 هزار توماني جوابگوي حداقلهاي يك خانواده 2 نفره هم نمي شود، با اين شرايط وضعيت خانوادهاي كه 2 فرزند دارد و فرزندانش به مدرسه هم مي روند را بررسي كنيد كه اطمينان داشته باشيد اسفبار است. پايان پيام34- "تهران كميكال" تعطيل و 40 كارگر سرگردان شدند اداره كار ورامين از دريافت شكايت كارگران طفره مي رود :دبير اجرايي خانه كارگر شهرري، از تعطيلي شركت "تهران كميكال" و سرگرداني 40 كارگر آن خبر داد. "علي تركاشوند"، در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: اين واحد در 25 اسفندماه سال گذشته توسط مديريت مجموعه تعطيل شده و علت تعطيلي آن مشخص نيست. او با اشاره به توليد نمك يددار در شركت تهران كميكال، گفت: با توجه به قرار داشتن اين واحد توليدي در محدوده اداره كار ورامين، كارگران به اداره كار منطقه مراجعه كردهاند، اما اداره كار ورامين از دريافت شكايت كارگران خودداري ميكند. تركاشوند خواستار دخالت مدير كل كار استان تهران براي حل مشكل كارگران شد و گفت: اداره كار ورامين بايد حافظ قانون باشد، نه اين كه از دريافت شكايت كارگران طفره برود. پايان پيام
35- اداره پست كرمانشاه 25 كارگر را اخراج كرداين كارگران در مقابل خانه كارگر استان تجمع كردند :رييس كانون شوراهاي اسلامي كار استان كرمانشاه گفت: اداره پست استان كرمانشاه در اقدامي بي سابقه و غير قانوني 25 كارگر با سابقه خود را كه به عنوان مامور قرائت كنتور در مركز توزيع برق استان كرمانشاه مشغول به كار بودند را اخراج كرد."مجيد احمديگوديني", در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا، افزود: اين كارگران اخراجي صبح امروز در مقابل خانه كارگر استان كرمانشاه تجمع اعتراض آميز برپا داشته و خواهان رسيدگي مسوولان كارگري و استاني، پايان دادن به بي قانوني و برخورد قاطع با مسوولان اداره پست استان شدند.وي افزود: مسوولان پست استان اظهار ميدارند كه كارگران در صورت پذيرفتن دستمزد ماهيانه 60 هزار تومان مي توانند در اين اداره دولتي كار خود را دنبال كنند به شرط آنكه نسبت به عدم دريافت دستمزد قانوني اعتراضي نداشته باشند. گوديني با اشاره به اينكه هيچ مسوولي به مشكلات اين كارگران بخت برگشته رسيدگي نميكند، گفت: اين كارگران در گذشته با دريافت حداقل حقوق قانوني در اين مركز دولتي مشغول به كار بودند، اين در حالي است كه كارگران مذكور سابقه بالاي 7 سال دارند. پايان پيام
36- كارگران شركت "سياه بيشه" از شهريور ماه تا كنون حقوق نگرفتهاند :عضو كانون هماهنگي شوراهاي اسلامي كار مازندران گفت: كارگران شركت سياه بيشه چالوس، از شهريور ماه 85 تا كنون هيچگونه حقوق و مزايايي دريافت نكردهاند."مرتضي پاكزاد", در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: شركت سياه بيشه چالوس كه در زمينه سد سازي و نيروگاه برق آبي فعاليت دارد، از شركت هاي مطرح و با سابقه است، اما در پرداخت حق و حقوق كارگران تعلل ميكند. وي گفت: كارگران شركت سياه بيشه چالوس به دليل عدم دريافت حقوق به شدت در وضعيت بد مالي هستند و از مديريت اين شركت درخواست ميشود مطالبات كارگران را هر چه سريعتر پرداخت كند.پايان پيام
37- 17 ماه حقوق معوقه پيشكش، حقوق ماهيانه ما را پرداخت كنيدوعده رييس جمهور نيز مانند ديگر قولهاي زيبا و غير عملي، به ياس تبديل شد:
كارگران معدن سنگرود گفتند: با گذشت بيش از 2 ماه از قول مساعد رييس جمهور عدالت محور مبني بر پرداخت مطالبات 2 سال گذشته 620 كارگر معدن سنگرود براي پرداخت حقوق معوق 17 ماهه كارگران اين معدن، تا كنون هيچگونه اقدامي در جهت عملي شدن اين وعده ها صورت نگرفته است. به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا در تاریخ 15 فروردین 1386 , جمعي از كارگران معدن سنگرود، در اعتراض به عملكرد مسوولان اظهار داشتند: پس از شنيدن قولهاي به ظاهر مساعد اما غير عملي مسوولان استاني و كشوري، به قول رييس جمهور عدالت محور دلخوش كرده بوديم كه اين دلخوشي نيز همانند ديگر قولهاي زيبا و غير عملي، به ياس تبديل شد. اين كارگران گفتند: نه تنها حقوق 17 ماهه كارگران پرداخت نشدهاست، بلكه تا كنون نسبت به پرداخت حقوق ماهيانه از جمله حقوق اسفندماه نيز اقدامي به عمل نيامده است. كارگران اين معدن گفتند: بخش اعظم مطالبات شغلي از جمله عيدي و پاداش نيز پرداخت نشده است. پايان پيام
38- اطلاعيه سندیکای مستقل شرکت واحد تهران و حومه :
با سلام و خسته نباشيد به همكاران گرامي !
همانطور كه مي دانيد مدت اعتبار قانوني شوراهاي اسلامي كار مناطق دهگانه شركت واحد طبق قانون و آئين نامه اجرايي قانون شوراهاي اسلامي كار ، فقط دو سال مي باشد .و در قانون هيچ ماده يا تبصره اي دال بر ادامه فعاليت شوراها بعد از دو سال به هيچ وجه وجود ندارد.!
به همين دليل ادامه فعاليت اعضاي شوراهاي اسلامي كار شركت واحد از خردادماه 1385 قانوني نيست و نامبردگان بايستي مطابق قانون در محل كار شان مطابق حكم كارگزيني شاغل شوند . و دريافت حتي يك ريال از بودجه شركت واحد يا بيت المال در محل ديگري به جز حكم كارگزيني نسبت به آنها فاقد مجوز قانوني است . اخذ 120 ساعت اضافه كار ماهيانه و دوبل كامل پرداخت دستمزد از طرف كارفرما به اين افراد تحت عنوان شورايي كاملا" غير قانوني و هدر دادن بودجه و بيت المال است .
كارگران عزيز بدانندآنها مي توانند به ادارات مختلف كار مراجعه و شكايات خود را در اين باره اعلام نمايند.ضمنا" افراد شورايي از خرداد ماه85بايد به كار عادي خود مطابق حكم كارگزينيشان بازگشته و همانند ديگركارگران در مقابل كار كردشان دستمزد دريافت كنند
همكاران گرامي ; در جريان بازداشتهاي غير قانوني و سركوبي شما در اعتراضات و حق طلبي ها اعضاي شوراهاي اسلامي كاررفتار ضد كارگري اعمال نموده و مي نمايند .
از جمله بدترين اين رفتارهاي ضد كارگري امضا حكم اخراج غيرقانوني كارگران توسط علي مهدوي خواه از شوراي منطقه يك و حسين خدايي از شوراي منطقه 6 و حسن بهرامي از شوراي منطقه پنج بوده است ، افراد نامبرده چندين بار مورد اعتراض و خشم جمعي كارگران قرار گرفته اند ، كه اين خشم و اعتراض ادامه خواهد داشت . همكاران گرامي با توجه به عضويت سنديكاي شما در فدراسيون جهاني كارگران حمل و نقل(ITF) و به رسميت شناختن سنديكاي شما از طرف سازمان بين المللي كار و بسياري از اتحاديه هاي كارگري جهان نظير كنفدراسيون اتحاديه هاي آزاد كارگري (ITUC) ، اتحاديه عمومي كارگران فرانسه (CGT) وكنگره كار كانادا (CLC) و ..... از شما در خواست مي شود جهت شركت در مجمع عمومي و انتخابات دومين دوره هيئت مديره و بازرسان كه متعاقبا" تاريخ و محل برگزاري آن اعلام خواهد شد با حضوري گسترده شركت نمائيد تا با همبستگي گسترده خود بتوانيم از حقوق كارگريمان بهتر دفاع كنيم !
سنديكاي كارگران شركت واحد اتوبوسراني تهران و حومه15/1/1386
هفته سوم فروردین۱۳۸۶ (آوریل ۲۰۰۷)
39- اداره كار گنبد وسليه نقليه براي بازرسي از واحدها ندارد5 هزار كارگر نانوا از حداقلها محرومند رييس انجمن صنفي كارگران نانواي گنبد گفت: مدير كل كار استان گلستان با اداره كار اين شهرستان براي بازرسي از خبازيها همكاري نميكند."محمدرضا حاجيزاده"، در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا د رتاریخ 17 فروردین1386, افزود: طبق اظهارات رييس اداره كار گنبد، اين اداره براي بازرسي از واحدها، وسليه نقليه ندارد كه اين معضل باعث شده حقوق كارگران واحدهاي خبازي تضييع شود.وي با اشاره به فعاليت 275 نانوايي در شهرستان گنبد گفت: بيش از يك هزار كارگر در اين واحدها شاغل هستند كه با احتساب خانواده اين افراد، ميتوان ادعا كرد كه زندگي 5 هزار نفر تامين مي شود. اين مقام كارگري با اشاره به تعيين 183 هزار تومان به عنوان حداقل مزد كارگران در سال جاري گفت: هر چند بسياري از كارگران واحدها اين مبلغ را ناكافي ميدانند، اما حتي اين مبلغ نيز به كارگران خباز پرداخت نميشود و دستمزد كارگران خباز همواره پايينتر از حداقل مزد بوده است. او با اشاره به شعارهاي وزارت كار مبني بر حمايت از انجمنهاي صنفي كارگري گفت: با وجودي كه انجمن صنفي كارگران خباز گنبد اولين انجمن در نوع خود است، اما تا كنون وزارت كار ريالي به اين انجمن براي تقويت آن نداده است. حاجي زاده افزود: مكاتباتي با فرمانداري و شهرداري براي اختصاص زميني براي احداث ساختمان انجمن انجام شدهاست، اما اين نهادها همكاري لازم را انجام نميدهند. او گفت: چگونه ميتوان از كارگري كه ماهيانه 100 هزار تومان در آمد دارد خواست كه حتي يك هزار تومان آنرا به انجمن صنفي اختصاص دهد. اين مقام كارگري وضعيت كارگران كشور را اسف بار توصيف كرد و گفت: چشم اميد كارگران به مقام مظعم رهبري است. پايان پيام
40- كارگران بيمارستان امام سجاد رامسر، بن كارگري 84 و 85 را نگرفتهاند : عضو كانون هماهنگي شوراهاي اسلامي كار مازندران گفت: كارگران رسمي و قراردادي بيمارستان امام سجاد (ع) رامسر، هنوز بن كارگري سال 85 و 84 را نگرفتهاند. "مرتضي پاكزاد", در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, گفت: قبل از عيد سال 85 بخشنامه كتبي وزارت كار مبني بر اينكه بن كارگران بايد به صورت نقدي پرداخت شود را به مديريت بيمارستان ارايه داديم و ايشان قول دادند تا چند روز آينده به اين دستور وزارت كار عمل خواهد شد، اما اكنون شاهد هستيم كه اين وعده عملي نشده است. وي گفت: از مديريت بيمارستان امام سجاد (ع) رامسر ميخواهيم به قانون كار تن دهد و حق و حقوق كارگران را بدون هيچ مشكلي پرداخت كند.پاكزاد افزود: خوشبختانه كارگران بيمارستان امام سجاد تا كنون از نظر دريافت حقوق و عيدي با مشكل روبهرو نبودهاند.پايان پيام
41- گروه صنايع فلزي 300 كارگر قراردادي را اخراج كرد اداره كار مجوز اين اخراج را داده است :كارفرماي گروه صنايع فلزي 300 كارگر قراردادي خود را به بهانه از سرگيري كار شركت و افزايش بهرهوري كارخانه اخراج كرد. به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, يك مقام آگاه در اين گروه توليدي گفت: كارفرماي شركت صنايع فلزي طي مذاكرات خود با مسوولان وزارت كار، مديريت و از سر گيري كار در اين گروه را به اخراج كارگران قراردادي مشروط كرده كه براي عملي كردن اين شرط 300 كارگر را با مجوز وزارت كار اخراج كرد.وي گفت: 100 كارگر قراردادي كارخانه شماره 1 و 200 كارگر قراردادي كارخانه شماره 2 شركت صنايع فلزي با داشتن سابقه كار 10 تا 20 ساله بنابر اين دستور در ابتداي سال 86 بيكار و سرگردان شدند. اين مقام مطلع اظهار داشت: بيش از 2 ماه حقوق, عيدي و پاداش كارگران رسمي شاغل در كارخانه شماره 2 نيز هنوز پرداخت نشده است.پايان پيام
42- پیمانکاران و مشکلات کارگران در سطوح مختلف کارگری :
به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, "شاپور مرحبا"، با تاكيد بر اينكه چيزي به نام پيمانكاران تامين نيروي انساني، معضل و گرفتاري حال حاضر كشور و به خصوص كارگران است، گفت: مشخص نيست به چه دليل دولت مديريت خود بر نيروي انساني را به فردي به نام پيمانكار واگذار ميكند، تا آن پيمانكار به جاي گزينش نيروهاي متخصص و كارآمد, دوستان و افراد باب ميل خودش را بر سر كار بگذارد. وي با اشاره به قراردادهاي شركت نفت، گفت: در حال حاضر پيمانكاري در وزارت نفت بيداد ميكند، دولت يك پمپ بنزين ميسازد و بلافاصله آن را به پيمانكار ميدهد، اما پس از پايان دوره پيمان, اين پيمانكار ميرود و پيمانكار بعدي كارگران موجود را اخراج و افراد باب ميل خودش را با دستمزدي پايين جايگزين ميكند كه اين تغييرات باعث تنشهاي جدي در عرصه روابط كار شده و اين معضل به اشكال ديگر در ساير نهادها و وزارتخانهها وجود دارد.
43 - كارگران پروفيل پارس به ديوان عدالت اداري شكايت مي كنند نماينده كارگران "پروفيل پارس"، از اعتراض جمعي از اين كارگران نسبت به راي حل اختلاف اداره كار غرب تهران خبر داد.به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, "پرويز عبادي" گفت: از آنجا كه هيات حل اختلاف اداره كار غرب تهران بر خلاف توافق قبلي كارگران با كارفرما و راي هيات تشخيص، در مورد پرداخت سنوات و تسويه حساب تمامي كارگران راي داده است، برخي كارگران قصد دارند از طريق ديوان عدالت اداري براي دريافت حقوق قانوني خود اقدام كنند. اين فعال كارگري گفت: اين در حالي است كه كارفرماي پروفيل پارس حتي حاضر به اجراي راي هيات حل اختلاف در مورد پرداخت سنوات و تسويه حساب با كارگران نيست و كارگران براي تسويه حساب، به ناچار به دايره اجراي احكام دادگستري متوسل شدهاند. مسوول شوراي اسلامي كار پروفيل پارس تاكيد كرد: كارگران از قبل شروع سال نو به اجراي احكام مراجعه كردند كه به آنها گفته شد نيمه دوم ارديبهشت ماه براي اجراي حكم مراجعه كنند. پيش از اين هيات تشخيص اداره كار غرب تهران بر مبناي توافق قبلي كارگران و كارفرماي پروفيل پارس, مبلغ بازخريدي و تسويه حساب هر كارگر را 4 ماه حقوق و مزايا اعلام كرده بود كه اين راي با اعتراض كارفرما، در هيات حل اختلاف به 3ماه حقوق كاهش يافت.پايان پيام
44- تلاش كارگران براي خريد كارخانه "ساريت" مازندران ناكام ماند11 ميليارد تومان وام روي دست كارگران مانده است نماينده كارگران ساريت مازندران گفت: با تغيير ناگهاني هيات مديره اين كارخانه، تلاش كارگران براي خريد اين واحد سودآور اقتصادي ناكام ماند. به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, "عليرضا بدرود" افزود: در حالي كه كارگران ساريت مازندران موفق به دريافت وام 11 ميليارد توماني براي خريد و مالكيت اين كارخانه شده بودند، هيات مديره كارخانه ساريت به طور ناگهاني تغيير كرد و در نتيجه تمامي توافقهاي صورت گرفته براي فروش كارخانه به كارگران لغو شد. عضو شوراي اسلامي كار كارخانه ساريت تصريح كرد: اعضاي هيات مديره جديد كه توافقهاي صورت گرفته را لغو كردهاست، همان خريداران قبلي كارخانه هستند كه خبر خريد كارخانه از سوي آنها، كارگران را به اعتراض و تحصن واداشته بود.اين فعال كارگري افزود: قرار بود روز 6 فروردين كارگران با پرداخت 11 ميليارد تومان، مالك كارخانه ساريت شوند كه به درخواست هيات مديره قبلي، اين قرار به پس از تعطيلات نوروزي موكول شد، اما روز بعد تمامي اعضاي هيات مديره از سمت خود بر كنار و خريداران قبلي جايگزين آنها شدند. بدرود گفت: هيات مديره كارخانه سيمان مازندران كه به عنوان مالك كارخانه ساريت قصد فروش اين واحد را داشت، اعضاي هيات مديره را به صورت ناگهاني تغيير دادهاست. اين فعال كارگري گفت: به نظر مي رسد توانايي كارگران در تهيه وام 11 ميليارد توماني براي خريد كارخانه، دور از انتظار برخي افراد بوده است .
پایان پیام
45- دفترچه درماني 395 كارگر چيت سازي بهشر تمديد نمي شوداين كارگران ماههاست حقوقي دريافت نكرده اند: نماينده كارگران كارخانه چيتسازي بهشر گفت: به دليل پرداخت نكردن حق بيمه 395 كارگر از سوي كارفرماي كارخانه چيت سازي بهشر, تامين اجتماعي دفترچه هاي درماني كارگران اين واحد را تمديد نميكند."عنايت طالبي", در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا در تاریخ 18 فروردین 1386، افزود: كارگران چيت سازي بهشر ماههاست كه هيچگونه حقوقي دريافت نميكنند، اين در حالي است كه همچنان در اين واحد مشغول كار هستند. وي گفت: مدير كل تامين اجتماعي مازندران قول داده كه براي روشن شدن وضعيت تمديد دفترچههاي درماني كارگران، با سازمان تامين اجتماعي مكاتبه و سپس نتيجه را اعلام كند. طالبي افزود : از مسوولين استان مازندران مي خواهيم نسبت به احقاق حقوق كارگران چيت سازي راهحلي اتخاذ و اعلام كنند تا چه مدتي بايد اين زحمتكشان بدون حقوق بمانند و دفترچههاي درماني آنان نيز اعتبار نداشته باشد.پايان پيام
46- دستگیری معلمان در همدان :
به گزارش سایت ادوار نیوز ده ها تن از معلمان شنبه شب ۱٨ قروردین 1386 در همدان دستگیر شدند. معلمین توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به نقطه نامعلومی منتقل شدند. یکی از اعضای شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان با اعلام این خبر به خبرنگار ادوارنیوز گفت: کانون صنفی فرهنگیان همدان یکی از اعضای شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان است که از ٣۴ تشکل تشکیل شده است. وی ادامه داد: این شورا در جلسه ۹ فروردین ماه امسال تشکیل جلسه داد و ضمن تاکید بر ادامه اعتراضات صنفی مجددا خواستار برکناری وزیر، اجرای لایحه نظام هماهنگ و عذرخواهی دولت به دلیل هتک حرمت و ضرب و شتم معلمان شده و برنامه های اعتراضی خود را در این خصوص اعلام کردند.
47 - "تريكو كاخ" تعطيل و 20 كارگر اخراج شدند: 20 كارگر با سابقه شركت توليدي "تريكو كاخ" با تعطيلي كارخانه از كار بر كنار شدند.به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, جمعي از كارگران معترض اين واحد كه در خانه كارگر تهران تجمع اعتراض آميز بر پا كرده بودند، گفتند: مديريت شركت تريكو به بهانه ركود كار و مشكلات مالي, كارخانه را در بهمن ماه سال 85 تعطيل كرده و وعده داده بود بعد از تعطيلات نوروزي كارخانه را بازگشايي كند. كارگران با اشاره به اينكه پس از اتمام تعطيلات با درب بسته شركت مواجه شدهايم، گفتند: بسياري از كارگران اخراجي رسمي بوده و سابقه بالاي 25 سال داشتند. اين كارگران با مطرح كردن شكايت در خانه كارگر و اداره كار منطقه, خواستار رسيدگي نمايندگان مجلس به مشكلات شغلي خود شدند. پايان پيام
48- "پويا نخ" ايلام تعطيل و 60 كارگر اخراج شدند كمبود نقدينگي و همكاري نكردن بانك ها از علل اصلي ورشكستگي اين واحد بوده است دبير اجرايي خانه كارگر ايلام گفت: 60 كارگر شاغل در شركت توليدي " پويا نخ " ايلام به دليل تعطيل شدن كارخانه, در روزهاي ابتدايي سال 86 از كار بر كنار شدند.
"علي غياثي", در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: با وجود مشكلات عديده همچون حقوق، بيكاري و بلاتكليفي كارگران در ابتداي سال, مسوولان استاني سعي بر رسيدگي به مشكلات اين واحد توليدي و بازگشت كارگران بر سر كار خود را دارند. وي با اشاره به مشكلات شركت پويا نخ ايلام در طي ماه هاي گذشته، گفت: كمبود نقدينگي و همكاري نكردن بانك هاي عامل از علل اصلي ورشكستگي و تعطيلي اين واحد با سابقه استان ايلام بوده است. پايان پيام
49- شهر اقباليه استان قزوين درمانگاه تامين اجتماعي ندارد: نماينده كارگران قزوين گفت: شهر اقباليه قزوين با داشتن جمعيت بالاي 50 هزار نفري، درمانگاه و بيمارستان تاميناجتماعي ندارد."عيدعلي كريمي", در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: بيش از 80 درصد جمعيت شهر اقباليه قزوين را جمعيت كارگري تشكيل مي دهد كه اين قشر زحمتكش نيز از امكانات اوليه درماني محروم بوده و براي امر درمان مجبورند با پيمودن مسافت 12 كيلومتري، به مركز استان رجوع كنند. وي گفت: با وجود خيل عظيم كارگران بيمه شده در سطح استان، امكان ارايه مناسب خدمات در بيمارستان 256 تختخوابي رازي قزوين وجود ندارد كه اين مهم الزام ساخت درمانگاه و بيمارستان تامين اجتماعي را در شهرها و شهركهاي اطراف بيش از گذشته كرده است. پايان پيام
50- نحوه برخورد با كارگران تعليقي شركت واحد غير قانوني بوده است : عضو كانون مدافعان حقوق بشر گفت: نحوه برخورد مديريت شركت واحد و نحوه رسيدگي هياتهاي تشخيص حل اختلاف به پرونده كارگران تعليقي شركت واحد غير قانوني بوده است . به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, "محمد شريف" كه به عنوان وكيل مدافع " اصغر مشهدي" از كارگران تعليقي شركت واحد، در هيات تشخيص اداره كار جنوب تهران حضور داشت، گفت: با توجه به توضيحات نماينده كارفرما, اخراج موكل من از كار، يك تصميم غير قانوني است. وي تصريح كرد: بر اساس اظهارات نماينده كارفرما كه در جلسه 6 فروردين هيات تشخيص اختلاف اداره كار جنوب تهران حضور داشت، اخراج موكل من با مداخله شوراي تامين استان تهران كه نقش آن در قانون كار تعريف نشده، صورت گرفته است. وي صدور راي اخراج از سوي كميته انضباط كار شركت واحد را غير قانوني خواند و يادآور شد: طبق قانون كار، كارگر بايد با دعوت قبلي در جلسه كميته انضباطي حضور داشته باشد و كميته مذكور 2 نسخه از راي صادره را براي كارگر احضار شده و اداره كار محل ارسال كند.اين حقوقدان افزود: تنها در صورتي كه كارگر براي 2 بار پياپي نتواند در جلسه كميته انضباطي حاضر شود، كميته مذكور مي تواند به صورت غيابي در مورد كارگر مورد نظر راي صادر كند، اين در حالي است كه كميته انضباطي شركت واحد بدون اطلاع موكل من راي به اخراج وي داده و حتي از ابلاغ كتبي راي به او خودداري كرده است.وي افزود: كميته انضباط كار و هياتهاي تشخيص اداره كار در مورد اكثر كارگران تعليقي شركت واحد به همين صورت برخورد كردهاند، از اين رو آراي اخراج صادر شده ايراد قانوني دارد. پايان پيام
51- احتمال حركتهاي اعتراض آميز كارگران نانوا براي اجراي بخشنامه دستمزد 86 قوت گرفته است: نماينده كارگران نانواي شهرستان سقز، از احتمال انجام حركتهاي اعتراض آميز اين كارگران براي اجراي بخشنامه دستمزدهاي سال 86 و پرداخت ما به التفاوت دستمزدهاي سال 85 خبر داد. به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, "محمد احمدپور" گفت: در صورتي كه مسوولان و كارفرمايان مانند سال گذشته بخواهند از اجراي بخشنامه شوراي عالي كار در مورد پرداخت حداقل دستمزدهاي سال 86 خودداري كنند، كارگران به انجام حركتهاي دستهجمعي همچون اعتراض، تجمع و هشدار روي خواهند آورد. اين فعال كارگري افزود: كارگران نانواي سقزي سال پيامبر اعظم را به اميد اجراي قانون و عدالت سپري كردند، اما به نظر ميرسد مسوولان و كارفرمايان از اين نرم خويي و سكوت به عنوان وظيفه كارگر تعبير كردهاند.احمدپور تاكيد كرد: از آنجا كه در سال 85 هيچ يك از آرا و احكامي كه در مراجع حل اختلاف و قانوني به نفع كارگران صادر شد به مرحله اجرا نرسيد، قصد داريم در سالي كه به نام اتحاد ملي و انسجام اسلامي نامگذاري شده است، قاطعانه از اجراي قانون و عدالت حمايت كنيم. پايان پيام
52- يخچال سازي لرستان همچنان تعطيل است كارگران به رياست جمهوري مي روند: رييس كانون هماهنگي شوراهاي اسلامي كار لرستان گفت: كارگران يخچالسازي لرستان حقوق دي, بهمن , اسفند و عيدي را از كارفرما طلب دارند. "مراد احسانپور"، در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: مدير عامل كارخانه يخچالسازي طي نمابري به واحد اعلام كرده كه كارخانه تعطيل است و كارگران در محل كارشان حاضر نشوند. وي گفت: كارگران بر خلاف نظر مديرعامل به كارخانه مي روند، اما از توليد خبري نيست.احسانپور افزود: كارگران يخچالسازي خواستار راه اندازي خط توليد واحد و روشن شدن وضعيت حق و حقوق خود هستند.رييس كانون هماهنگي شوراهاي اسلامي كار لرستان تصريح كرد: به عنوان نماينده كارگران لرستان در صدد هستيم براي احقاق حق كارگران و بازگشايي كارخانه يخچالسازي، به نهاد رياست جمهوري مراجعه كنيم و انتظار داريم در اين نهاد به مشكل كارگران اين واحد رسيدگي شود. پايان پيام
53- كارگران نيشابور صاحب مجتمع ورزشي مي شوند: نماينده كارگران نيشابور گفت: پس از 17 سال انتظار، جمعيت 43 هزار نفري كارگري شهرستان نيشابور، در سال جاري صاحب مجتمع ورزشي كارگري مي شوند. "محمد عمارلو"، در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: اين مجتمع ورزشي در زميني به مساحت 4 هزار و800 متر با تلاش و همت فرماندار نيشابور و نماينده كارگران آماده ساخت شده و اميد آن مي ورد كه با پيگيري فرماندار, بخش اعظم آن در سال 86 به بهرهبرداري برسد تا كارگران از سالن ورزشي چند منظوره آن بهرهمند شوند. وي گفت: هر چند تربيت بدني نيشابور تا كنون كمترين همكاري را در ايجاد اين فضا داشته و مسكن و شهرسازي نيز در سالهاي قبل، از ارايه زمين شانه خالي كرده است، اما اين تلاش بي وقفه فرماندار دلسوز نيشابور، تمام اين كوتاهيها را جبران كرده است. عمارلو گفت: فرماندار سعي بر آن دارد تا با آماده ساختن بخشي از اين ورزشگاه تا 11 ارديبهشت ماه، از كارگران شهرستان تقدير كند.پايان پيام
54 - تعداد 90كارگر شهرداري طبس 4 ماه است حقوق نگرفته انداين كارگران تحت پوشش 3 شركت پيمانكاري هستند دبير اجرايي خانه كارگر طبس گفت: 90 كارگر شاغل در شركتهاي پيمانكاري خدماتي شهرداري طبس, بيش از4 ماه است حقوق دريافت نكردهاند و كارفرمايان با بهانههاي مختلف از پرداخت حقوق كارگران سرباز ميزنند. "غلامرضا محمدي", در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: كارفرمايان سه شركت خدماتي مستقر در شهرداري طبس اظهار ميكنند كه پرداخت نكردن حقوق به دليل كوتاهي مسوولان شهرداري طبس در پرداخت سهم قرارداد بوده و هرگونه قانونشكني و كوتاهي متوجه شهرداري طبس است. وي گفت: شهرداري طبس نيز كه در قبال اين شركت ها حكم كارفرما و مسوول را دارد، بارها با رد اظهارات كارفرمايان عنوان داشته كه كليه بدهيهاي شركتهاي پيمانكاري را پرداخت كرده و هيچ پيمانكاري از شهرداري طبس طلب ندارد.پايان پيام
55- شهرداري آبادان طرح طبقه بندي مشاغل را اجرا نمي كند 1300 كارگر شهرداري، مطالبات 84 و 85 را دريافت نكرده اند نماينده محوري كارگران آبادان گفت: حدود يك هزار و300 كارگر شهرداري آبادان، بن سال 85 و 84 و افزايش 5/5 درصدي حقوق سال 85 را طلب دارند."مصطفي نظري", در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: شهرداري آبادان 13 سال است كه طرح طبقهبندي مشاغل را اجرا نميكند و از اين بابت حق مسلم كارگران ناديده گرفته مي شود.وي گفت: در پايان سال 85 نيز تعدادي از كارگران روزمزد از سوي شهرداري اخراج شدند، اما در حال حاضر تعديل در ساير نيروهاي شهرداري به وقوع نپيوسته كه اميدواريم همچنان اين مساله ثابت بماند و شاهد بيكاري كارگران نباشيم. پايان پيام
56- هتل رامسر 530 كارگر خود را به 30 كارگر كاهش مي دهدمراكز دولتي به رشد و رونق بيكاري دامن مي زنند عضو كانون هماهنگي شوراهاي اسلامي كار مازندران گفت: مديريت هتل رامسر در صدد است كه 530 كارگر خود را به زير 30 كارگر كاهش دهد."مرتضي پاكزاد", در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: هتل رامسر زير مجموعه بنياد جانبازان است كه با تصميم به تعديل نيرو، در ابتداي سال جديد كارگران بيكار و بلاتكليف خواهند شد .وي با تاكيد بر اينكه مسوولين مربوطه بايد فكري به حال اين تعديل كنند، گفت: جاي سوال است كه مراكزي همچون هتل رامسر كه متعلق به دولت هستند، چگونه تصميم به اخراج كارگران مي گيرند و موجب رشد و رونق بيكاري در جامعه ميشوند.پايان پيام
57- فرماندار شهرري دستور رسيدگي به مشكلات كارگران "تهران كميكال" را داده است مشكلات حل نشود، مقابل رياست جمهوري تجمع مي كنيم :يك عضو شوراي اسلامي كار شركت "تهران كميكال" گفت: با دستور فرماندار شهرري، اداره كار اين منطقه پيگير حل مشكلات كارگران اين واحد است. به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا در تاریخ 19 فروزدین 1386, "هوشنگ رضاپور"، با اشاره به تعطيلي اين واحد توليد نمك يدددار در نوزدهم اسفندماه سال گذشته، گفت: 40 كارگر رسمي اين واحد در حال حاضر در بلاتكليفي به سر ميبرند. وي گفت: كارفرماي تهران كميكال بدون اطلاع قبلي از كارگران خواست كه با شركت تسويه حساب كرده و با دريافت سالانه يك ماه، با كارخانه تسويه حساب كنند. او با بيان اينكه احتمال ميرود مدير عامل شركت تهران كميكال با برخي مسوولان مربوطه ورامين روابطي داشته و از اين روابط عليه كارگران سو استفاده كند، گفت: مديريت قصد داشت پرونده در اداره كار رسيدگي شود كه با درايت فرماندار شهرري، اين رويكرد ناكام ماند. اين مقام كارگري تصريح كرد: خواسته كارگران اين شركت دريافت حكم بازگشت به كار است . رضاپور با اشاره به فعاليت مديران تهران كميكال در واحدهاي نظامي و اطلاعاتي طي سالهاي گذشته، گفت: آنان با نفوذي كه دارند، مي خواهند مانع دستيابي كارگران به حقوقشان شوند. عضو شوراي ا سلامي كار تهران كميكال، با اشاره به فروش خوب شركت گفت: در صورت عدم رسيدگي اداره كار شهرري، مقابل دفتر رياستجمهوري تجمع خواهيم كرد. پايان پيام
58- مديريت قصد دارد كارخانه حرير را به مركز تجاري و مسكوني تبديل كند: نماينده كارگران شركت حرير گفت: مديرعامل شركت حرير به صورت مرتب اصرار بر تسويه حساب با كارگران دارد, اما كارگران خواستار راهاندازي خط توليد و ادامه فعاليت خودهستند . "حسين بابايي", در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: طبق اطلاعاتي كه گرفتهايم، هيات مديره شركت حرير در صدد است پس از تسويه حساب با كارگران، زمين كارخانه را كه در بهترين نقطه شهر قراردارد، تفكيك كرده و به صورت قطعهبندي شده به فروش برساند.وي گفت: مسوولين استان مازندران نبايد بگذارند كارخانه حرير مازندران كه زماني از بهترين واحدهاي توليدي بوده را تخريب و به مركز تجاري و مسكوني تبديل كنند. نماينده كارگران اين واحد افزود: كارگران حرير بيش از 20 سال سابقه كار دارند و اكنون بلاتكليف هستند و سرانجام نيز ميخواهند با پرداخت مبلغي ناچيز، با آنان تسويه حساب كنند كه اين عمل ظلمي آشكار است. پايان پيام
59- كارگران صندوق نسوز خرم، مقابل مجلس شوراي اسلامي تجمع كردنداين كارگران 9 ماه است حقوق و مزايا نگرفته اند :جمعي از كارگران كارخانه صندوق نسوز خرم، صبح امروز در اعتراض به عدم دريافت به موقع حقوق و مطالبات معوقه خود، مقابل مجلس شوراي اسلامي تجمع كردند. به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, نماينده كارگران صندوق نسوز خرم گفت: بيش از 60 نفر از كارگران صندوق نسوز خرم تصميم گرفتند در دومين روز كاري سال 86 به نشانه اعتراض نسبت به عدم پرداخت 9 ماه حقوق و مزايا، در مقابل مجلس شوراي اسلامي تجمع كردند."محمدتقي جعفربيگلو" افزود: كارگران نگران سوء استفاده احتمالي مديران كارخانه هستند، زيرا از محل دهها ميليون توماني كه بابت قبول سفارشات فروش محصولات و پرداخت وامهاي بانكي عايد كارخانه شده است، هنوز اقدامي براي پرداخت مطالبات كارگران صورت نگرفته است. مسوول شوراي اسلامي كار صندوق نسوز خرم يادآور شد: حدود 100 كارگر متخصص اين واحد از اواخر تابستان سال 85 تاكنون مطالبات خود را دريافت نكردهاند.عضو هيات اجرايي خانه كارگر شرق تهران، با بيان اينكه هر كارگر صندوق نسوز خرم به طور متوسط بيش از يك ميليون تومان طلبكار است، افزود: كارگران قصد دارند براي دريافت مطالبات خود، به هر نهاد و مرجعي مراجعه كنند. پايان پيام
60- مطالبات كارگران خدماتي پرداخت ميشود اين كارگران 2 ماه حقوق، عيدي و سنوات شغلي خود را طلب دارند :شهردار طبس گفت: كليه مطالبات حقوقي و شغلي 70 كارگر شاغل در 3 شركت خدماتي پيمانكاري مستقر در شهرداري طبس تا پايان ارديبهشت ماه سال جاري پرداخت خواهد شد. "حسين مخلصي", در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: اين مطالبات شامل 2 ماه حقوق، عيدي و سنوات شغلي است كه تا پايان ارديبهشت ماه سال جاري به طور كامل پرداخت خواهد شد. هر چند پيش از اين با تلاش شهردار طبس، مسوولان اداره كار و نماينده كارگران، بخش قابل توجهي از مطالبات حقوقي اين تعداد از كارگران پرداخت شد, اما 18 كارگر خدماتي همچنان 4 ماه حقوق, عيدي و پاداش خود را دريافت نكرده اند.پايان پيام
61- با تجمع مقابل مجلسهفتم؛ جمعي از كارگران صندوق نسوز خرم خواستار احقاق حقوق خود شدند :جمعي از كارگران صندوق نسوز خرم با تجمع مقابل مجلسهفتم خواستار احقاق حقوق خود شدند. به گزارش خبرنگار" ايلنا"، همزمان با آغاز جلسه علني امروز مجلس، حدود 40 نفر از كارگران صندوق نسوز خرم با تجمع مقابل مجلس خواستار احقاق حقوق خود و رسيدگي به بحران كارخانه شدند.اين تجمعكنندگان كه معتقد بودند وضعيت كارخانه در حال بحراني شدن است، شعارهايي چون" الله اكبر- خامنهاي رهبر"، "خامنهاي رهبر است- حامي كارگر است"، "مجلس قانونگذار فكري به حال ما كن" و "مدير نالايق اخراج بايد گردد" سردادند. در اين تجمع پارچه نوشتههايي در دست كارگران بود كه بر روي آن نوشته شده بود" 700 ميليون وام از دولت + مديريت نالايق = بحران در صندوق نسوز خرم". اين كارگران خواهان حضور عليرضا محجوب رييس فراكسيون كارگري مجلس هفتم درجمع خود بودند.پايان پيام
62- كارگران اخراجي صنايع فلزي در مقابل كارخانه تجمع كردند: كارگران اخراجي گروه صنايع فلزي ايران، در اعتراض به از دست دادن كار خود مقابل اين كارخانه تجمع كردند. به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, در آخرين روزهاي سال 85 بيش از 180 كارگر صنايع فلزي ايران بدون دريافت حقوق بهمن، اسفند، سنوات و عيدي كامل به دليل اتمام قرارداد از كار اخراج و براي دريافت مقرري ايام بيكاري به صندوق بيمه بيكاري معرفي شدند. يكي از اين كارگران كه در تجمع صبح امروز حضور داشت، گفت: نميخواهيم به عنوان بيكار و سربار جامعه مقرري بگيريم, ما خواهان بازگشت به كار خود هستيم. اين كارگر افزود: تمامي كارگران اخراجي از 6 ماه تا 7 سال در اين واحد به صورت متخصص مشغول به كار بودند و از اين طريق هزينه خانواده هاي خود را تامين ميكردند.وي با بيان اينكه با اخراج انجام شده، تنها راه تامين معاش كارگران قطع شده است، گفت: اخراجهاي انجام شده در حالي است كه به دليل اجراي پروژه هاي عمراني متعدد در سراسر كشور، وضعيت توليد در صنايع فلزي مطلوب است. وي عملكرد شوراي اسلامي كار صنايع فلزي را ضعيف خواند و در حمايت از منافع كارگران، گفت: معلوم نيست مديريت گمنام اين واحد چه قصدي دارد.پايان پيام
63- تنها در استان قزوين600 كارگر بيكار شده اندمسوولان به جاي اشتغالزايي جديد، اشتغال موجود را حفظ كنند نماينده كارگران قزوين با تاكيد بر اينكه ايجاد اشتغال نميخواهيم، فقط شغلهاي موجود را حفظ كنيد، گفت: تنها در استان قزوين بيش از 600 كارگر طي ماههاي اخير بيكار شدهاند، بنابراين بهتر است مسوولان به جاي شعار اشتغالزايي، به حفظ اشتغال موجود بپردازند. به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, "عيدعلي كريمي", با اشاره به اينكه 240 كارگر فرش پارس, 150 كارگر نساجي تبد, 150 كارگر نقش ايران و 35 كارگر لامپ الوند در خيل عظيم بيكاران قرار دارند، گفت: چنانچه هر چه سريعتر به حال اين واحدهاي بحرانزده چاره انديشي نشود، علاوه بر اشتغال موجود، فرصت هاي شغلي نيز با بحران واحدها نابود ميشود. وي به 2 واحد بحران دار پارس شيشه و نخ البرز اشاره كرد و گفت: اين واحدها در لبه نابودي قرار دارند و نبايد از ديد مديران و وزارتخانههالي صنعت و كار دور بمانند. كريمي از انحلال صوري شركت كلاچ قزوين انتقاد كرد و گفت: مديريت اين واحد سودده طي يك برنامه ريزي سوال برانگيز از ماده 141 قانون تجارت سوء استفاده و اين واحد را تعطيل كردهاست، اما تاوان اين اقدام را كارگران دادند كه يك باره اخراج شده و تنها سالي يك ماه بابت سالها تلاش صادقانه دريافت كردند.وي افزود: از اين قبيل واحدهاي بحران زده در سطح استان قزوين و كشور به وفور وجود دارد، به همين دليل بايد هر چه سريعتر چارهانديشي كرد و به فكر حفظ اشتغال موجود بود.پايان پيام
64- شركت " افشره" مازندران منحل و 62 كارگر بيكار شدند : عضو كانون شوراهاي اسلامي كار مازندران گفت: مدير عامل شركت افشره كه محصولات توليدي آن آب ميوه بود، انحلال كارخانه را اعلام كرد. "مرتضي پاكزاد", در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: شركت افشره مازندران با 62 كارگر از واحدهاي زير مجموعه بنياد 15 خرداد بود و از نظر توليد محصولات، آب ميوهاي با كيفيت بسيار مطلوب و مطرح در ايران توليد ميكرد. وي گفت: طبق اطلاعي كه از سوي شوراي اسلامي كار واحد كسب كردهايم، كارفرما در پايان سال 85 با كارگران تسويه حساب و كل حق و حقوق شان را پرداخت كرده است.پاكزاد تصريح كرد: اگر بنياد پانزده خرداد ميخواهد اين كارخانه را به بخش خصوصي واگذار كند، بهتر است در مورد جذب دوباره تعداد كارگران بيكار شده نيز مساعدت كند.پايان پيام
65- كارگران "شيمي كاران" 5 سال است سرگرداننداداره كاركرج هيچگونه حكمي در خصوص تسويه حساب كارگران يا توقيف اموال كارفرما صادر نمي كند: سركارگر شرگت توليدي "شيميكاران واقع در حصارك كرج، گفت: كارگران اين كارخانه حدود 5 سال است كه هيچگونه حقوق و مزايايي دريافت نكردهاند."ابراهيم ميرشاهي"، در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, گفت: فعاليت كارخانه شيميكاران با مالكيت م.ت از سال 1380 تا كنون به دلايل نامعلومي متوقف شده و كارفرما از پرداخت حقوق كارگران كه بيشتر آنها داراي سوابق بيش از 25 سال هستند، خودداري ميكند.وي افزود: از ابتداي متواري شدن كارفرما، كليه پرسنل اين واحد به اداره كار شهرستان كرج و دادگستري اين منطقه شكايت كرده و شعب تاميناجتماعي را نيز در جريان اين اتفاق گذاشتهاند، اما متاسفانه پس از 5 سال هيچ يك از ادارات فوق جواب قانعكنندهاي به كارگران ندادهاند.او با اشاره به بيتوجهي مسوولان اداره كار كرج به حل مشكلات كارگران اين واحد، گفت: هيچگونه حكمي در خصوص تسويه حساب كارگران و يا توقيف اموال كارفرما صادر نشده و سازمان تاميناجتماعي هم تا كنون به دليل عدم صدور حكم تعطيلي و يا ورشكستگي كارخانه، از بهرهمندي كارگران از مقرري بيمه بيكاري خودداري كرده است. او با بيان اينكه برخي از كاركنان اين واحد بيش از 55 سال سن داشته و توان كار در جايي ديگر را ندارند، گفت: اين وضعيت باعث شده تا كارگران با مشكلات معيشتي عديدهاي روبهرو باشند. سركارگر شيمي كاران با اشاره به سكونت كارفرماي اين واحد در تهران گفت: اين فرد با استفاده از چند وكيل زبده مانع احقاق حقوق كارگران مي شود.وي با اشاره به اينكه كارفرماي شيميكاران چند واحد توليدي ديگر نيز دارد، گفت: از دولت عدالت محور ميخواهيم به وضعيت كارگراني كه به نان شب خود محتاج هستند، رسيدگي عاجل كند. ميرشاهي افزود: كارگران طي اين 5 سال با فروش منازل و اثاثيه خود به سختي گذران زندگي كردهاند.يكي از ديگر كارگران شركت شيمي كاران با بيان اينكه طي 5 سال گذشته به تمامي مسوولان مربوطه نامه نوشته و از آنان براي حل مشكلات استمداد طلبيده است، گفت: نزديك 5 سال است كه دفترچههاي بيمه درمانيمان تمديد نشده است.او گفت: كارگران اين كارخانه سالهاست كه در شرايط سخت و زيانآور با مواد شيميايي در حال كار بوده، اما نتوانستهاند از قانون بازنشستگي در مشاغل سخت و زيان آور استفاده كنند، زيرا كارفرما مانع استفاده كارگران از اين قانون مي شود. لطيف چشمك، ديگر كارگر اين واحد نيز خاطر نشان كرد: بيشتر كارگران شيمي كاران به دليل سن بالا امكان كار در جايي ديگر را ندارند، اين در حالي است كه مسوولان اداره كار، دادگستري و سازمان تامين اجتماعي هيچ كمك قابل توجهي به كارگران نميكنند.اين كارگر تاكيد كرد: از قاضي پرونده تقاضا داريم با مصادره اموال كارخانه شيمي كاران، حق و حقوق كارگران را هر چه سريعتر پرداخت كند و سازمان تاميناجتماعي هم شرايط لازم براي استفاده كارگران از بيمه بيكاري را فراهم كند. پايان پيام
66- نساجي"تبد" از ورود 150 كارگر جلوگيري مي كندنامه داخلي وزارت كار، مبناي تمديد تغيير ساختار شده است :دبير اجرايي خانه كارگر قزوين با انتقاد شديد از مدير كل بيمه بيكاري وزارت كار گفت: با وجودي كه يك سال از تعطيلي كارخانه نساجي "تبد" براي تغيير ساختار ميگذرد و 150 كارگر اين شركت تحت پوشش بيمه بيكاري هستند, تا كنون هيچ تغييري در ساختار تبد صورت نگرفته، اما وزارت كار با تمديد تغيير ساختار موافقت كرده است. به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, "عيدعلي كريمي"، با انتقاد شديد از عملكرد دو گانه وزارت كار گفت: با وجودي كه يك سال از اجرايي شدن تغيير ساختار و پوشش بيمه بيكاري 150 كارگر نساجي تبد ميگذرد, اما هيچ اقدامي جهت تغيير ساختار اين واحد صورت نگرفته است.وي با اشاره به اينكه اداره كل كار استان قزوين حكم بازگشت به كار كارگران از اول فروردين را صادر كرده است، افزود: كميته استاني نيز با تمديد تغيير ساختار تبد موافقت نكرده است، اما 150 كارگر كه پس از تعطيلات نوروز به كارخانه مراجعه كردند، با تعطيلي كارخانه روبهرو شدند.كريمي با اشاره به نامه داخلي مديركل بيمه بيكاري وزارت كار به شوراي عالي كار، گفت: در اين نامه با تمديد تغيير ساختار موافقت شدهاست، اما اين نامه داخلي به شوراي عالي كار به عنوان مدرك در اختيار مديريت تبد قرار گرفته و با استفاده از آن, كارگران را سرگردان كردهاند.وي از اينكه نامه داخلي وزارت كار به دست كارفرماي تبد رسيدهاست، اظهار تعجب و تاسف كرد و گفت: گويا قبل از آنكه شوراي عالي كار تصميمي در مورد واحدهاي بحران زده بگيرد, برخي از آقايان تكليف اين واحدها را مشخص مي كنند، اما پاسخ به چه قيمت بودن اين اقدامات را بايد بازرسي و مسوولان نظارتكننده بدهند.كريمي تاكيد كرد: واحدهاي بحران زده به سرنوشت كارگران گره خورده است، بنابر اين نبايد انتظار داشته باشيم كه براي يك واحد بحران زده تصميم بگيرند، بدون آنكه عاقبت كارگرانش در نظر گرفته شود.پايان پيام
67- آتيه دماوند، ريسندگي و بافندگي فومنات را دوباره خصوصي سازي مي كند :نماينده كارگران كارخانه ريسندگي و بافندگي فومنات رشت گفت: مسوولين شركت آتيه دماوند در صدد هستند در روزهاي پايان فروردين ماه جاري و پس از تشكيل جلسه، كارخانه ريسندگي و بافندگي فومنات رشت را دوباره به بخش خصوصي واگذار كنند.به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا، "احمد آگاهي" گفت: كارخانه ريسندگي و بافندگي فومنات رشت كه در گذشته به بخش خصوصي واگذار شد، كارشناسي جامع نشده بود كه اين خصوصي سازي موجب بيكاري، بلاتكليفي و تضييع حقوق قانوني كارگران شد و كارگران ناچار شدند تن به تسويه حساب غير ارادي دهند. وي گفت: مسوولين آتيه دماوند ابراز داشته اند كه راه اندازي كارخانه فومنات به دليل بدهي موجود به هيچ وجه سود آور نيست و در صورت واگذاري به بخش خصوصي، مي شود دوباره آن را فعال كرد. نماينده كارگران اين واحد افزود: از مسوولين استان گيلان مي خواهيم در صورت واگذاري اين واحد به بخش خصوصي، كارگراني كه سابقه كاري 20 و 25 سال به بالا دارند را مشمول طرح بازنشستگي كارهاي سخت و زيان آور قرار دهند و آن عده از كارگراني كه سابقه كاري آنان زير 20 سال است را در كارخانه مشغول به كار كنند.آگاهي تاكيد كرد: دغدغه رهبرانقلاب و رييس جمهور، رفع مشكلات كارگران بوده است، به همين دليل مسوولين مربوطه استان گيلان نيز بايد به فكر كارگران باشند.پايان پيام
68- بيش از 100 كارگر سازمان بهزيستي ايلام اخراج شدنداين كارگران سابقه كاري 5 تا 15 سال دارند :دبير اجرايي خانه كارگر استان ايلام گفت: بيش از 100 تن از كارگران شركتهاي خدماتي سازمان بهزيستي استان ايلام، به دليل اينكه قراردادشان تمديد نشدهاست، در ابتداي سال 86 از كار بر كنار شدند. "علي غياثي"، در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: اين تعداد از كارگران داراي سابقه كاري 5 تا 15 سال بودند كه متاسفانه در روزهاي آغازين سال 86 شغل خود را از دست دادند.وي با اشاره به اينكه اين كارگران با مراجعه اعتراضآميز به خانه كارگر استان، خواهان بازگشت به كار مجدد خود شدند، گفت: نبود اعتبارات لازم، از دلايل اصلي عدم به كارگيري كارگران از سوي مسوولان شركت عنوان شد. غياثي گفت: با تلاش نماينده كارگران استان و مسوولان استاني، قرار شد نسبت به رفع مشكل اين كارگران و بازگشت به كار مجدد آنان به سركار اقدام شود.پايان پيام
69- دستگیری محمود صالحی فعال جنبش کارگری سندیکای خبازان سقز:
دستگیری محمود صالحی از فعالین شناخته شده ی جنبش کارگری ایران، روز دوشنبه ۲۰ فروردين ۱٣٨۶ - ۹ آوريل ۲۰۰۷ در شهر سقز دستگیر شد. در تماسی که رادیو صدای نو با همسر و دوستان وی گرفتند، آنان از اجرای حکم صالحی از سوی مقامات قضائی و امنیتی خبر دادند.
سایت کارگران ایران: ساعت یک بعد از ظهر امروز دو شنبه نیروهای جمهوری اسلامی به شرکت تعاونی کارگران خباز سقز حمله و محمود صالحی را بدون هیچ توضیحی دستگیر و با خود برده اند. همسر و دوستان محمود به زندانهای موجود در سقز مراجعه و جویای حال محمود می شوند که اعلام می کنند محمود در زندان آنها نیست. همسر و دوستان محمود به دادگاه مراجعه می کنند و از دستگیری محمود و انتقال ایشان به نقطه نامعلوم خبر می دهند. دادگاه سقز به آنها اعلام می کند که حکم زندان محمود تایید شده است. ایشان به یک سال زندان در تبعید محکوم شده و به زندان مورد نظر انتقال یافته است. دادگاه سقز امروز از علنی کردن اسم شهر و یا زندانی که محمود به آن انتقال داده شده خودداری کرده است. این در حالی است که تا به امروز محمود و وکلای ایشان از تایید حکم محمود هیچ اطلاعی نداشته اند. جلال حسینی و محسن حکیمی هم هر یک به یکسال حکم تعلیقی محکوم شده اند و به آنها گفته شده است در صورت برگذاری مراسم اول ماه مه امسال حکم تعلیقی آنها هم تایید خواهد شد.
70- كارگران " قند ياسوج" مقابل استانداري تجمع كردنداين كارخانه از 3 سال قبل تاكنون تعطيل شده است :حدود 50 نفر از كارگران قند ياسوج، مقابل استانداري كهكيلويه و بويراحمد تجمع كردند. به گزارش ايلنا در تاریخ 20 فروردین 1386, تجمع اين كارگران كه تا لحظه ارسال خبر نيز ادامه داشت، در اعتراض به آنچه بيعدالتي مينامند، انجام شدهاست.اين كارگران پلاكاردهايي در دست دارند كه بر روي آنها آمده است: " آقاي رييس جمهور بي عدالتي در كهكيلويه و بويراحمد بيداد ميكند". " اي حامي ملت، ما مظلومان قرنيم".آنان خواستار رفع مشكلاتشان به وسيله رييسجمهور شده و گفتند: با گذشت بيش از 3 سال از تعطيلي كارخانه قند ياسوج، كسي به دادمان نميرسد و مسوولان استان فقط شعار ميدهند. يكي از كارگران اين واحد در گفت و گو با خبرنگار ايلنا، با اشاره به نامههاي متعدد كارگران به مسوولان به ويژه دفتر نهاد رياست جمهوري، گفت: دولت نهم هيچگونه اقدامي براي حل مشكلاتمان انجام نداده است . بنابراين گزارش, ماموران نيروي انتظامي از ورود كارگران قند ياسوج به محوطه استانداري خودداري ميكنند و در برخي مواقع با هلدادن و تهديد، مانع ورود آنان به استانداري ميشوند.بنابر اين گزارش، تا كنون هيچ مقام مسوولي از استانداري كهكيلويه و بويراحمد، پاسخگوي كارگران قند ياسوج نبوده است. كارخانه قند ياسوج بيش از 3 سال است كه تعطيل شده و 170 كارگر اين واحد در بلاتكليفي به سر ميبرند.در 2 ماهه گذشته مدير كل كار استان وعده داده بود كه با تخصيص اعتبار 10 ميليارد ريالي، مطالبات كارگران پرداخت و كارخانه راه اندازي خواهد شد، اما تا كنون اين موضوع محقق نشده است. پايان پيام
71- تعداد 80 كارگر "پارسيلون" خرم آباد اخراج شدنداين كارگران حقوق اسفند و عيديشان را دريافت نكرده اند نماينده كارگران استان لرستان گفت: 80 كارگر قراردادي شركت پارسيلون خرم آباد، در تاريخ 16/1/86 از سوي كارفرما اخراج شدند. "مراد احسانپور"، در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: كارفرماي شركت پارسيلون به دليل خاتمه قرارداد كار، حاضر نشد قرارداد اين عده از كارگران را تمديدكند.وي گفت: برخي از كارگران اخراجي به كانون شوراهاي اسلامي كار اطلاع دادهاند كه كارفرماي اين شركت حقوق اسفند و عيديشان را پرداخت نكرده است.نماينده كارگران لرستان افزود: از مسوولين مربوطه استان تقاضا داريم نسبت به احقاق حق كارگران اخراجي شركت پارسيلون بيتفاوت نبوده و كارفرما را ملزم به پرداخت حقوق معوقه و نيز حق سنوات كنند. پايان پيام
72- نماينده كارگران ساريت حقوق اسفند و عيدي را نگرفته اندمديريت قول داد كه تعديل نيرو نخواهد كرد نماينده كارگران شركت ساريت مازندران گفت: كارگران ساريت حقوق اسفند و عيدي به علاوه مطالبات افزايش توليد دي و بهمن را از كارفرما دريافت نكردهاند."عليرضا بدرود", در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: حدود 100 كارگر در شركت ساريت مازندران كار ميكنند و در اسفندماه 85 حدود 5/136 درصد توليد واحد داشته كه بالاترين ميزان توليد در سال گذشته است.وي گفت: شركت ساريت كه توليد آن در زمينه صنايع تبديلي سيمان مانند ايرانيت است، در اسفندماه سال گذشته به بخش خصوصي واگذار شد كه خوشبختانه با مديريت كاردان و خوب مهندس عبدي در حال توليد است.نماينده كارگران افزود: مديريت واحد عنوان كرده كه تعديل نيرو نخواهد كرد و از همين كارگران موجود براي توليد در كارخانه استفاده ميكند.پايان پيام
73- نامه شوراي اسلامي كار به استاندار گيلان اجناس كارخانجات صنايع پوشش را تاراج مي كنندچه كسي به فريادمان مي رسد شوراي اسلامي كار كارخانجات صنايع پوشش رشت، با ارسال نامهاي به استاندار گيلان خواستار رسيدگي به وضعيت بحراني اين واحد شد.به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, در اين نامه آمده است: كارخانجات صنايع پوشش ايران - رشت با همت و كوشش استاندار و ديگر مسوولين از بخش خصوصي به بخش دولتي عودت داده شد و اين امر مهم بر هيچكس پوشيده نيست, اما همچنان مشكلات كارگري پابرجاست و از سويي ديگر تمامي اموال و دارايي كارخانجات كه از زمان خصوصي شدن با قراردادهاي صوري به چند نفر كه از قبل هماهنگي شده بودو هيچكدام از خريداران بومي نبودهاند، به مبلغ ناچيزي فروخته شده است.در بخش ديگر اين نامه آمدهاست: تمامي اموال كارخانجات صنايع پوشش را خريداري كردهاند و مدت يكسال است خريدار ديگري با ترفندهاي خاصي اصرار به بردن اجناس كارخانه دارد كه قابل ذكر است طبق قراردادهايي كه در كارخانه وجود دارد، نامبرده مبلغ ناچيزي براي خريد واحد پرداخت نمودهاست، اما مبلغ كلاني را طبق حكم دادگاه به بردن جنس و اموال و دارايي و بيت المال استان دارد . در ادامه اين نامه تاكيد شدهاست: آتيه دماوند به مديريت صنايع پوشش دستور پرداخت ديون و ديركرد خريدار فوقالذكر به مبلغ 173 ميليون تومان را داده است, چرا نامبرده حاضر به گرفتن پول خودش نيست. شوراي اسلامي كار كارخانجات پوشش در اين نامه تصريح كرد: دغدغههاي كارگران اين است كه اگر تمامي اموال و دارايي كارخانجات صنايع پوشش را خالي كنند، چه كسي به داد و فريادشان خواهد رسيد، آيا دچار مشكلات و گرفتاريهاي شركت الكتريك كه همسايهمان است، نخواهند شد. در پايان نامه آمده است: از حضرت عالي به عنوان استاندار و نماينده عالي دولت در گيلان تقاضا داريم دستور فرماييد تا دعاوي خريداران از طريق آتيه دماوند حل و فصل شود و نيز خط توليد كارخانجات صنايع پوشش بازسازي و كارگران مشغول كار شوند.پايان پيام
74- پيمانكاران، حقوق 250 كارگر راه آهن طبس را تضييع مي كنندمديريت راه آهن هيچگونه نظارتي به عملكرد اين شركتها ندارد دبير اجرايي خانه كارگر طبس گفت: حقوق شغلي 250 كارگر شاغل در 5 شركت خدماتي پيمانكاري راه آهن طبس تضيع مي شود و مديريت راه آهن هيچگونه نظارتي به عملكرد اين شركتها ندارد."غلامرضا محمدي"، در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: كارگران شاغل در اين شركتها, هر كدام به ميزان 2 تا 3 ماه حقوق از مديريت شركت پيمانكاري طلبكار بوده و برخي نيز بخش اعظمي از سنوات سال گذشته را دريافت نكردهاند.وي گفت: در سايه عدم نظارت مسوولان راه آهن, از 120 كارگر خدماتي نيز برگه تسويه حساب سفيد امضا اخذ شده كه به واسطه آن عيدي و سنوات آنها به صورت عليالحساب پرداخت شود.محمدي گفت: با وجود اعلام نحوه عملكرد مديران شركتهاي پيمانكار و تضييع حقوق كارگران به واسطه سود جويي و قانونشكني، مديران تا كنون هيچگونه اقدامي در جهت برخورد با اين شركت ها و يا جلوگيري از كار آنها از سوي مسوولان استان و يا كشور صورت نگرفته است.پايان پيام
75- دستور رييس جمهور براي رفع مشكلات كارگران الكتريك رشت اجرايي نشده استچه كساني از تنش كارگري سود ميبرند نمايندگان كارگران الكتريك رشت، با ارسال نامهاي به دكتر "ميركوهي", معاون حقوقي و پارلماني دادگستري، خواستار رسيدگي به وضعيت شركت الكتريك شدند.به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, در اين نامه آمده است: در جلسه مورخ 20/12/85 در تهران كه به رياست جنابعالي در ارتباط با دستور اكيد رياست جمهوري اسلامي ايران ( دكتر احمدينژاد ) در مورد رسيدگي به وضعيت شركت الكتريك رشت تشكيل شد، در خاتمه آن جلسه, اجرايي شدن امر اقاله مصوب گرديد و قرار شده بود تا قبل از پايان سال 85 در جلسهاي ديگر، متولي شركت بين 2 ارگان سازمان بازنشستگي كشوري و وزارت صنايع و معاون مشخص و مديري جهت انجام تغييرات در شركت مستقر شود. نمايندگان كارگران الكتريك رشت در اين نامه تاكيد كردهاند: اكنون با گذشت حدود يك ماه هيچ اطلاعي از تشكيل جلسه فوق به دست ما نرسيده و معلوم نيست اين همه تعلل و كمكاري براي چيست و چه كساني از تنش كارگري سود ميبرند.در پايان نامه آمده است: اميدواريم با پيگيري سريع و تماسهاي مجدد آن جناب با مقامات مسوول، براي ما روشن شود سر به بالين چه كسي داريم، در غير اين صورت به ناچار به همراه همكاران كارگرمان با مراجعه به تهران و تجمع در دفتر رياستجمهوري اسلامي ايران، پيگيري قضيه و حل سريع مشكل فوق را خواستار خواهيم شد. پايان پيام
76- كوره پزخانه هاي محمودآباد تهران رو به تعطيلي مي روند: رييس انجمن صنفي كوره پزخانههاي محمودآباد تهران گفت : 40 كوره آجرپزي در منطقه محمودآباد به دليل ركود بازار و ورشكستگي صاحبان آن فروخته شده و به شهرك صنعتي تبديل ميشوند."حسن برسم" در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا , ضمن بيان اين مطلب افزود: اين كورهها از جمله واحدهاي توليد آجر بودند كه طي چند سال گذشته ، به دليل ركود بازار فروش محصولات , ورشكسته و تعطيل شده بودند كه به اجبار ، عليرغم ميل مديران و صاحيان آنان فروخته و در اختيار پروژههاي ساخت شهرك صنعتي قرار گرفتهاند.وي گفت : با تعطيلي 40 واحد توليد آجر از چند سال گذشته تاكنون ، اشتغال 10 هزار نفري در منطقه محمود آباد ، به كمتر از 1500 نفر در سال 86 تقليل يافته و تنها 10 كوره در سال جاري كار خود را دنبال خواهند كرد.اين مقام كارگري تصريح كرد : منابع خاكي كورههاي تعطيل شده به 10 كوره نيمه فعال ، با شروع كار در سال جديد فروخته شده است ، اما به دليل بارندگي و سفتي خاك ، امكان آغاز مراخل ساخت آجر وجود ندارد.برسم گفت : طي رسمي ديرينه , بيش از 50 درصد از اشتغال اين كوره پزخانه ها در اختيار اتباع بيگانه به ويژه كارگران افغان قرار خواهد گرفت !پايان پيام
77- تعداد 300 كارگر صنايع فلزي اخراج شدند يك نماينده كارگران شركت صنايع فلزي واقع در جاده قديم تهران گفت كه300 كارگر قراردادي اين واحد ، در پايان اسفند ماه سال 85 از سوي كارفرماي واحد اخراج شدهاند. وي كه نخواست نامش اعلام شود ، در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا , افزود : كارگران شركت صنايع فلزي ، سه ماه حقوق و عيدي از كارفرما طلب دارند و همچنين بن سال 85 و 84 و برخي مطالبات گذشته آنان به صورت معوقه مانده است. وي گفت : وزارت كار در تاريخ 20/12/85 طي صورت جلسهاي كارفرما را متعهد كرده بود كه كارخانه را تعطيل نكند ؛ اما اكنون ميبينيم كه اين واحد از سوي كارفرما به نيمه تعطيلي كشانده شده است. پايان پيام
78- قراردادهاي موقت كار بايد برچيده شود :رييس كانون هماهنگي شوراهاي اسلامي كار شهر بابل گفت : قراردادهاي موقت كار بايد از سوي وزارت كار برچيده شود ، چرا كه كارگران قرارداد موقت به هيچ وجه احساس امنيت شغلي نميكنند. "حسين محسنزاده گنجي " , در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا , ضمن بيان اين مطلب افزود : بيشتر واحدها و مراكز تجاري و صنعتي در بابل ، كارگران و كارمندان خود را به شكل قراردادي استخدام كرده و در پرداخت حق و حقوقشان نيز رعايت قانون كار را نميكنند. وي گفت : دولت و وزارت كار بايد در سال جديد ، قراردادهاي موقت كار را به دائمي تبديل كنند تا قشر كارگر و كارمند ، با داشتن امنيت شغلي ، براي زندگي خود برنامه ريزي هدفمند داشته باشند. پايان پيام
79- مديريت"آرد سفيد" ورامين از ورشكستگي اين شركت خبرداد40 كارگر اين واحد به اداره كار شكايت كردند قائم مقام خانه كارگر پاكدشت گفت: كارخانه آرد سفيد ورامين با داشتن 40 كارگر با سابقه در ابتداي سال 86 تعطيل شد و مديريت اين واحد علت تعطيلي كارخانه را ورشكستگي و مشكلات عديده مالي عنوان داشته است."عوض سلطاني"، در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا د رتاریخ 21 فروردین 1386، افزود: 40 كارگر با سابقه اين شركت پس از اتمام تعطيلات نوروزي و هنگامي كه براي حضور بر سركار خود به كارخانه مراجعه كرده بودند، با در بسته مواجه شدند. وي گفت: سازمان غله كشور به دليل بدهي400 ميليون توماني شركت آرد سفيد ورامين به اين سازمان، از دادن گندم مصرفي به اين شركت خودداري كرده كه اين امر توقف چرخه توليد كارخانه آرد را در پي داشته است. سلطاني گفت: كارگران پس از مراجعه اعتراض آميز به خانه كارگر پاكدشت، به اداره كار شهرستان مراجعه كردند كه مشكلات شغلي آنان هم اكنون در حال پيگيري است. پايان پيام
80- تعداد 700 كارگر رسمي "جهاد نصر" كرمانشاه به اجبار كارفرما قراردادي شدند
رييس كانون شوراهاي اسلامي كار استان كرمانشاه گفت: 700 كارگر رسمي شركت جهاد نصر كرمانشاه با داشتن سابقه بالاي كاري، با دستور غير قانوني مديريت به كارگران قراردادي تبديل شدند. "مجيد احمديگوديني", در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: طبق دستور غير قانوني مديريت, كارگران رسمي شركت در ابتداي سال جاري به اجبار برگه اشتغال به كار كارگران را امضا كردهاند كه اين امر اعتراض گسترده كارگران را به همراه داشته است.وي گفت: كارگران جهاد نصر عنوان داشته اند تا دو روز آينده در مقابل استانداري كرمانشاه تحصن كرده و اعتراض گسترده خود را به گوش مسوولان استاني و كشوري خواهند رساند. گوديني با اشاره به اينكه به كارگران قراردادي اين شركت كه مجري پروژه هاي راه و ترابري هستند، حق ماموريت و اضافه كار تعلق نميگيرد، گفت: كارگران نصر به اجبار قرارداد امضا كردهاند و در اين قراردادها محل كار ذكر نشده است. پايان پيام
81- سفر استاني رييسجمهور به اخراج 30 كارگر برق منطقهاي خوزستان انجاميد اين كارگران به ننگ كار با پيمانكار تن نمي دهند نماينده كارگران برق منطقهاي خوزستان گفت: كارگران رسمي ايستگاههاي فوق توزيع انتقال نيرو كه حاضر به انعقاد قرارداد موقت با پيمانكار نبودند، در سفر استاني رييس جمهور پلاكاردي تهيه كرده بودند كه مورد توجه احمدينژاد قرار گرفت، اما پس از پايان سفر استاني احمدي نژاد، اين كارگران اخراج شدند. به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا,"يوسف فرهادي بابادي"، با اشاره به اينكه كارگران رسمي ايستگاههاي توزيع انتقال نيرو حاضر به انعقاد قرارداد با پيمانكار بخش خصوصي نشدهاند، گفت: به همين دليل اداره برق منطقهاي خوزستان 30 كارگر را اخراج كرده است. وي با اشاره به اينكه تعداد كارگران اين اداره 200 نفر بوده كه 170 كارگر انعقاد قرارداد با پيمانكار خصوصي را نپذيرفته اند، گفت: 30 نفري كه قرارداد را امضا نكردند، اخراج شدهاند. وي به مصوبه هيات دولت اشاره كرد و گفت: بر اساس مواد 134 و 138 قانون اساسي, مصوبه دولت لازم الاجراست، اما بايد مراتب به رييس مجلس شوراي اسلامي اعلام شود كه در صورت مغايرت با قانون اساسي، آن مصوبه اجرايي نشود، بنابراين كليه بخشنامههاي مغاير با قانون بي اثر است. وي با اشاره به اينكه مصوبه دولت بر رسمي بودن كارگران با ماهيت دايم تاكيد دارد، گفت: اجبار بر انعقاد قرارداد با بخش خصوصي را طي نامهاي رسمي به صورت شكايت به استاندار خوزستان اعلام كرديم، اما نتيجهاي نداشته است. وي با اشاره به اينكه بر اساس تاكيد مقام رهبري در تعريف اصل 44 قانون اساسي، انتقال نيرو از خصوصيسازي معاف است، افزود: اداره كار خوزستان كه مسوول نظارت بر اجري قوانين است، در واكنش به اعتراضهاي كارگران تاكيد كرده كه اداره برق منطقهاي خوزستان بايد با كارگران قرارداد منعقد كند و پيمانكار حق ورود ندارد. فرهادي بابادي با تاكيد بر اينكه از سال 85 در مقابل انعقاد قرارداد باپيمانكار خصوصي مقاومت كردهايم، گفت: در سفر استاني رييس جمهور, كارگران پلاكارد اعتراض آميزي همراه داشتند كه مورد توجه احمدينژاد قرار گرفت و احمدي نژاد كارگران را به جايگاه دعوت كرد كه گمان كرديم مشكلات كارگران حل ميشود، اما پس از پايان اين سفر, كارگراني كه مورد لطف رييس جمهور فرار گرفته بودند، اخراج شدند. وي با تاكيد بر اينكه اداره برق خوزستان، تشكل كارگري و نماينده قانوني ندارد، گفت: كارگران از من خواستند كه نماينده توافقي آنان باشم. فرهادي بابادي با اشاره به اينكه هنوز نيرويي جايگزين اين 30 كارگر اخراجي نشدهاست، گفت: به دليل كمبود نيروي متخصص، چندين نوبت برق ماهشهر قطع و 2 دستگاه كليد قدرت (بليكر ) نيز منفجر شده است. وي تاكيد كرد: اگر ذلت و ننگ پيمانكار را بپذيريم، بر سر كارهايمان باز ميگرديم، اما حاضر به پذيرفتن ننگ تحت پوشش پيمانكار قرار گرفتن نشده و نخواهيم شد. پايان پيام
82- كم آبي مهمترين مشكل شهر صنعتي كاوه است: فرماندار ساوه با بيان اينكه شهر صنعتي كاوه بزرگترين شهرصنعتي كشور است، گفت: در اين شهرك 600 واحد صنعتي فعال و نيمه فعال وجود دارند كه سهم به سزايي در اقتصاد استان مركزي و اقتصاد كشور دارند. "محمدرضا شجاعي"، در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, با اشاره به اينكه كلنگ احداث شهرك صنعتي كاوه در سال 1354 به زمين زده شده است، گفت: طبق بررسي هاي كارشناسي، مقرر شده بود يك هزار و 200 ليتر در ثانيه آب به اين شهرك صنعتي اختصاص داده شود، اما تا كنون يك سوم اين رقم محقق شده است. وي علت كم آبي شهرك صنعتي كاوه را خشكسالي منطقه دانست و گفت: كمبود آب اين شهرك تاثيرات منفي بر حجم سرمايه گذاري شهرستان دارد كه اين مساله نيازمند بررسي و اقدامات جدي است. او گفت: اداره صنايع و معادن, گمرك, اتاق بازرگاني و اداره كار ساوه نيازمند اختيارات و امكانات كافي براي حل مشكلات واحدهاي صنفي هستند. شجاعي تصريح كرد: مكاتباتي در خصوص ارتقاي سطح اداره صنايع و معادن و اداره كار و امور اجتماعي انجام گرفته كه محقق شدن آن ميتواند كمك موثري به حل مشكلات واحدهاي صنعتي نمايد.فرماندار ساوه پيگيري براي ايجاد اداره استاندارد را از ديگر برنامه هاي اين فرمانداري براي تسهيل امور در شهرستان بر شمرد. پايان پيام
83- كارگران "توسعه صنايع پزشكي" تجمع كردند 240 كارگر به دليل نبودتوجيه اقتصادي بيكار مي شوند :جمعي از كارگران شركت "توسعه صنايع پزشكي"، در اعتراض به نقض دستور رياست جمهوري، مقابل دفتر مركزي اين شركت تجمع كردند.به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا د رتاریخ 21 فروردین 1386, يكي از كارگران اين شركت گفت: در حالي كه رياست جمهوري براي بازخريد هر كارگر پرداخت 6 ماه حقوق و مزايا و 500 ساعت اضافه كاري را تعيين كرده است، مدير تسويه اين كارخانه بابت بازخريدي هر كارگر ميخواهد هر موقع كه پول داشت 4 ماه حقوق نسبي پرداخت كند.وي با اشاره به اينكه كارخانه توسعه صنايع پزشكي از حدود يك سال گذشته هيچ توليدي نداشتهاست ، گفت: از 4 ماه پيش با قطعي شدن انحلال، هيات تسويه جانشين مديريت كارخانه شده است.وي افزود: مدير تسويه به كارگران گفته كه هر موقع پول داشت با آنها تسويه حساب خواهد كرد. كارخانه توسعه صنايع پزشكي متعلق به وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي است و در زمينه ساخت ابزار آلات جراحي, تجهيزات اتاق عمل, تخت ها و البسه بيمارستاني از بعد انقلاب اسلامي فعاليت دارد.يكي ديگر از كارگران اين كارخانه گفت: 240 كارگر كه سابقه برخي از آنها به 26 سال نيز مي رسد، قرار است به دليل نبود توجيه اقتصادي بيكار شوند.وي افزود: اين در حالي است كه دريافتي برخي مديران اين كارخانه در ماههاي اخير، بالغ بر يك ميليون و 250 هزار تومان است. پايان پيام
84- احضار اعضاى هيات مديره کانون معلمان تهران:
به گزارش اعتماد در تاریخ 21 فروردین 1386 :غروب ديروز ماموران به منازل چند تن از اعضاى هيات مديره کانون صنفى معلمان تهران مراجعه کرده و برگه هاى احضاريه يى را به آنها تسليم کردند که روز چهارشنبه صبح به دادگاه انقلاب مراجعه کنند.سيدمحمود باقرى عضو هيات مديره کانون در تماس با خبرنگار اعتماد گفت؛ علاوه بر منزل من ماموران به منزل آقايان صفر منتجبى و محمدرضا رضايى از ديگر اعضاى کانون نيز مراجعه کرده اند.
85- تهرانيها بيشترين حوادث ناشي از كار را به خود اختصاص دادند 2 هزار و 167 حادثه در 6 ماه اول سال 85 تا پايان شش ماهه اول سال 85، استان تهران با 2 هزار و 167 مورد حادثه، بالاترين آمار حوادث ناشي از كار را در سراسر كشور داشته است. به گزارش ايلنا، بر اساس اعلام دفتر آمار و محاسبات اقتصادي و اجتماعي سازمان تامين اجتماعي، تا پايان شهريورماه سال گذشته، استان تهران با 2 هزار و 167 مورد حادثه، بيشترين حوادث ناشي از كار را به خود اختصاص داده است كه از اين تعداد يك هزار و 103 مورد به شهرستانهاي تهران و يك هزار و 64 مورد به تهران بزرگ تعلق دارد. استان مركزي با 960 مورد حادثه در رتبه سوم قرار گرفته است. بر پايه اين گزارش، حوادث ناشي از كار در شش ماهه نخست سال 85 و در مقايسه با مدت مشابه سال قبل از آن در استان كرمانشاه با 66/339 درصد افزايش، بالاترين شدت نوسان را داشته است، به طوري كه آمار حوادث ناشي از كار در اين استان از 58 مورد در شش ماهه نخست سال 84 به 255 مورد در مدت مشابه سال 85 افزايش يافته است كه دليل آن فعال شدن پيمانكاريهاي پتروشيمي در آن منطقه است. در مقابل استان هرمزگان با 45/31 درصد كاهش كمترين نوسان را به خود اختصاص داده است. اين گزارش حاكي است، در بين اعضاي آسيب ديده ناشي از حوادث كار در مدت ياد شده، عضو انگشتان دست با دو هزار و810 مورد بالاترين تعداد و پس از آن اعضاي پا و دست به ترتيب با دو هزار و 802 و دو هزار و 508 مورد بيشترين اعضاي آسيب ديده بدن را شامل شده است. از ميان 10 هزار و 677 مورد حادثه ناشي از كار در نيمه نخست سال گذشته، 10 هزار و 524 مورد مربوط به مردان و 153 مورد مربوط به زنان بوده است. همچنين 7 هزار و 962 مورد از حادثه ديدگان متاهل و دو هزار و 715 مورد مجرد بوده اند. اين گزارش مي افزايد؛ تا پايان نيمه نخست سال گذشته، سقوط كردن و لغزيدن با دو هزار و 92 مورد بيشترين فراواني نوع حادثه ناشي از كار بوده و انفجار و آتش سوزي با 49 مورد كمترين ميزان اين حوادث را به خود اختصاص داده است، علاوه بر اين بيشترين حوادث ناشي از كار بين گروه سني 25 تا 29 سال با دو هزار و 823 مورد بوده است. يادآور مي شود، بيشترين حوادث طي شبانه روز، در هنگام صبح بوده كه پنج هزار و 399 حادثه را در بر ميگيرد. بر اساس اين گزارش، از تعداد حوادث اتفاق افتاده در شش ماهه نخست سال گذشته، 9 هزار و 564 مورد اين حوادث به بهبودي كامل انجاميده و 665 مورد منجر به غرامت مقطوع، 245 مورد منجر به ازكارافتادگي جزيي، 142 مورد منجر به ازكارافتادگي كلي و 61 مورد نيز منجر به مرگ شده است.پايان پيام
86- كارگران كارخانه " قند ياسوج" تحصن كردندكارخانه 30 ساله 3 سال است که تعطيل شده است:50 كارگر كارخانه "قند ياسوج" در اعتراض به آنچه كه آن را بي عدالتي و بي توجهي مسوولان كشوري و استاني به حق و حقوق خود مي دانستند، به مدت پنج ساعت جلوي استانداري كهگيلويه و بويراحمد دست به تحصن زدند.به گزارش ايلنا، اين كارگران كه پلاكاردهايي به رنگ سفيد و زرد در دست داشتند، همزمان با حضور نيروهاي انتظامي، از ورود آنان به محوطه استانداري جلوگيري شد.اين كارگران با در دست داشتن پلاكاردهايي كه بر روي آن نوشته شده بود؛ " آقاي رييس جمهور بي عدالتي در كهگيلويه و بويراحمد بيداد ميكند " و " اي حامي ملت، ما مظلومان قرنيم "، خواستار پيگيري و رفع مشكلات از سوي مسوولان شدند.يك كارگر كارخانه قند ياسوج كه در تحصن حضور داشت، به خبرنگار ايلنا گفت: متاسفانه كارخانه قند ياسوج با وجود اينكه بيش از 30 سال است راه اندازي شده، اكنون سه سال است تعطيل شده و كسي به فكر رفع مشكلات كارگران نيست. وي افزود: مسوولان استاني مرتبط هربار وعده مي دهند كه مشكلاتمان را حل مي كنند، ولي تنها به وعده دادن اكتفا كردهاند." خليفه خلقي پور"، مديركل كار و امور اجتماعي كهگيلويه و بويراحمد، پيشتر گفته بود كه اعتباري معادل 10 ميليارد ريال براي پرداخت مطالبات و معوقه كارگران اين كارخانه تخصيص يافته كه به زودي با پرداخت مطالبات آنها، كارخانه فعاليت خود را دوباره آغاز ميكند، اين درحالي است كه اكنون 170 كارگر كارخانه قند ياسوج از وضعيت موجود نگرانند و معتقدند كه مسوولان توجهي به رفع مشكلاتشان ندارند.براساس اين گزارش، در طول يكسال گذشته، چهار تحصن توسط كارگران كارخانه قند ياسوج جلوي استانداري كهگيلويه و بويراحمد صورت گرفته كه هيچكدام حاصلي نداشته است.پايان پيام
87- تعداد 130 كارگر ماشين سازي لرستان اخراج شدند اين كارگران حق سنوات و مطالبات معوقه خود را دريافت نكرده اند نماينده كارگران استان لرستان گفت: 130 كارگر قراردادي شركت ماشينسازي لرستان بدون دريافت حق سنوات و مطالبات معوقه، توسط كارفرما اخراج شدند."مراد احسانپور", در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا در تاریخ 22 فروردین 1386, افزود: شركت ماشينسازي لرستان با 330 كارگر رسمي و قراردادي، در زمينه سولههاي فلزي فعاليت توليدي داشته كه هم اكنون تعطيل شده است. وي گفت: كارفرماي اين شركت علت تعطيلي واحد را نبود مواد اوليه براي توليد عنوان ميكند و اخراج عدهاي از كارگران را نيز كمبود نقدينگي و بحران در خط توليد ميداند.نماينده كارگران تاكيد كرد: شركت ماشينسازي لرستان زير مجموعه سازمان گسترش و نوسازي است و مسوولان بايد بلاتكليفي كارگران و وضعيت واحد را هر چه سريعتر بررسي و حل كنند. وي افزود: از كارفرماي ماشينسازي لرستان تقاضا داريم با پرداخت حق و حقوق قانوني كارگران، آن عده از كارگراني را كه اخراج شدهاند، به كارخانه دعوت كند تا مشغول به كار شوند.پايان پيام
88- تعداد 67 كارگر شركت گاز كرمانشاه منتظر انعقاد قرارداد جديد هستندپيمانكار جديد كارگران قديمي را نمي خواهد :دبير اجرايي خانه كارگر استان كرمانشاه گفت: 67 كارگر با سابقه واحد نظارت شركت گاز استان كرمانشاه، همچنان بلاتكليفند، زيرا با اتمام كار پيمانكار قبلي, پيمانكار جديد با اين كارگران قديمي و متخصص قرارداد كاري منعقد نميكند. "جواد اكبري"، در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: كارگران بلاتكليف به دليل عدم به كارگيري از سوي پيمانكار جديد، در داخل محوطه شركت به سر برده و مسوولان حق دريافت غذا را از اين كارگران سلب كردهاند. وي گفت: كارگران از قول كارفرماي جديد مي گويند, احتمال به كارگيري آن بخش از كارگران كه تخصص شغلي مهندسي مربوطه را داشته باشند، وجود دارد.اكبري با اشاره به اينكه هنوز بخشي از مطالبات معوقه كارگران پرداخت نشده است، گفت: پيمانكار مربوطه اعلام داشته كه در صورت مراجعه كارگران به نهادهاي صلاحيتدار، تمامي كارگران را اخراج خواهد كرد . پايان پيام
89 - اخراج گسترده كارگران نانوا در مهاباد ادامه داردمسوولين اداره كار مهاباد، خبازيها را از پوشش قانون كار خارج مي كنند: نايب رييس انجمن صنفي كارگران خباز شهرستان مهاباد، گفت: در سال جديد در طول يك هفته حدود 50 نفر از كارگران خباز مهاباد از طرف كارفرمايان اخراج شدهاند. "رحمان ابوبكري", در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: وقتي كارگران نانواي اخراج شده به اداره كار مراجعه ميكنند،مسوولين اداره كار مهاباد به آنها مي گويند مي خواهيم خبازيها را از پوشش قانون كار خارج كنيم. وي گفت: ادارهكار مهاباد به جاي حمايت از كارگران، آنها را نا اميد و مايوس ميكند كه اين رويكرد جاي تاسف دارد.نماينده كارگران نانواي مهابادي افزود: كارگران خبازي هاي شهرستان مهاباد در طول اين سالها مبالغ بسيار كمي از بابت كاركردشان را دريافت كرده و ميكنند، اين در حالي است كه اضافه كاري, بن كارگري, حق اولاد و حق مسكن نيز دريافت نميكنند.ابوبكري تصريح كرد: اخراج گسترده كارگران خباز در مهاباد همچنان ادامه دارد و اداره كار نيز نسبت به اين روند بي اهميت است. پايان پيام
90- تعداد 800 كارگر فرش البرز بلاتكليف و سرگردان شده اند هيچ مقام مسوولي نيست كه به فرياد اين كارگران برسد نماينده كارگران استان مازندران گفت: شركت فرش البرز دو سال است كه تعطيل شده و كارگران اين واحد بيكار و بلاتكليف هستند."بني رسولي", در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا، افزود: شركت فرش البرز 800 كارگر داشت كه 140 كارگر آن تحت پوشش بيمه بيكاري هستند، عدهاي بازخريد شده و 230 كارگر نيز در حال حاضر بلاتكليف و سرگردانند. وي با تاكيد بر اينكه هيچ مقام مسوولي نيست كه به فرياد كارگران فرش البرز برسد، گفت: از مسوولين مربوطه استان مازندران تقاضا دارم به مشكلات كارگران شركت فرش البرز رسيدگي كنند، تا آنها از بلاتكليفي رهايي يابند.پايان پيام
91- تعداد 380 كارگر چيت سازي بهشتر 64 ماه است حقوق نگرفته انداين كارگران همچنان كار مي كنند :نماينده كارگران كارخانه "چيتسازي بهشهر" گفت: با وجودي كه حدود 380 كارگر كارخانه چيت سازي بهشهر همچنان امور محوله را انجام ميدهند، اما به دليل دريافت نكردن حقوق از كارفرما، با مشكلات شديد مالي روبهرو هستند. "عنايت طالبي", در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: اداره تاميناجتماعي نيز براي تمديد دفترچههاي درماني كارگران، به دليل اينكه كارفرما ليست بيمه كارگران را واريز نكردهاست، تعلل ميكند. وي گفت: اكنون كارگران حدود 64 ماه است حقوق نگرفته اند، ولي همچنان در واحد كار ميكنند و ما نيز مشكلات كارگران را به مسوولين استان مازندران منعكس كردهايم، اما متاسفانه تا كنون اقدامي صورت نگرفته است. پايان پيام
92- كارگران كشتارگاه سيمرغ لارستان، ماهيانه 70 تا 100 هزار تومان دستمزد مي گيرند :نماينده كارگران لارستان گفت: حقوق 25 كارگر شب كار كشتارگاه سيمرغ لارستان تضييع مي شود، بدين معنا كه مديريت شركت به كارگران 70 تا 100 هزار تومان در ماه دستمزد ميدهد. "محمدحسن قوامي"، در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: دراين كشتارگاه مرغ 45 كارگر مشغول به كار هستند كه متاسفانه به دليل عملكرد دو گانه مديريت در پرداخت دستمزد كارگران, حقوق 25 كارگر تضييع ميشود.وي گفت: اين كارگران 5 تا 6 ساعت در طول ساعات شب كار ميكنند، اما ماهيانه 70 تا 100 هزار تومان دستمزد ميگيرند . پايان پيام
93- ريخته گري آرين پاكدشت تعطيل شد ، بيش از 15 كارگر شغل خود را از دست دادند :قائم مقام خانه كارگر پاكدشت گفت: واحد ريختگري آرين به دليل نبود آهن قرازه در پاكدشت تعطيل شد بيش از 15 كارگر شغل خود را از دست دادند.عوض سلطاني در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا افزود: بيش از 300 واحد ريخته گري در سطح شهرستان پاكدشت وجود دارند كه در طي ماههاي گذشته دهها واحد آن به دليل نبود آهن قرازه تعطيل شده و كارگران آن اخراج شدند.وي با اشاره به اينكه مدتي است ايران آهن قرازه را به كشورهاي ديگر صادر مي كند گفت: بيش از 200 كارگر در طي ماههاي گذشته شغل خود را از دست دادهاند.پايان پيام94- كارگران قراردادي به عملكرد وزارت كارمعترضند :رييس اتحاديه كارگران قراردادي سراسركشور گفت: كارگران قرار دادي سراسر كشور به مصوبه شورايعالي كار معترضند دستمزد كارگران در سال 86 عملا افزايش نيافته است . رجبعلي شهسواري در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا با بيان اين مطلب افزود : كارگران با مراجعه به اتحاديه كارگران قراردادي اعتراض خود را به مصوبه غير كارشناسانه دستمزد ابراز داشته اند.وي با بيان اينكه دستمزدشان كفاف سبد هزينه خانوار و مخارج اوليه زندگيشان رانمي دهد خواستار رسيدگي مسوولان مربوطه به حقوق قانونيشان شدند.وي گفت: دستمزد سال 86 همان دستمزد سال 85 بوده كه طي اقدامي بدون درنظر گرفتن هزينه هاي گزاف زندگي و تورم فزاينده از سوي شوراي مربوطه محاسبه و اعلام شده است.شهسواري گفت : كمي دستمزد كارگران با وجود گراني و تورم در طي ماه هاي آينده موج گسترده اعتراضات را به همراه خواهد داشت.پايان پيام
هفته چهارم فروردین۱۳۸۶ (آوریل ۲۰۰۷)
95- سه تن از معلمان بازداشت شده به زندان اوين منتقل شدهاند :
بر گزارش خبرگزاری دولتی ايسنا در تاریخ 22 فروردین 1386 :وكيل مدافع محمدتقى فلاحي، سيدمحمود باقرى و منتجبي، سه تن از متهمان پرونده تجمع معلمان مقابل مجلس شوراى اسلامى گفت: موكلانم كه براى بازجويى به دادگاه انقلاب رفته بودند، بعد از بازجويي، به گفتهى خانوادههايشان به زندان اوين منتقل شدند. منيژه محمدى گفت: بنا بر احضاريهاى كه از معاونت امنيت دادگاه انقلاب براى موكلانم آمده بود، به همراه ديگر وكيل ديگر اين پرونده در دادسرا حاضر شديم اما اعلام كردند كه فقط كسانى كه احضاريه دارند ميتوانند وارد شوند و اجازه ورود وكلا را ندادند. وى افزود: بعد از اينكه مراتب را به خانوادههاى موكلان اعلام كرديم، ساعت 16 امروز اعلام شد كه با توجه به اينكه بازجويى به پايان نرسيده، موكلان امشب را در دادسرا به سر خواهند برد و پس از يك ساعت به خانوادهى موكلان به طور غيرمستقيم اطلاع داده شد كه آنها را به زندان اوين منتقل كردهاند. محمدى گفت: فلاحي، باقرى و منتجبى هر سه از خبرنگاران روزنامه قلم معلم هستند كه براى تهيه گزارش از تجمع معلمان مقابل مجلس شوراى اسلامى حضور يافته بودند.
96- بازرسی منازل و احضار فعالان صنفی تهران :
وبلاگ کانون صنفی معلمان در تاریخ 22 فروردین 1386 نوشت: در يک اقدام هماهنگ ماموران امنيتی با در دست داشتن حکم بازرسی به منازل اعضای کانون صنفی معلمان ايران در تهران رفته و پس از بازرسی از منازل آنان با توقيف مدارک و کامپيوتر و ... احضاريه ی دادگاه را به آنان ابلاغ نمودند. و البته در برگه های احضاريه آمده است که اگر احضار شونده بدون عذر موجه در وقت مقرر حاضر نشود برگ جلب فرستاده خواهد شد. اسامی فعالين صنفی که از خانه ی آنها بازرسی به عمل آمد و احضاريه دريافت نمودند: محمد رضا رضائی - عليرضا اکبری - محمود باقری - محمد تقی فلاحی - علی صفر منتجبی. اين عزيزان روز چهارشنبه صبح به دفتر معاون امنيت می روند.
97- تعداد 45 معلم در همدان، 6 معلم در كرمانشاه و تعدادى از فرهنگيان در تهران بازداشت شدهاند.
روزنامه صدای عدالت در تاریخ 22 فروردین 1386 نوشت: "يك نماينده مجلس هفتم از فشار هياترييسه بر امضاكنندگان استيضاح فرشيدي، وزير آموزش و پرورش خبر داد. وى كه نخواست نامش فاش شود گفت كه قبل از آغاز سال جديد نزديك به 50 نماينده اين طرح را امضا كردند اما با فشار هياترييسه امضاهاى خود را پس گرفتهاند." در ادامه اين خبر آمده است:"نمايندگان مجلس در حالى امضاهاى خود را از طرح استيضاح فرشيدى پاك ميكنند كه نزديك به 45 معلم در همدان، 6 معلم در كرمانشاه و تعدادى از فرهنگيان در تهران بازداشت شدهاند."
98- حق بيمه رانندگان برون شهري پرداخت نمي شوددولت به قول خود پايبند باشد : رييس انجمن صنفي رانندگان اتوبوسهاي برون شهري استان گيلان گفت: مصوبه دولت در خصوص پرداخت يك سوم حق بيمه رانندگان از سوي سازمان تاميناجتماعي، اجرايي نشده و كارگران راننده خواستار اجراي اين مصوبه درموعد مقرر هستند. "محمدصادق داريان", در گفت و گو با خبرنگار دولتی گروه كارگري ايلنا در تاریخ 24 فروردین 1386 , افزود: پيش از اين قرار بود مصوبه هيات دولت در خصوص پرداخت يك سوم حق بيمه كارگران از ابتداي فروردين ماه سال جاري اجرايي شود كه متاسفانه با گذشت بيش از 20 روز از موعد مقرر، هنوز دستورالعمل اين مصوبه صادر نشده است.وي با اشاره به اينكه كليه رانندگان در خصوص پرداخت حق بيمه خود مشكل داشته و بسياري از آنها به دليل هزينه بالاي بيمه، از بيمه كردن رانندگان سرباز زدهاند، گفت: رانندگان اتوبوسهاي برون شهري استان هر روز با مراجعه به انجمن صنفي، خواستار اجراي مصوبه مذكور هستند. پايان پيام
99- تعداد 30 كارگر ايران ابزار اخراج شدند ركود بازار فروش و مشكلات نقدينگي علت اصلي اخراج اين كارگران است دبير اجرايي خانه كارگر تهران گفت: 30 كارگر شركت توليدي ايران ابزار اخراج شدند." اسماعيل حقپرستي"، در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: ركود بازار فروش و مشكلات نقدينگي از علتهاي اصلي اخراج اين كارگران عنوان شده است. وي افزود: ورود بي رويه كالاهاي ساختماني از چين و قبضه بازار فروش توليدات ساختماني توسط اين كشور, عوارض چند گانه بر سر راه توليد كنندگان و بهرههاي كلان بانكها، از جمله دلايل مشكلات مالي كارخانجات و اخراجهاي پي در پي كارگران است. پايان پيام
- 100- كارگران كفش شادانپور مقابل سازمان تاميناجتماعي تجمع مي كنند :جمعي از كارگران كفش شادانپور قصد دارند در اعتراض به كوتاهي مسوولان سازمان تاميناجتماعي از انجام وظايف خود، يكشنبه اين هفته مقابل اين سازمان تجمع كنند.به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, "محمدجواد عبدي"، از كارگران باقيمانده كارخانه تعطيل شده كفش شادانپور، گفت: طبق قانون بازنشستگي مشاغل سخت و زيان آور، بازنشستگي پيش از موعد شامل حال بيش از 70 كارگر مي شود، اما مسوولان سازمان تامين اجتماعي به دلايل واهي از قبول واقعيت طفره ميروند و براي اين كارگران بي دليل بهانه تراشي ميكنند. وي افزود: مانع تراشيهاي سازمان تاميناجتماعي در حالي است كه سخت و زيان آور بودن مشاغل اين كارگران از سوي وزارت كار و امور اجتماعي تاييد شده است. نماينده كارگران اخراج شده كفش شادانپور گفت: سازمان تاميناجتماعي با اين استدلال كه زمان ترك كار كارگران قبل از صدور بخشنامه هاي مربوط به قانون بازنشستگي مشاغل سخت و زيان آور و اجراي اين قانون است و كارگران مشمول بازنشستگي، از مقرري بيمه بيكاري استفاده كردهاند، با بازنشستگي اين كارگران مخالفت ميكند. اين كارگر كفش شادانپور يادآور شد: پس از تعطيلي كارخانه كفش شادانپور در سال 80, حدود 237 كارگر واجد شرايط بازنشستگي پيش از موعد بودند كه به دليل مانع تراشي سازمان تاميناجتماعي، عدهاي از كارگران در طول اين سالها يا به صورت عادي بازنشسته شده و يا فوت كردهاند. وي افزود: در ادامه پيگيري كارگران در سال 85 از تعداد 137 كارگر حدود 50 نفر مشمول بازنشستگي سخت و زيان آور شدند و در حال حاضر حدود 60 كارگر ديگر منتظر بازنشسته شدن هستند.عبدي افزود: با توجه به اينكه سخت و زيان آور بودن مشاغل كارگران كفش شادانپور قبل از تعطيلي كارخانه تاييد شدهاست، درخواست كارگران منطقي و قانوني است. پايان پيام
-
- 101- كارگران خباز سقزي نسبت به نحوه بازداشت محمود صالحي اعتراض خواهند كرد : يك فعال صنفي كارگري گفت: به احتمال قوي كارگران خباز سقزي در هفته جاري نسبت به نحوه بازداشت محمود صالحي اعتراض خواهند كرد.به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, "محمد احمدپور", به نقل از يكي از دوستان محمود صالحي كه شاهد بازداشت وي بود، گفت: عوامل نيروي انتظامي به بهانه اينكه قرار است در دادگستري جلسهاي با حضور فرماندار در مورد چگونگي برگزاري مراسم هفته كارگر و راهپيمايي 11 ارديبهشت ماه برگزار شود، صالحي را براي ابلاغ راي به دادگاه و سپس به زندان بردند.وي افزود: كارگران خباز سقزي قصد دارند طي طوماري به نحوه بازداشت اخير اين فعال كارگري اعتراض كنند كه جزييات آن در جلسه اين هفته كارگران مشخص خواهد شد. وي گفت: جلال حسيني يكي ديگر از فعالين صنفي كه در جريان روز جهاني كارگر سال 83 همراه با محمود صالحي بازداشت شده بود، پس از بازداشت صالحي براي ابلاغ حكم قرار منع تعقيب به دادگاه احضار شد. در جريان برگزاري مراسم روز جهاني كارگر سال 83 سه نفر از فعالان كارگري سقز به نامهاي محمد صالحي, جلال حسيني و محمد عبدي پور بازداشت شده بودند. احمدپور در مورد سابقه فعاليت محمود صالحي گفت: وي يكي از كارگران خباز سقزي بود كه پس از بيكار شدن در سال 72 به عنوان رييس تعاوني مصرف كارگران خباز از سوي كارگران انتخاب شد. وي تاكيد كرد: بيكار شدن صالحي هيچ ربطي به فعاليتهاي صنفي نامبرده نداشت. پايان پيام
- 102- كارگران صنايع پزشكي ايران در اعتراض به انحلال اين واحد تجمع مي كنند: كارگران شركت توسعه صنايع پزشكي فردا صبح در مقابل ساختمان وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشكي تجمع اعتراض آميز برگزار خواهند كرد. به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, يكي از كارگران شركت توسعه صنايع پزشكي كه در زمينه ساخت تجهيزات اتاق عمل, لوازم، لباس و تختهاي بيمارستاني فعاليت ميكند، گفت: اين كارگران قصد دارند در اعتراض به از دست دادن كار خود و نحوه برخورد هيات تسويه شركت با آنها، مقابل ساختمان اصلي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي تجمع كنند. وي يادآور شد: بيش از 200 كارگر در شركت توسعه صنايع پزشكي كه وابسته به وزارت بهداشت است، فعاليت مي كنند، اما مسوولان وزارت بهداشت به دلايل واهي و نامعلوم قصد انحلال اين كارخانه را دارند.اين كارگر گفت: در راستاي اجراي انحلال كارخانه، هيات تسويهاي از چند ماه پيش جايگزين هيات مديره كارخانه شده است. بر اساس اين گزارش دفتر رياست جمهوري طي نامهاي, براي تسويه حساب با هر كارگر مبلغ 6 ماه حقوق و 500 ساعت اضافه كاري تعيين كرده است، اما به گفته كارگران هيات تسويه قصد دارد تا در صورت داشتن اعتبار و بودجه كافي، بابت بازخريدي هر كارگر 4 ماه حقوق مبني پرداخت كند. كارگران توسعه صنايع پزشكي ايران كه از 7 تا 26 سال سابقه دارند، ميگويند: هيات تسويه به كارگران ابلاغ كرده كه از روز 25 فروردين سال 86، شركت براي هميشه بسته خواهد شد و كارگران بايد تا زمان فراهم شدن بودجه تسويه حساب، منتظر دريافت 4 ماه حقوق مبني خود باشند.اين كارگران نگران هستند كه هيات تسويه قصد داشته باشد با انجام برنامههاي تاخيري، كارگران را وادار كند تا با دريافت حداكثر 45 روز حقوق مبني حاضر به بازخريد شوند.پايان پيام
103 - " اشكان چيني" طي يك سال 500 كارگر را اخراج كرده است كارگران شاغل اين واحد هرگز از 250 نفر بيشتر نبوده است: دبير اجرايي خانه كارگر استان قزوين، با اشاره به اينكه طي يك سالي كه از راه اندازي كارخانه اشكان چيني ميگذرد، بيش از 500 كارگر اين واحد اخراج شده اند، افزود : اين در حالي است كه كارگران شاغل اين واحد هرگز از 250 نفر تجاوز نكرده است. به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, "عيدعلي كريمي"، با اشاره به اينكه طي يك سالي كه از افتتاح اشكان چيني ميگذرد، 500 كارگر اين واحد اخراج و در هياتهاي تشخيص و حل اختلاف اداره كار پرونده تشكيل دادهاند، گفت : مديريت اين واحد كارگران را به صورت قرارداد موقت 3 ماهه استخدام ميكند، اما حقوق آنان را سر وقت نمي پردازد و همواره كارگران 2 تا 3 ماه حقوق طلبكارند.وي افزود: مديريت اشكان چيني كارگران را بدون دريافت حقوق اخراج ميكند و نيروهاي جديدي را با همين شرايط به كار ميگيرد، به همين دليل است كه واحدي با 250 كارگر شاغل، طي يك سال 500 مورد شكايت در ادارات كار دارد. وي با اشاره به اينكه مديريت شركت در مراسم افتتاحيه وعده كرده كه يك هزار سرويس چيني به زوجهاي نيازمند اهدا خواهد كرد، افزود: قرار است كه اين سرويسها با دستهاي شخص استاندار اهدا شود اما قرار نبود كه از حقوق كارگران هزينه كنند.كريمي از برخوردهاي توهينآميز و غير انساني مديريت اين واحد با كارگران خبر داد و گفت: مشخص نيست چه كساني از كارفرماي اشكان چيني حمايت ميكنند كه با اين حجم گسترده حقوق كارگران را تضييع ميكند و از دست قانون نيز كاري ساخته نيست. وي با اشاره به اينكه بيش از 50 كارگر اين واحد زن هستند، گفت: حقوق زنان آسانتر تضييع ميشود و كارگران زن نيز تحمل بيشتري دارند. كريمي از مراجعات مكرر كارگران اشكان چيني به خانه كارگر خبرداد و گفت: با هجمهاي كه وزارت كار در حق خانه كارگر روا مي دارد، مشخص نيست اگر خانه كارگر نبود، اين كارگران به كجا پناه مي بردند، زيرا در حال حاضر اداره كار گام موثري براي اين كارگران برنداشته است. پايان پيام
104- هفته كارگر امسال، هفته خشم و انزجار كارگران كشور است دستمزد ناچيز183 هزار توماني عرصه را بر جامعه كارگري تنگتر از گذشته كرد :نماينده كارگران پاكدشت گفت: هفته كارگر امسال, هفته ابراز خشم و انزجار كارگران از مسوولاني است كه با تصويب دستمزد ناچيز183 هزار توماني عرصه را بر جامعه كارگري تنگتر از گذشته كردهاند. "عباس سالاري"، در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا , افزود: مصوبه غير كارشناسانه دستمزد, كارگران پاكدشتي را به شدت معترض كرده و سال 86 را از ابتدا به سال خشم و انزجار كارگران تبديل كرده است. وي اظهار داشت: با نزديكي هفته گراميداشت كارگر, كارگران به جاي آماده شدن براي برگزاري هفتهاي شكوهمند، براي برگزاري مراسمي اعتراضآميز خود را آماده ميكنند تا با ابراز خشم و انزجار، جواب عملكرد سوال برانگيز مسوولان را بدهند. سالاري گفت: با وجود تصويب مصوبه ناقص دستمزد، امسال تنها يك راه براي مسوولان مربوط باقي مي ماند كه آن هم افزايش حق مسكن كارگري به ميزان 40 هزار تومان, ارتقاي سطح حق خواربار و لباس كارگران از 80 تومان به ماهي 10 هزار تومان و افزايش بن غير نقدي كارگران است. پايان پيام
105- تجمع اعتراض آميز كارگران "جهاد نصر" كرمانشاه نتيجه دادمديريت با 700 كارگر، قرارداد جديد بست و پيمانكار حذف شد : بازرس كانون شوراهاي اسلامي كار استان كرمانشاه گفت: تجمع اعتراض آميز كارگران "جهاد نصر" كرمانشاه كه صبح روز گذشته در مقابل استانداري برگزار شد, مفيد واقع شده و مديريت با كارگران قرارداد جديد منعقد كرد. "مجيد احمديگوديني", نماينده كارگران در هيات حل اختلاف اداره كار استان كرمانشاه، در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: 700 كارگر جهاد نصر، سابقه كاري 8 تا 10 سال دارند كه پيش از اين قرار بود به دستور مديريت زير نظر شركت پيمانكاري فعاليت خود را ادامه دهند. وي گفت: كارگران هم اكنون كار خود را زير نظر جهاد نصر كه مجري كارهاي راه استان كرمانشاه است، از سر گرفتهاند. پايان پيام
- 106- محمود صالحي براي گذراندن دوره محكوميت به زندان سنندج منتقل شد يك فعال كارگري ديگر، به مراجع قضايي احضار شد : يك فعال كارگري كه در جريان روز جهاني كارگر سال 83 بازداشت شده بود، براي گذراندن دوره حبس يك ساله خود به زندان مركزي سنندج منتقل شده است. به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا در تاریخ 24 فروردین 1386, "محمد شريف" كه وكالت "محمود صالحي" را بر عهده دارد، گفت: روز دوشنبه ماموران نيروي انتظامي از سوي دادستان به محل كسب موكل وي مراجعه كرده و پس از انتقال وي به دادسرا و ابلاغ حكم دادگاه تجديد نظر،آقاي صالحي را بازداشت و به زندان مركزي سنندج منتقل كردند. اين وكيل، علت انتقال موكل خود به زندان مركزي سنندج را نامشخص دانست و يادآور شد: طبق قانون، صالحي بايد حبس يك ساله خود را در زندان محل ارتكاب جرم سپري كند. عضو كانون مدافعان حقوق بشر با بيان اينكه نه دادگاه نخستين به حبس تبعيدي موكل وي راي داده و نه اتهام صالحي به گونهاي است كه بتوان محل سپري كردن محكوميت را به خارج از حوزه قضايي محل ارتكاب جرم منتقل كرد، گفت: چنانچه صالحي را از زندان مركزي سنندج به زندان سقز كه در محل ارتكاب جرم است منتقل نكنند و به زنداني غير از زندان سقز منتقل شود، به عنوان وكيل متهم موضوع را به تمامي مراجع ذي ربط منعكس ميكنم. وكيل مدافع محمود صالحي با بيان اينكه تا اين تاريخ، اجراي حكم دادگاه پس از ابلاغ آن به وكيل متهم صورت مي گرفت، افزود: در مورد موكل من نه تنها حكمي ابلاغ نشده بلكه حتي تا مدتي علت بازداشت اخير نامعلوم بود. به گفته اين وكيل دادگستري، محمود صالحي همراه با 3 نفر ديگر در جريان روز جهاني كارگر سال 83 به اتهام اجتماع و تباني جهت ارتكاب جرم بازداشت و به استناد موضوع ماده 610 قانون تجارت اسلامي، ابتدا به 4 سال حبس محكوم شد، اما پس از رسيدگي دادگاه تجديد نظر، حكم وي به يك سال حبس و 3 سال حبس تعليقي تغيير يافت. وي از احضار جلال حسيني يكي ديگر از متهمان اين پرونده به مراجع قضايي خبر داد . پايان پيام
-
107- فعاليت تعاوني مسكن صنف كارگران و استاد كاران ساختماني شيراز متوقف است 13 هزار عضو اين تعاوني، يك متر هم زمين نگرفته اند : رييس انجمن صنفي كارگران و استادكاران ساختماني شيراز و حومه گفت: با وجود گذشت 4 سال از تاسيس تعاوني مسكن صنف كارگران و استادكاران ساختماني شيراز و حومه, اين تعاوني فعاليتي نداشته است. "فرشيديان"، در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: فعاليت اين تعاوني به دليل عدم همكاري سازمان زمين شهري استان فارس در واگذاري زمين براي ساخت مجتمعهاي مسكوني ارزان قيمت كارگران و استاد كاران، همچنان متوقف بوده و تا كنون زميني در اختيار يك عضو از 13 هزار عضو اين تعاوني قرار نگرفته است. وي گفت: براي دريافت زمين بارها به سازمان زمين شهري مراجعه كرده و نامههايي را نيز به وزير مسكن و شهرسازي فرستادهايم كه تا كنون جوابي دريافت نكردهايم. پايان پيام
- 108- عضو هيات مديره كارخانه: به زودي حقوق كارگران نساجي خامنه پرداخت مي شود200 كارگر اين كارخانه بيش از 13 ماه است حقوق نگرفته اند: عضو هيات مديره "نساجي خامنه" با اشاره به اينكه اين كارخانه حدود 200 كارگر دارد كه بيش از 13 ماه است حقوق دريافت نكرده اند، گفت: به زودي مشكل پرداخت حقوق كارگران اين كارخانه حل مي شود.به گزارش ايلنا، "جليلي" گفت: مشكلات كارگران نساجي خامنه به صورت مقطعي و مسكن، حل شده است.وي با قدرداني از همكاري مسوولان منطقه گفت: با تشكيل جلسه اي در تهران تلاش مي كنيم اين قضيه ظرف يك ماه آينده جمع بندي و كارخانه دوباره در روند توليد قرار گيرد.وي افزود: در همين راستا ظرف هفته آينده حقوق اسفند و پاداش عيدي كارگران پرداخت خواهد شد.جليلي خاطرنشان كرد: تا آخر ارديبهشت ماه و اوايل خردادماه، كل مشكل حقوق كارگران را رفع خواهيم كرد.وي در خصوص اقدامات انجام شده در راستاي جذب 150 ميليارد ريال تسهيلات از سوي وزارت صنايع و معادن و 500 ميليون ريال از سوي صندوق مهر رضا (ع)، گفت: به شدت پيگير جذب اين اعتبارات از سوي وزارت صنايع و معادن هستيم و با وجودي كه مسوولان وزارت صنايع و معادن قول مساعد دادهاند، اما متاسفانه اين اعتبارات پرداخت نشده است.وي افزود: با پيگيري هاي انجام شده، تسهيلات اعطايي از صندوق مهر رضا(ع) نيز ظرف هقته آينده جذب خواهد شد.در جلسه اي كه با حضور اعضاي هيات مديره كارخانه نساجي و نمايندگان كارگران درمحل فرمانداري شبستر تشكيل شد، اعضاي هيات مديره اين شركت متعهد شدند، عيدي و پاداش تمامي كارگران را تا پايان فروردين ماه پرداخت كنند.همچنين مقرر شد تا 20 ارديبهشت ماه كه مجمع عمومي اين شركت برگزار مي شود، به تمامي كارگران مرخصي با حقوق و مزايا پرداخت شود.پايان پيام
-
109- تجمع اعتراض آميز كارگران اخراجي شركت صنعتي مهرآباد :تجمع اعتراضآميز كارگران اخراجي شركت صنعتي مهرآباد در مقابل درب اصلي كارخانه همچنان ادامه دارد.مدير عامل اين شركت 30 كارگر قراردادي واحد مذكور را اخراج كرده است. جمعي از كارگران اخراجي در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا در تاریخ 25 فروردین 1386گفتند : به دستور مدير عامل ، با 140 كارگر قراردادي اين شركت قرارداد يك ماهه منعقد شده كه پيامد اين اقدام ، امروز 30 كارگر اين شركت با سابقه 7 سال از كار بر كنار شدند. كارگران اخراجي اظهار داشتند : شنيده ها حاكي از آن است كه اين آخرين موج اخراجهاي كارگري نبوده و مدير عامل قصد دارد كه به بهانه عدم بهرهوري و ورشكستگي ، 110 كارگر قراردادي باقيمانده را نيز اخراج كند. شركت صنعتي مهرآباد زير نظر بانك صنعت معدن بوده و كاهش قيمت سهام آن به نصف ، موجب ورشكستگي آن شده است. پايان پيام
110- تعداد 100 كارگر پارت لبن بيكار و بلاتكليف هستند اين واحد از يك سال قبل تعطيل شده است :نماينده كارگران شركت "پارتلبن" بروجرد گفت: 100 كارگر شركت پارت لبن به علت تعطيلي واحد يك سال است كه بيكار و بلاتكليف هستند. وي كه خواست نامش برده نشود, در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: مدير عامل شركت پارتلبن, با عنوان اينكه محصولات لبنياتي در بازار فروش ندارد و تصميم بر تغيير نوع محصول توليد دارد, از حدود يك سال قبل واحد را تعطيل كردهاست.وي گفت: كارگران به طور كامل مطالباتشان را دريافت نكرده اند و اكنون نيز بلاتكليف هستند.نماينده كارگران افزود: از مسوولين مربوطه تقاضا داريم به مشكلات كارگران پارت لبن بروجرد رسيدگي كنند. پايان پيام
111- تعداد 450 كارگر در شركت زغال سنگ طبس مشغول كار مي شوند 140 نفر با مدرك كارشناسي 317 نفر با ديپلم و فوق ديپلم دبير اجرايي خانه كارگر طبس گفت: با تمهيدات به عمل آمده از سوي شركت تهيه و توليد, تا پايان ارديبهشت ماه سال جاري 450 نيروي جوياي كار فعاليت خود را در شركت زغال سنگ طبس آغاز خواهند كرد. "غلامرضا محمدي"، در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: 140 تن از نيروهاي پذيرفته شده در شركت زغال سنگ طبس داراي مدرك كارشناسي و 317 نفر نيز با ديپلم و فوق ديپلم كار خود را آغاز خواهند كرد. وي با اشاره به اينكه اين اولين اقدام مديريت زغالسنگ طبس در به كارگيري كارگران از سال 62 تا كنون است، گفت: در آيندهاي نزديك 400 كارگر ديگر به عنوان زغال شوي درشركت زغال سنگ طبس به كار گرفته خواهند شد. پايان پيام
112- كارگران اخراجي سال 83 دبيرستان البرز هنوز مطالبات خود را دريافت نكرده اند: مديريت دبيرستان البرز هنوز سنوات نيروهاي كاري را كه در سال 83 اخراج كرده را نپرداخته است. به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا، اين نيروهاي كار كه از سال 68 تا 83 به عنوان استاد فني در مركز فني شهيد چمران دبيرستان البرز به دانش آموزان اين دبيرستان مهارتهاي فني, برق الكترونيك و رايانه آموزش ميدادند، در بهار 83 به دنبال اجراي سياستهاي جديد مديريت اين دبيرستان و بسته شدن اين مركز فني، از كار اخراج شدند. يكي از اين افراد گفت: پس از آنكه مديريت دبيرستان البرز به مدت يك سال با عقد قراردادهاي 2 ماهه به همكاري خود با كارگران مركز فني شهيد چمران ادامه داد، تصميم به اخراج تمامي كاركنان و انحلال اين مركز فني گرفت.وي گفت: اين افراد به صورت دائم در استخدام دبيرستان البرز بودند كه به دنبال رونق استخدامهاي قراردادي در آموزش و پرورش, مديريت دبيرستان البرز بدون پرداخت سنوات، با كارگران خود قرار داد كمتر از 3 ماه امضا و حتي از ارايه نسخه قرار داد به آنها خودداري كرد. يكي ديگر از اين كاركنان گفت: با وجود آنكه استعلام سازمان تاميناجتماعي ادعاي كارگران در مورد اينكه مديريت دبيرستان البرز كارفرماي آنها بوده است را تاييد مي كند، اما هيات هاي تشخيص و حل اختلاف اداره كار نتوانستند كارفرما را به پرداخت سنوات كامل كارگران ملزم نمايند. وي گفت: در حال حاضر شكايت كارگران اخراجي در ديوان عدالت اداري در حال بررسي است. به گفته اين كارگر، تصميم ناگهاني مديريت دبيرستان البرز در خصوص اخراج كارگران شاغل در مركز فني شهيد چمران اين دبيرستان در حالي صورت گرفته كه اين افراد موفق شده بود ضمن ارايه خدمات آموزشي جديد در زمينه فن آوري اطلاعات و ارتباطات و ديگر مهارتهاي فني به دانش آموزان، ميليونها تومان براي مديريت دبيرستان درآمد زايي كنند. كارگر ديگري افزود: صرف نظر از زيان وارد شده به كارگران اخراجي و نپرداختن تمام مطالبات قانوني آنها، اين اقدام مديريت هيچ توجيه منطقي نداشت، زيرا از زمان اخراج اين كارگران و تعطيلي اين مركز خودكفا، ارايه خدمات آموزشي مدرن براي ارتقاي سطح علمي كه براي دبيرستان سود آور بودهاست، براي هميشه متوقف شد.پايان پيام
113- احكام فعالين كارگري سقز صادر شد : شعبه هفتم دادگاه تجديد نظر استان كردستان، پس از محاكمه فعالان كارگري سقزي به جرم تجمع غيرقانوني در مراسم روز جهاني كارگر سال83 و تباني براي ارتكاب جرم و اقدام عليه امنيت داخلي، اقدام به صدور حكم قطعي در مورد آنان نموده است.به گزارش ايلنا در تاریخ 25 فروردین 1386، بر اساس احكام صادره، محمود صالحي به يك سال حبس تعزيري و3 سال حبس تعليقي و سيدجلال حسيني، محسن حكيمي و برهان ديوارگر هر كدام به2 سال حبس تعزيري به مدت3 سال محكوم شدهاند.يك منبع آگاه در اين رابطه گفت: روز دوشنبه بدون اطلاع قبلي، نيروهاي انتظامي با مراجعه به شركت تعاوني مصرف كارگران، محمود صالحي را به بهانه جلسه هماهنگي در مورد برگزاري مراسم روز جهاني كارگري با دستور دادستان عمومي و انقلاب سقز به دادگستري برده و بلافاصله وي را به زندان مركزي سنندج بند7 منتقل كردهاند.اين منبع آگاه افزود: در تلاشيم تا امكان ملاقات با وي و مرخصي چند روزه براي نامبرده را با هماهنگي دادستان فراهم كنيم.پايان پيام
114- ما خواهان آزادی فوری و بدون قيد و شرط محمود صالحی و رسيدگی عادلانه ، در چهارچوب موازين قانونی حقوقی نسبت به پرونده ايشان هستيم :
ماده 63 قانون کار روز 11 ارديبهشت ( اول ماه می ) را به عنوان روز جهانی کارگر تعطيل رسمی کارگری اعلام کرده است . محمود صالحی رئيس سابق انجمن صنفی کارگران خباز سقز و تنی چند از همکارانش به علت تلاش برای برگزاری مراسم روز جهانی کارگر در 11 ارديبهشت 1383 بازداشت و محاکمه شدند و نهايتاً در دادگاه تجديد نظر رأی بر برائت آنها صادر شد . اما بلافاصله مجدداً در دادگاهی ديگر پرونده ای برای آنان گشوده شد . هم اينک محمود صالحی قبل از صدور و اعلام رأی دادگاه بدوی و قضاوت دادگاه تجديد نظر بازداشت شده است ، اين امر بر خلاف اصل 37 قانون اساسی است که برائت همه انسانها را مبنا می داند ، مگر آنکه رأی نهايی در دادگاه تجديد نظر و هيأت تشخيص ديوان عالی کشور ، دال بر محکوميت فرد صادر شود . لذا به همين دليل بازداشت مجدد محمود صالحی را بر خلاف موازين قانونی و عدالت دانسته و خواهان آزادی فوری و بی قيد و شرط و رسيدگی عادلانه به وضعيت حقوقی ايشان هستيم .
سنديکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه25 فروردين 1386
115 ـ پرونده فعالان کارگری باز هم ورق خورد:
محسن حکیمی عضو کانون نویسندگان، سید جلال حسینی، برهان دیوارگر و محمود صالحی از فعالان کارگری شهرستان سقز به جرم تجمع غیر قانونی در روز جهانی کارگر سال 83، اقدام علیه امنیت داخلی و تبانی برای ارتکاب جرم در شعبه هفتم دادگاه تجدید نظر استان کردستان محکوم به زندان شدند.حکیمی ، حسینی و دیوارگر هریک به 2 سال حبس تعلیقی محکوم شدند و محمود صالحی به یکسال حبس تعزیری و 3 سال حبس تعلیقی محکوم شد.(ایلنا 25/1/86)
116ـ عدم دریافت حقوق کارگران خدمات پیمانکاری شهرداری تهران:
خبرگزاری کار ایران گزارش داد: تعداد 35 نفراز کارگران خدماتی پیمانکاری ناحیه 3 منطقه 10 شهرداری تهران حقوق اسفند ماه و عیدی سال 85 را دریافت نکرده اند.(ایلنا 26/1/86)
117ـ بیکاری کارگران قراردادی یخچال سازی لرستان:
به گزارش خبرگزاری کارایران – ایلنا در تاریخ 26فروردین 86، مراد احسانپور مسئول شورای اسلامی کار خرم آباد گفت: 45 کارگر قرار دادی شرکت یخچال سازس لرستان از کار اخراج شدند. این کارگران 4 ماه حقوق و عیدی سال 85 خود را دریافت نکرده اند. وی افزود 250 کارگر رسمی این کارخانه چند ماه است بیکار و بلاتکلیف هستند و حقوق خود را دریافت نکرده اند.(ایلنا 26/1/86)
118ـ محرومیت کارگران قراردادی بیمارستان رامسر از دریافت حقوق :
خبرگزاری کار ایران ایلنا در تاریخ 26 فروردین 86 از قول : مرتضی پاکزاد عضو کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار مازندران اعلان داشت : حدود 100 تن از کارگران قراردادی بیمارستان امام سجاد رامسر از دریافت حداقل حقوق قانونی محروم هستند. این کارگران در صورت اعتراض به دریافت حق و حقوقشان بلافاصله از طرف کارفرما اخراج می شوند. کارگران تاکنون نتوانسته اند از بن حق عائله مندی، حق مسکن و سایر مزایایی که شورای کار مصوب کرده، بهره مند شوند.(ایلنا 26/1/86)
119ـ بازداشت کرم مرادی کارگر پتروشیمی کرمانشاه:
به گزارش فعالان کارگری کردستان در تاریخ26 فروردین 86 ، کرم مرادی کارگر پتروشیمی پل چهر کرمانشاه، که در مجمع عمومی اول اتحادیه سراسری کارگران اخراجی و بیکار در شهر سنندج شرکت کرده بود، توسط اداره اطلاعات کرمانشاه بازداشت شد.(وبلاگ موکریان 26/1/86)
120- تعداد 40 كارگر اخراجي نمك كميكال، در اداره كار شهرري تجمع كردند :40 كارگر اخراجي كارخانه نمك كميكال، در اعتراض به از دست دادن كار خود، در اداره كار شهرري تجمع كردند. به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, اين كارگران كه در روزهاي پاياني سال 85 بدون دريافت حقوق ماههاي بهمن و اسفند، عيدي و پاداش از كار اخراج شدهاند، ميگويند: مديريت به جاي كارگران اخراجي نيروهاي جديدي استخدام كرده است. كارگران اخراجي كارخانه نمك كميكال كه حداقل 10 سال سابقه كار دارند، براي طرح شكايت در مراجع تشخيص و حل اختلاف اداره كار جنوب تهران تجمع كردهاند. به گفته اين كارگران، اخراج آنها در حالي صورت گرفته كه با پيگيريهاي دبير كل خانه كارگر، قرار است كميته بحران وزارت صنايع تسهيلات اعتباري در اختيار مديريت اين واحد قرار دهد تا از اخراج كارگران جلوگيري شود.پايان پيام
121- كارگران توسعه صنايع پزشكي ايران از استانداري تهران تقاضاي مجوز تجمع كردند: كارگران شركت توسعه صنايع پزشكي ايران براي برگزاري تجمع اعتراضآميز در مقابل وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكي، به دنبال كسب مجوز از استانداري است. به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, "داود رودسري", نماينده كارگران شركت توسعه صنايع ايران، گفت: تجمع كارگران ايران شركت كه قرار بود در اعتراض به انحلال كارخانه و نحوه بازخريدي كارگران صبح امروز در مقابل ساختمان وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشكي برگزار شود، به احتمال قوي طي روزهاي آينده برگزار مي شود. وي در خصوص دليل به تعويق افتادن اين تجمع، گفت: با توجه به برخوردهاي اواخر سال گذشته كه با تجمعات معلمان صورت گرفت، كارگران به دنبال كسب اجازه برگزاري تجمع از استانداري تهران هستند. رودسري گفت: در حال حاضر استانداري تهران براي دادن اجازه تجمع اعتراض آميز به كارگران صنايع توسعه پزشكي، خواستار دليل و مدرك قانع كننده شده كه كارگران نيز امروز تمامي مدارك و مكاتبات مربوط به صحت ادعاي خود را به اين نهاد ارايه ميكنند. وي يادآور شد: در حال حاضر انبارهاي محصول اين شركت از سوي هيات تسويه پلمپ شده و كارگران تا زمان صدور مجوز همچنان در محل دفتر مركزي شركت تجمع مي كنند. اين فعال كارگري افزود: در حالي كه مسوولان مربوطه از يك سال گذشته براي انحلال سعي دارند به صرفه نبودن فعاليت اين شركت با سابقه را توجيه كنند، هيچ اقدامي براي عرضه محصولات توليد شده به بازار صورت نگرفته است. پايان پيام
122- دستمزد 183 هزار توماني با تورم همخواني نداردزحمتكش ترين قشرجامعه، دستمزد مصوب را توهين به منزلت نيروي كار ميدانند :نماينده كارگران شركت چيتسازي بهشهر گفت: ميزان افزايش حداقل مزد كارگران در سال جاري با واقعيتهاي نرخ تورم و هزينه زندگي همخواني ندارد."عنايت طالبي", در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: حداقل دستمزد مصوب شوراي عالي كار با مد نظر قرار دادن نرخ تورم و هزينه زندگي خانوار كارگران, نمي تواند ميزان مطلوبي باشد.وي گفت: براي خروج از بن بست موجود, وزارت كار بايد بن, حق مسكن, عايله مندي و ساير مزاياي كارگران را تقويت كند.طالبي افزود: كوتاهي در تعيين دستمزد واقعي كارگران در كنار معضلاتي ديرينه همچون نبود امنيت شغلي, تنگناهاي مالي و نبود چتر حمايتي دولت, جامعه كارگري را به نوعي ناراضي كرده و اين قشر زحمتكش جامعه تعيين مصوبه دستمزد را نوعي توهين به منزلت نيروي كار ميدانند. پايان پيام
123- تشكلات صنفي بايد مستقل باشندهم با خانه كارگر و هم با اداره كار, شرط برقراري ارتباط، استيفاي حقوق كارگران است: نماينده كارگران استان قزوين با تاكيد بر استقلال تشكلات صنفي، گفت: نهادهاي مدني دولتي, خصوصي, احزاب يا هر گروه و نهادي كه بتواند حقوق كارگران را استيفا كند، قابل احترام است و با آنها ارتباط برقرار ميكنيم. به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, "محمد احمدي"، با تاكيد بر اينكه كانون شوراهاي كار به دنبال مسايل صنفي است، گفت: به دليل اينكه معتقديم تشكل مقتدر و مستقل ميتواند منافع اعضايش را حفظ كند، با همه گروهها, نهادها و مسوولان ارتباط داريم. وي حيطه فعاليتش را قانون كار تعريف كرد و گفت: به همه تشكلات احترام مي گذاريم و خودمان را درگير مسايل پشت پرده نميكنيم و تنها شرط كانون شوراهاي استان قزوين در تعامل با طرف مقابل، استيفاي حقوق كارگران است. احمدي با تاكيد بر اينكه كانون استان زير سلطه هيچ حزب يا سازماني نيست، افزود: همانگونه كه خواستههاي احزاب را ملاك فعاليت قرار ندادهايم، حاضر نيستم بازيچه خواستههاي دولتمردان باشيم.وي با تاكيد بر اينكه هر انساني بايد تفكر سياسي داشته باشد، گفت: در حال حاضر به راحتي حقوق كارگران را تضييع ميكنند و دستمان به جابجايي نميرسد، بنابراين براي جلوگيري از تضيع بيشتر، بايد تفكر سياسي داشته باشيم تا از طريق سياسي كاري ضربه نخوريم. احمدي با تاكيد بر اينكه هر ايراني در هر مقام و مسووليتي بايد مواضع خود را در قبال كليات نظام همچون انتخابات رهبري, روز قدس، 22 بهمن, انتخابات مجلس و رياست جمهوري و ... اعلام كند، افزود: براي آنكه موضع داشته باشيم، بايد تفكر سياسي داشته و تكليف خود را با سياست هاي نظام و جهان بدانيم. وي با تاكيد بر اينكه در اثر مخلوط كردن مباحث سياسي و صنفي، ضربه هاي سنگيني را متحمل شدهايم، گفت: اين كه ندانيم چه موقع بايد سياسي باشيم و چه موقع اهداف صنفي را دنبال كنيم، باعث ميشود كه از كارگران به عنوان ابزار استفاده شده و هر كس بنا بر ميل خود، از تحركات كارگران استفاده ابزاري كند. پايان پيام
124- كارگران سردخانه 500 تني شهرستان دير، 4 ماه است حقوق نگرفتهاند: دبير اجرايي خانه كارگر استان بوشهر گفت: كارگران سردخانه 500 تني شهرستان دير، 4 ماه است حقوق، مزايا و عيدي دريافت نكردهاند. به گزارش ايلنا، "عيسي محمدكمالي" گفت: در جلسه اخير خانه كارگر پيرامون هفته كارگر، مشكلات كارگران سردخانه 500 تني شهرستان "دير" مطرح و بررسي شد. كمالي با اشاره به اينكه كارگران سردخانه 500 تني شهرستان دير، بيش از 4 ماه است كه حقوق، مزايا و عيدي دريافت نكردهاند، افزود: كارفرمايان اين كارخانه، ليست بيمه كارگران را رد نكرده و حق بيمه آنها را نيز پرداخت ننمودهاند، به گونهاي كه كارگران امروز به لحاظ درماني دچار مشكلات بيمهاي شدهاند. وي همچنين گفت: كارفرما حاضر به پرداخت حقوق معوقه كارگران سردخانه 500 تني شهرستان دير نيست و در هيچ يك از جلسات نيز شركت نميكند و تلفن همراه خود را نيز تا امروز خاموش نگه داشته است.دبير اجرايي خانه كارگر در پايان تأكيد كرد: اگر تا قبل از هفتهي كارگر، مشكلات اين كارگران حل نشود، در هفتهي كارگر با تهيه دادخواستي توسط كارگران سردخانه 500 تني شهرستان دير، از طريق قضايي حكم جلب كارفرما را دريافت و از طريق مطبوعات اين موضوع پيگيري و منعكس ميشود.پايان پيام
125- احتمال تعطيلي" لامپ فارس" تا نيمه ارديبهشت ماه قوت گرفتاداره كار در تشكيل شوراي اسلامي كار اين واحد كوتاهي مي كند: يك فعال كارگري گفت: مديريت كارخانه لامپ فارس قصد دارد تا نيمه ارديبهشت ماه اين كارخانه را تعطيل كند. به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, اين مقام آكاه كه خواست هويتش محفوظ بماند، گفت: در صورت تعطيل شدن اين كارخانه، كارگران قراردادي و كارگران رسمي براي مدت 6 ماه به بيمه بيكاري معرفي ميشوند. وي يادآور شد: تا قبل از شروع سال 86, قرار بود توليدات اين كارخانه از سر گرفته شود، اما به نظر مي رسد سهامداران كارخانه در طول تعطيلات نوروزي تغيير عقيده داده و قصد انتقال كارخانه به محل جديد را دارند كه در اين راستا موفق به جلب نظر موافق مسوولان اداري استان نيز شده اند. اين فعال كارگري احتمال داد: مديريت قصد دارد ابتدا به بهانه تغيير ساختار و نوسازي ماشينآلات و دستگاههاي خط توليد، كارخانه را تعطيل و با كارگران به نحوي تسويه حساب كند و سپس به تصميمي كه از سوي سهامداران در مورد آينده كارخانه گرفته شده است، عمل كند . وي با بيان اينكه وجود يك تشكل صنفي كارگري در كارخانه ميتواند تا حدودي از نگرانيهاي به وجود آمده بكاهد، گفت: از آبان ماه سال 85 تا به امروز كارگران به دنبال برگزاري انتخابات شوراي اسلامي كار جديد در اين شركت هستند، اما تا كنون با مسوولان اداره كار روبهرو نشدهاند. اين كارگر گفت: بعيد نيست كوتاهي مسوولان اداره كار در مورد تشكيل شوراي اسلامي كار، با برنامه مديريت اين كارخانه در مورد آينده واحد ارتباط داشته باشد. پايان پيام
126- تعداد 500 بازنشسته " لاستيك پارس" مطالبات خود را دريافت نكرده اندكميسيون كارگري خواستار پرداخت مطالبات اين بازنشستگان است : دبير اجرايي خانه كارگر ساوه گفت: هياتي از اداره كار شهرستان مامور رسيدگي به شكايت 500 نفر از بازنشستگان شركت لاستيك پارس ( پيروزي ) شده است. به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, "مهدي زمانينوري" گفت: حدود 2 سال است كه جمعي از بازنشستگان لاستيك پارس با طرح شكايتي در اداره كار خواستار دريافت برخي از مطالبات خود شدهاند.وي جمعهكاري, مرخصي هاي استفاده نشده و صندوق قرضالحسنه شركت را از جمله موارد مطرح در شكايت بازنشستگان اين واحد بر شمرد و گفت: در ابتدا اداره كار ساوه از پذيرش شكايت آنان خوداري ميكرد، اما با پيگيريهاي بازنشستگان لاستيك پارس و مكاتبات آنان با استانداري مركزي, اداره كل استان و دفتر نهاد رياست جمهوري، شكايت آنان را وارد دانست. اين مقام كارگري گفت: در حال حاضر هياتي از اداره كار پرونده ها را به صورت انفرادي بررسي و حكم صادر ميكند.او با اشاره به نظر كميسيون كارگري فرمانداري ساوه در اين خصوص گفت: اين كميسيون هم خواستار حل مشكلات و پرداخت مطالبات بازنشستگان است. پايان پيام
127- شوراي عالي كار چگونگي رسيدن به عدد 183 هزار تومان را توضيح دهد تورم موجود با حداقل دستمزد همخواني ندارد :دبير اتحاديه كارگران لوازم خانگي و برقي كشور، حداقل مزد 183 هزار توماني را با تورم موجود همخوان ندانست و گفت: اعضاي شوراي عالي كار بايد در خصوص چگونگي محاسبه اين مبلغ به افكار عمومي پاسخ دهند. "محمد فلاح"، در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا، با بيان اينكه تورم بيش از 18 درصد است، گفت: به بهانه ناتواني كارفرمايان نمي توان تعيين حداقل واقعي مزد كارگران را نا ديده گرفت. او با اشاره به اينكه دولت ليست واحدهاي ورشكسته و مشكلدار را در اختيار دارد، گفت: شوراي عالي كار بايد ترتيبي اتخاذ كند كه واحدهاي بدون مشكل دستمزد بيشتري به كارگرانشان پرداخت كنند. وي تصريح كرد: حداقل مزد بايد 250 هزار تومان تعيين مي شد تا كارگران فقيرتر از سال گذشته نشوند.فلاح افزود: اطمينان داشته باشيد قدرت خريد كارگران در سال جاري كاهش چشمگيري خواهد داشت. پايان پيام
128- تعداد 45 كارگر قراردادي يخچال سازي لرستان اخراج شدند 250 كارگر اين واحد، چندين ماه حقوق و عيدي طلبكارند :نماينده كارگران لرستان گفت: كارفرماي شركت يخچالسازي لرستان، 45 كارگر قراردادي را با ارسال نامه به اداره كار خرم آباد اخراج كرد. "مراد احسانپور"، در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا در تاریخ 26 فروردین 1386, افزود: كارگران قراردادي كه مدت زمان قرارداد آنها در چند روز اخير به پايان رسيده بود، حدود 4 ماه حقوق معوقه و عيدي سال 85 را از كارفرما طلب دارند.وي با اشاره به اينكه هنور هيچ حق سنواتي به اين كارگران پرداخت نكردهاند، گفت: كارخانه يخچال سازي لرستان همچنان تعطيل است و حدود 250 كارگر نيز با چند ماه حقوق معوقه و عيدي, بيكار و بلاتكليف هستند. نماينده كارگران لرستان افزود: در هفته قبل قرار بود وضعيت واحد و كارگران در كميسيون كارگري مستقر در استانداري لرستان مورد بررسي و رسيدگي قرار گيرد كه متاسفانه اعضاي هيات مديره يخچال سازي با عدم حضورشان موجب به تعويق افتادن زمان جلسه رسيدگي به وضعيت واحد شدند. پايان پيام
129- كارگران شركت واحد يك سال گذشته را بدون نهاد صنفي گذرانده اند برخورد غير قانوني با فعالان صنفي شركت واحد ادامه دارد : نماينده كارگران تعليقي شركت واحد گفت: در حالي كه نزديك به يك سال از پايان اعتبار قانوني شوراهاي اسلامي كار شركت واحد مي گذرد، حراست اين شركت همچنان به برخوردهاي غير قانوني با فعالان صنفي ادامه مي دهد. به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, "ابراهيم مددي" افزود: با وجود ايراداتي كه به ماهيت و فعاليت شوراي اسلامي كار شركت واحد وارد است، اما اعتبار فعاليت همين نهاد صنفي از خرداد ماه سال 85 تا كنون تمديد نشده و اعضاي آن به دلايل نامعلوم همچنان به عنوان منتخب كارگران شركت واحد از مزاياي شورايي استفاده ميكنند. به گفته مددي، وضعيت نامشخض تشكل صنفي در شركت واحد در حالي است كه عوامل حراست اين شركت به احضارهاي بي مورد كارگران و انجام بازخريديهاي طولاني مدت و برخوردهاي نامناسب با آنها مشغول هستند. اين فعال كارگري تاكيد كرد: تمامي افراد احضار شده، كارگران و رانندگاني هستند كه به فعاليتهاي صنفي كارگري مشغول هستند . مددي از نحوه كليشهاي و غير قانوني هياتهاي حل اختلاف ادارات كار استان تهران به پرونده گروه 54 نفري كارگران تعليقي شركت واحد انتقاد كرد و افزود: با وجود آنكه گروهي از وكلاي دادگستري براي دفاع از اين كارگران در جلسات هيات هاي حل اختلاف حضور دارند، اما به دليل رعايت نشدن شرايط قانوني در برگزاري اين جلسات، دفاع از كارگر بسيار سخت است. وي تصريح كرد: اكثر اين جلسات بدون رعايت حد نصاب قانوني اعضا و در زماني كه حوصله و صبر كافي براي بررسي پرونده وجود ندارد و بدون دادن فرصت كافي براي دفاع از كارگر، تشكيل مي شود. نماينده كارگران تعليقي شركت واحد، با بيان اينكه اراده غير قانوني قدرتمندي كه در وزارت كار و شركت واحد وجود دارد، مانع رسيدگي به پرونده اين كارگران با روال عادي و چارچوب قانوني شدهاست، گفت: اعضاي هياتهاي تشخيص آنقدر به برخوردهاي كليشهاي غير قانوني عادت كرده اند كه وقتي كارگران تعليقي شركت واحد و يا وكلاي مدافع آنها رعايت موارد قانوني را متذكر ميشوند، عكسالعملهاي ناشايستي از خود بروز ميدهند. پايان پيام
130- كارگران بيمارستان امام سجاد رامسر از حداقل حقوق قانوني محرومند اين كارگران تحت پوشش پيمانكاري به محض اعتراض، اخراج مي شوند : نماينده كارگران مازندران گفت: حدود 100 كارگر قراردادي بيمارستان امام سجاد (ع) رامسر از دريافت حداقل حقوق قانوني محروم هستند. "مرتضي پاكزاد"، در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: كارگران قراردادي بيمارستان امام سجاد ( ع ) رامسر كه از سوي شركت پيمانكاري جذب شدهاند در صورت اعتراض به دريافت حق و حقوق شان، بلافاصله از طرف كارفرما اخراج ميشوند. وي گفت: اين كارگران تا كنون نتوانسته اند از بن, حق عائلهمندي, حق مسكن و ساير مزايايي كه شوراي عالي كارمصوب كرده, بهرهمند شوند.نماينده كارگران مازندران افزود: از مسوولين مربوطه استان مازندران تقاضا داريم نسبت به وضعيت حقوق كارگران قراردادي بيمارستان امام سجاد (ع) رامسر بي تفاوت نباشند و در راستاي احقاق مطالبات آنها اقدام كنند . پايان پيام
- 131- پيمانكاران چهار محال بختياري، به كارگران دستمزد 90 هزار توماني مي دهندوزارت كار در امر بازرسي از پيمانكاري ها كوتاهي مي كند : نماينده كارگران شهركرد گفت: نزديك به 250 شركت خدماتي پيمانكاري در استان چهارمحال و بختياري فعاليت دارند كه در بسياري از اين شركت حقوق كارگران به عناوين مختلف تضييع مي شود. "عبدالله رييسي", در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: به واسطه فعاليت اين شركتها 10 هزار كارگر قراردادي در كارهاي اداري خدماتي استان مشغول به كار هستند كه كارفرمايان ليست دستمزد واقعي را براي اين كارگران تنظيم ميكنند، اما به كارگران دستمزد ناچيز و غير قانوني پرداخت ميكنند. وي با اشاره به اينكه در نتيجه اقدام غير قانوني كارفرمايان، بسياري از كارگران قراردادي دستمزد 90 هزار توماني نيز دريافت كردهاند، گفت: حضور 2 تا 3 بازرس در اداره كار استان, امكان بازرسي و سركشي به اين شركت ها و نظارت بر نحوه فعاليت آنها را سلب كرده است. پايان پيام
-
132- كارگران خدماتي منطقه 10 شهرداري تهران يك ماه حقوق و عيدي را دريافت نكرده اند :مطالبات حقوقي 35 كارگر خدماتي پيمانكاري ناحيه 3 منطقه 10 شهرداري تهران تا كنون پرداخت نشده است. به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, اين كارگران قراردادي، حقوق اسفند ماه و عيدي سال 85 خود را تا كنون دريافت نكرده اند. اين كارگران از ساعت 7 صبح تا 5/3 بعد از ظهر كار كرده و در ازاي بيش از 8 ساعت كار روزانه، ماهيانه 155 هزار تومان دستمزد دريافت مي دارند.پايان پيام
133- نبايد كارگران را در كارهاي دايم مجبور به عقد قرارداد موقت كرد: نماينده محوري كارگران آبادان گفت: نبايد كارگران را در كارهاي دايم مجبور به عقد قرارداد موقت كرد. "مصطفي نظري", در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: كارگران قرارداد موقت هيچگونه تضميني براي امنيت شغلي ندارند و نميتوانند براي آينده و زندگي خودشان برنامهريزي داشته باشند. وي گفت: در كارهايي كه مستمر و دايم هستند، قرارداد موقت معني و مفهومي ندارد و وزارت كار بايد در اين مورد چارهانديشي كند.نماينده محوري كارگران آبادان افزود: از سوي ديگر كارگران قرارداد موقت از ترس اخراج نميتوانند حق و حقوق قانوني شان را از كارفرما مطالبه كنند. نظري تصريح كرد: وزارت كار بايد هر چه سريعتر قراردادهاي موقت كار را حذف كند تا كارگران در واحدهاي توليدي و صنعتي از امنيت شغلي برخوردار شوند.پايان پيام
134- كارگران سامان كاشي بيمه نيستندكارفرماي اين شركت 7 درصد حق بيمه كارگران را كم مي كند :دبير اجرايي خانه كارگر بروجرد گفت: كارفرماي كارخانه "سامان كاشي" بروجرد هر ماه 7 در صد از حقوق كارگران را بابت حق بيمه كسر مي كند، اما ليستي به عنوان حق بيمه به تاميناجتماعي نميدهد."محمد گودرزي"، در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: حدود 400 كارگر در سامان كاشي كار ميكنند كه حقوقشان به طور كامل از سوي كارفرما پرداخت نميشود و از سوي ديگر اين واحد به دولت بابت عوارض بدهكار است و در واقع كارخانه سامان كاشي با بجران مواجه است. وي گفت: كارفرماي سامان كاشي تلفن هاي واحد را نيز قطع كرده تا از بيرون كسي نتواند با اعضاي شوراي اسلامي كار و كارگران در مورد مشكلات واحد تماسي داشته باشد. پايان پيام
135- هشتاد درصد جويندگان كار مرندي، مهارت فني ندارند18 هزار بيكار متخصص و غير متخصص، متقاضي دريافت تسهيلات خوداشتغالي هستند :به گفته رييس اداره كار و امور اجتماعي شهرستان مرند، بيش از 80 درصد جويندگان كار در اين شهرستان، مهارتهاي فني مشاغل را ندارند. به گزارش ايلنا، "محمد مقبولي"، نبود مهارت و آموزشهاي كاربردي در بين اكثر جويندگان كار در شهرستان مرند را موجب بروز مشكل براي اين افراد جهت ورود قانونمند به مجموعه فعاليتهاي مختلف اشتغالزايي مولد دانست و گفت: در حال حاضر بيش از 18 هزار نفر از جويندگان كار متخصص و غير متخصص در شهرستان مرند متقاضي دريافت تسهيلات خوداشتغالي و استفاده از فرصتهاي شغلي معمول هستند.وي با بيان اينكه اين افراد كه براي دريافت تسهيلات خوداشتغالي ثبت نام كردهاند، هيچگونه مهارت كاربردي تخصصي ندارند، تاكيد كرد: اين افراد براي اشتغالزايي و كارآفريني مولد در اين شهرستان بايد از آموزش هاي تخصصي و كاربردي هدفمند برخوردار شوند.پايان پيام
136- با سر دادن شعار نمي توان خواسته هاي كارگري را تحقق بخشيد دولت نهم و مجلس، كارگران را سر كار گذشته اند :دبير اجرايي خانه كارگر كهگيلويه و بويراحمد معتقد است كه نمي توان با سر دادن شعارهايي كه محقق شدني نيست، خواسته هاي كارگران را تحقق بخشيد." عليرضا جنتي " به ايلنا گفت: جامعه كارگري استان كهگيلويه و بويراحمد در بخش هاي مختلف در انتظار تحقق شعار استخدام از سوي دولت نهم بود، در حاليكه از همان روز اول سردادن اين شعار از سوي دولتمردان و تحقق بخشي آن امكانپذير بهنظر نميرسيد.وي با تاكيد بر اينكه دولت نهم و مجلس، كارگران را سر كار گذشته اند، افزود: بسياري از كارگران از سال گذشته تاكنون در انتظار فرا رسيدن زمان استخدام خود و برون رفت از دغدغه هاي رواني خانواده هايشان كه ناشي از بي اثباتي شغلي است، بودند.وي افزود: سخنان باهنر نايب رييس مجلس شوراي اسلامي راجع به لغو استخدام ها، نا امني شغلي مجددي را در نظام كارگري كشور ايجاد كرده است.نماينده كارگران كهگيلويه و بويراحمد، با طرح اين سوال كه اگر قرار نبود دولت به وضعيت كارگران سروسامان دهد و وضعيت مطلوبي در زمينه مسايل شغلي آنان فراهم كند، چرا از يكسال گذشته شعار استخدام كارگران را سرداده است، اظهار داشت: متاسفانه به دليل نبود بدنه كارشناسي مقتدر در وزارت كار، چنين شعارهايي تاسف آوري مطرح ميشود.جنتي گفت: اگر قرار بود كه استخدام كارگران بنا به گفته مهندس باهنر در حد بخشنامه باقي بماند، چرا مجلس هفتم اقدام به تاخير استخدام كارگران كرد و فرصت شش ماههاي به دولت نهم داد تا به نا امني شغلي اين قشر زحمتكش خاتمه دهد.وي گفت: لغو بخشنامه استخدام كارگران، زمينه اخراج بسياري از آنها را فراهم ميكند، زيرا دست مسوولان و مديران براي اخراج كارگران زيرمجموعه شركتي و خدماتي شان به راحتي فراهم شده است.جنتي با انتقاد از عملكرد دولتمردان در جهت حمايت نكردن از كارگران بخش هاي مختلف، خاطرنشان كرد: متاسفانه طي دو سالي كه از از عمر دولت نهم ميگذرد، وزارت كار با تغيير در برخي قوانين كارگري، به جاي استخدام، زمينه اخراج بسياري از كارگران را در سراسر كشور فراهم كرده است.دبيراجرايي خانه كارگر كهگيلويه و بويراحمد، پيامد صدور بخشنامه هاي وزارت كار در جهت حمايت از كارگران را اخراج اين طيف از مشاغل شان دانست و اظهار داشت: ضروري است اين وزارتخانه در ادامه راه خود، اقدام به پوست اندازي جديدي با هدف حمايت از كارگران كند.پايان پيام
137- مصوبه دستمزد شوراي عالي كارغير قانوني است جلسات اين شورا را دوباره برگزار مي كنيم :سخنگوي كانون عالي انجمنهاي صنفي كارفرمايي ايران، مصوبه دستمزدهاي شوراي عالي كار را غير قانوني اعلام كرد و گفت: به دنبال برگزاري دوباره جلسات اين شورا هستيم، زيرا ديوان عدالت اداري فعاليت كانون جديد كارفرمايي را غير قانوني اعلام كرده است. به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, "بهرام شهرياري" گفت: چون نمايندگان اين كانون عالي در زمان تعيين دستمزد به جلسات شوراي عالي كار دعوت نشده بودند، مصوبه دستمزدهاي سال 86 نمي تواند مورد تاييد كانون عالي انجمنهاي صنفي كارفرمايي ايران باشد.وي تاكيد كرد: حتي اگر افزايش 23 درصدي دستمزدهاي سال 86 به صورت كارشناسي تعيين شده باشد, باز هم به دليل دعوت نشدن نمايندگان تشكل واقعي و قانوني بخش خصوصي به جلسات اين شورا، نمي توان از اين مصوبه دفاع كرد.شهرياري يادآور شد: افرادي كه با سياسي كاري، تشكلي موازي با كانون عالي انجمنهاي صنفي كارفرمايي ايران تشكيل داده بودند، جاي نمايندگان واقعي كارفرمايان بخش خصوصي را در جلسات شوراي عالي كار اشغال كرده و مانع حضور آنان در جلسات تعيين مزد شده بودند. عضو انجمن قطعه سازان خودرو گفت: با توجه به احكامي كه به تازگي از سوي مراجع قضايي مبني بر قانوني بودن فعاليت كانون عالي انجمنهاي صنفي كارفرمايي ايران صادر شده است، به دنبال برگزاري دوباره جلسات شوراي عالي كار براي تعيين قانوني حداقل دستمزدهاي سال 86 هستيم. پايان پيام
-
138- كارگران اخراج شده شركت صنعتي مهرآباد خواستار بازگشت به كار يا دريافت غرامت هستند :كارگران اخراج شده شركت صنعتي مهرآباد كه تعداد آنها 30 نفر است و در چند روز گذشته با تصميم مديريت خصوصي كارخانه, كار خود را از دست دادهاند، ميگويند: اخراج آنها بدون توجيه منطقي صورت گرفته و خواستار بازگشت به كار سابق خود يا دريافت غرامت هستند.به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا در تاریخ 27 فروردین 1386, يكي از اين كارگران گفت: هيات مديره شركت قبل از عيد با توزيع شيريني در ميان كارگران، ازواگذاري يك سفارش 2 تا 3 ميليارد توماني در سال 86 خبر داده بود. وي با بيان اينكه طي سالهاي اخير و به ويژه پس از واگذاري شركت صنعتي مهرآباد به بخش خصوصي، كارگري از اين شركت اخراج نشده است، افزود: ما در حالي كار خود را از دست دادهايم كه اين روزها جويندگان كار به اين شركت مراجعه كردهاند. اين كارگر تصريح كرد: اگر مديريت براي تحويل سفارش جديد نياز به نيروي انساني بيشتر دارد، چرا 30 كارگر خود را اخراج كرده است. يكي ديگر از كارگران اخراج شده شركت صنعتي مهرآباد گفت: ما خواهان بازگشت به كار سابق خود هستيم، زيرا از طريق كار 8 ساله در اين شركت، به صورت مستقل زندگي كرده و تشكيل خانواده دادهايم. به گفته اين كارگران هر چند مديريت پس از اخراج كارگران، آنها را به بيمه بيكاري معرفي كرده است، اما به دليل كسر سن و شرايط كنوني اقتصادي، نه بيمه بيكاري براي گذران زندگي خانواده هاي كارگران اخراجي كافي است و نه شانس پيدا كردن شغل جديد براي آنها وجود دارد، از اينرو بايد حداقل 4 ماه سنوات بابت خسارت به هر كارگر پرداخت شود. اين كارگران يادآور شدند: در سال 82 پس از واگذاري كارخانه صنعتي مهرآباد به بخش خصوصي كه از سوي وزارت نيرو صورت گرفت، توليدات اين كارخانه كه شامل تابلوهاي برق است به شدت كاهش يافت، زيرا هيات مديره جديد تنها سفارشاتي را كه بيش از 30 درصد سود داشت را قبول ميكرد.به گفته اين كارگران، در نتيجه اتخاذ سياست جديد هيات مديره، نه تنها اضافه كاري كارگران كه در طي سالهاي گذشته وجود داشت حذف شد، بلكه در بسياري از ايام سال، كارگران بدون انجام هيچ كاري حقوق و مزايا مي گرفتند، زيرا سفارشي براي تحويل وجود نداشت.اين كارگران كه مدعي هستند يكي از دلايل كم كاري شركت مهرآباد در چند سال گذشته، واگذاري سفارشات به شركتهاي ديگر است، افزودند: سهامداران خصوصي اين كارخانه مالك كارخانجات و كارگاههاي ديگري در زمينه ساخت محولات مشابه توليدات مهاباد هستند، از اينرو براي كسب سود بيشتر از اعتبار شركت مهرآباد براي رونق كارخانجات خود استفاده مي كنند. كارگران مذكور در رابطه با نقش شوراي اسلامي كار شركت مهرآباد در پيگيري مطالبات آنها مي گويند: شوراي اسلامي كار آنقدر ضعيف و بي قدرت است كه نميتوان از آن انتظار دفاع از منافع كارگر را داشت. اين كارگران كه طي حداقل 8 سال گذشته به صورت قراردادهاي كوتاه مدت در استخدام شركت صنعتي مهرآباد بودند، هر روز براي اينكه با مدير عامل خود ملاقات كنند، در محل شركت تجمع مي كنند. پايان پيام
139- مديريت در شرايط فعلي نيازي به تخصص اين كارگران نداردپيگير خواسته هاي صنفي كارگران اخراج شده هستيم :عضو شوراي اسلامي كار شركت صنعتي مهرآباد گفت: مديريت شركت بايد پاسخگوي علت اخراج كارگران باشد. به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, "جواد آقازاده"، با بيان اينكه شوراي اسلامي كار از تصميم هيات مديره در مورد اخراج كارگران، قبول سفارش جديد و استخدام كارگر جديد بي خبر است، گفت: به عنوان موانع صنفي كارگران در حد توان خود پيگيري مطالبات و خواسته هاي صنفي كارگران اخراج شده هستيم.وي گفت: مديريت با اين توجيه كه در شرايط فعلي نيازي به تخصص اين كارگران ندارد، از عقد قرارداد جديد براي ادامه همكاري با آنها خودداري كرده است. پايان پيام
140- سازمان غله با ساخت سيلو، جلوي ضرر هزاران كشاورز پاكدشتي را بگيرد :نماينده كارگران پاكدشت با اشاره به اينكه كشاورزان پاكدشتي در سال گذشته ميليونها تومان ضرر كردند، گفت: سازمان غله كشور با ساخت سيلو در پاكدشت, ميتواند جلوي اتلاف دهها تن گندم را بگيرد. عباس سالاري, در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: با وجود درخواست مكرر كارگران كشاورز مبني بر ساخت سيلو به تعداد كافي در پاكدشت، سازمان غله هنوز اقدامي در جهت ساخت اين سيلوها انجام ندادهاست. وي با اشاره به اينكه به دليل بي توجهي سازمان غله كشور، دهها تن گندم به دليل بر زمين ماندن در پاكدشت فاسد شده و از بين رفته است، گفت: سالهاست كشاورزان گندم خود را در سخت ترين شرايط به سيلوهاي تهران, ورامين و ديگر شهرها منتقل مي كنند كه اين سيلوها به دليل تكميل بودن ظرفيت، از دريافت گندم كشاورزان پاكدشتي سرباز زده اند . پايان پيام
141- كارگران " كاغذسازي كارون" زير پوشش بيمه بيكاري قرار مي گيرند : نماينده كارگران خوزستان گفت: بيش از 100 كارگر كارخانه كاغذ سازي كارون كه از يك سال قبل تعطيل شده با طي شدن مراحل اداري، به زودي زير شمول بيمه بيكاري قرار ميگيرند. "هوشنگ درويشي"، در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود : استانداري خوزستان از محل اعتبارات كميته بحران، يك و نيم ميليارد تومان به كارخانه كاغذسازي كارون شوشتر اختصاص داده و همه حقوق معوقه كارگران تا پايان سال 85 به آنها پرداخت شد. وي گفت: از طرف كميسيون كارگري استانداري خوزستان، مقدمات اداري براي تحت پوشش بيمه بيكاري قرار گرفتن كارگران كاغذ سازي كارون شوشتر به مرحله نهايي رسيده است . نماينده كارگران خوزستان افزود: از مسوولين استانداري خوزستان كه براي رفع مشكل كارگران كاغذ سازي كارون شوشتر تلاش مي كنند، نهايت سپاسگذاري را دارم. پايان پيام
142- دستمزد 183 هزار توماني يعني شوراي عالي كار از هزينه هاي زندگي خبر نداردمحروميت كارگران با شعارهاي زيبا همراه است :نماينده كارگران چهار محال و بختياري گفت : شوراي عالي كار از قوانين بديع براي تعيين دستمزد كارگران استفاده كرده و تورم و هزينه هاي زندگي در اين تصميمگيري تاثيري ندارند، به گونهاي كه گويا هزينههاي اوليه زندگي براي كارگران مجاني است. "عبدالله رييسي"، در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: در حالي كه مراكز و سازمانهاي محاسباتي, تورم موجود را از 11 تا بالاي 19 درصد محاسبه و اعلام كردهاند، شوراي عالي كار بي توجه به اين مهم, دستمزد كارگران را تنها 3 هزار تومان افزايش ميدهد. وي گفت: اين مصوبه در حالي از سوي وزارتكار اعلام شد كه كارگران به دليل نبود بنيه مالي از انجام امور اوليه زندگي بازمانده و ديگر توان پرداخت هزينه اجاره مسكن و نيازمنديهاي اوليه زندگي را ندارند. رييسي گفت: اقداماتي كه به صورت آگاهانه در جهت محروميت كارگران صورت مي پذيرد، هميشه شعارهاي زيباي حمايتي را با خود به همراه دارد.پايان پيام
143- بيشتر واحدها كارگران قرارداد موقت جذب كردهاند : نماينده كارگران شركت مازيران نوشهر گفت: قراردادهاي موقت كار موجب به مخاطره افتادن امنيت شغلي كارگران شده و دولت بايد با حذف آن به كارگران روحيه كار و زندگي دهد . حسن زندي , در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود : كارگران قراردادي به دليل مشخص نبودن وضعيت آينده شغلي ، نميتوانند هيچ گونه برنامهريزي جامع براي زندگي خودشان داشته باشند.وي گفت: متاسفانه امروز در بيشتر واحدهاي توليدي و صنعتي كارفرمايان به طريق قرارداد موقت كار جذب نيرو كردهاند و همچنان به اين شيوه اقدام ميكنند كه در صورت كوچكترين اعتراضي از سوي كارگري براي حق و حقوق قانوني بتوانند او را اخراج كنند.نماينده كارگران مازيران افزود: از دولت و مجلس انتظار ميرود هر چه سريعتر با حذف قراردادهاي موقت كار سبب پايدار شدن اشتغال نيروي انساني و شكوفايي اقتصاد ايران باشند.پايان پيام
144- كارخانه " خزر خرم" به دانشگاه علمي - كاربردي واگذار مي شود: يك نماينده كارگري در بروجرد گفت : كارفرماي شركت" خزر خرم" به دليل آن چه كه فروش نرفتن محصول توليدي عنوان ميكند ، يكسال است كه اين واحد را تعطيل كرده است. "محمد گودرزي" در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا , ضمن بيان اين مطلب افزود : شركت " خزر خرم " بروجرد كه محصول توليدي آن مواد غذايي بود ،حدود 50 كارگر داشت كه اكنون بيكار هستند.وي گفت : البته كارفرما ، حق و حقوق و سنوات كارگران را به آن ها پرداخت كرده است و در اين مورد مشكلي نداشتهاند. نماينده كارگران افزود : طبق اطلاعي كه به ما رسيده كارفرما در صدد است كه زمين و ساختمان واحد را به دانشگاه علمي - كاربردي بروجرد واگذار كند. گودرزي تصريح كرد : مسوولين مربوطه نبايد بگذارند ، واحدهاي توليدي و صنعتي بروجرد دچار چنين وضعيتي شوند تا كارگران در بلاتكليفي به سر ببرند. پايان پيام
145- شرايط كارگران را سخت و سخت تر كرده اند آيين نامه بازنشستگي 50 ساله ها نقض آشكار قانون است :يك نماينده كارگري در استان قزوين گفت : به جاي كمك به كارگران و حمايت از آن ها ، شرايطهاي شغلي را سخت و سختتر كرده اند و در همين راستا ، الزام اجراي مشاغل سخت و زيان آور با شرايط سني 50 سال از سوي نمايندگان انتصابي كارگر , اقدامي ديگر عليه كارگران بود."عيدعلي كريمي" ، در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا , افزود : آييننامه بازنشستگي پيش از موعد در مشاغل سخت و زيان آور با الزام دارا بودن حداقل سن 50 سال ، نقض آشكار قوانين جمهوري اسلامي ايران بود .وي با اشاره به اين كه بيش از اين قرار بود تا شرايط براي بازنشستگي پيش از موعد آسانتر شود ، گفت : كمترين حقوق شغلي را از كارگران سلب كرده اند و به همين جهت ، اعتراض به آيين نامه مذكور از ديگر اقدامات اعتراضآميز كارگران در هفته كارگر و روز جهاني كارگر خواهد بود. پايان پيام
- 146- ريزش سقف يك ساختمان، كارگر جواني را به كام مرگ فرستاد : بي احتياطي و تخريب غيراصولي ديوارها و ستون هاي داخل يك ساختمان قديمي، باعث ريزش سقف اين ساختمان و مرگ يك كارگر جوان تبريزي شد.به گزارش ايلنا در تاریخ 28فروردین 1386 ، به نقل از روابط عمومي سازمان آتش نشاني و خدمات ايمني تبريز، وقوع حادثه ريزش آوار در كوچه اي در خيابان "صائب تبريزي" به اين سازمان آتش نشاني تبريز گزارش و بلافاصله گروه نجات ايستگاه مركزي به محل حادثه اعزام شدند. بر پايه اين گزارش، دراين حادثه دلخراش، يك كارگر 23 ساله به نام "حسن" در اثر وارد شدن ضربه ، جان خود را از دست داد. گروه نجات سازمان آتش نشاني بعد از آواربرداري، جسد اين جوان را تحويل اورژانس دادند.اين واقعه دومين حادثه ريزش آوار طي 48 ساعت گذشته است كه به دليل تخريب و آواربرداري غيراصولي در تبريز روي ميدهد. سازمان آتش نشاني و خدمات ايمني تبريز به تمام كارفرمايان، كارگران ساختماني و مهندسان توصيه كرد كه از آوار برداري و تخريب غيراصولي ساختمانها پرهيز كرده و به مسايل ايمني در اين زمينه بيش از پيش توجه كنند.پايان پيام
-
- 147- كارگران شاغل شركت هاي ران گنبد و سفال سازان گنبد حقوق خود را دير دريافت مي كنند :نايب رئيس كانون شوراهاي اسلامي كار استان گلستان، گفت:حقوق كارگران شاغل در دو شركت "كشاورزان ران گنبد" و "سفال سازان گنبد" با چند ماه تاخير حقوق دريافت مي كنند . "علي فارسياني" در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: بيش از 100 كارگر شركت ران گنبد , حقوق سه ماه گذشته خود با تاخير به صورت علي الحساب دريافت كرده اند و 60 كارگر كارخانه سفال سازان گنبد نيز با تاخيري مشابه حقوق خود را دريافت داشته اند . وي گفت: مشكلات حقوقي شركت سفال سازان به دليل عدم مديريت بوده و شينده ها حاكي از آن است كه بدهي شركت به بيمه و ديگر سازمانها هنوز پرداخت نشده است . پايان پيام
-
148- در تجمع روز دوشنبه ، چند تن از كارگران سقزي دستگير شدند : در ساعت 5 بعد از ظهر روز دوشنبه 27 فروردين ماه عدهاي از كارگران شهرستان سقز در واكنش به نحوه دستگيري محمود صالحي در مقابل سنديكاي كارگران خباز اقدام به تجمع و تهيه طومار نمودند. اين تجمع با حضور نيروهاي انتظامي در محل و برخورد با كارگران معترض، به خشونت كشيده شد و با دستگيري چند تن از كارگران تجمع اعتراضآميز كارگران به پايان رسيد.پايان پيام
149- قرارداد موقت كار سبب تضيع حقوق كارگران شده است : رييس كانون هماهنگي شوراهاي اسلامي كار همدان گفت: عدم بازرسي و نظارت ادارات كار در كارخانجات سبب بهره كشي و تضييع حقوق قانوني كارگران شده است . " احد معبودي" در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: در بيشتر واحدهاي توليدي و صنعتي كارفرمايان حق و حقوق مصوب شوراي عالي كار را به كارگران پرداخت نميكنند و از سويي ديگر در كارهاي مستمر داريم اقدام به جذب كارگر قراردادي مي كنند.وي گفت: وزارت كار بايد هر چه سريعتر قرارداد موقت كار را حذف كند تا كارگران با داشتن امنيت شغلي براي زندگي خود و فرزاندانشان برنامه ريزي جامعه داشته باشند.پايان پيام
150- مي خواهند كار به تشنج كشيده شود :نمايندگان كارگران شركت الكترونيك رشت در نامه اي به استاندار گيلان خواستار رسيدگي به وضعيت كارگران اين واحد شد . در اين نامه كه نسخه اي براي خبرنگار گروه كارگري ايلنا, نمابر شده آمده است: در مورد پيگيري نامه مورخ 18/1/86 خطاب به معاونت حقوقي و پارلماني وزارت دادگستري به اطلاع مي رساند تا كنون هيچ جلسهاي جهت نهايي شدن پرونده شركت الكتريك رشت برقرار نشده و ما نگرانيم و وقت كشي را به نفع آقايان مي بينيم و مي دانيم, مي خواهند كار به تشنج كارگري كشيده شود . نمايندگان كارگران شركت الكتريك افزودهاند: از شما به عنوان استاندار گيلان انتظار داريم با توجه به اينكه به همراه خانم دكتر تحريري نيك صفت نماينده رشت در مجلس شوراي اسلامي در جريان كامل ما وقع قرار داريد , پافشاري كرده تا هر چه سريعتر در جلسهاي متولي شركت تعيين گردد تا ما هم اميدوار شويم كه بعد از چند سال رنج و عدالت به حق و حقوق قانوني خود دست مي يابيم . پايان پيام
151- تعداد 15 كارگر شاغل در دانشگاه آزاد ايلام اخراج شدند :دبير اجرايي خانه كارگر ايلام گفت: از بكارگيري 15 كارگر دانشگاه آزاد اسلامي در سال 86 به دليل نبود اعتبارات لازم جلوگيري به عمل آمد . "علي غياثي" در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود : اين كارگران قراردادي داراي سابقه كاري يك تا 5 سال بودند كه در اعتراض به اقدامات مسوولان دانشگاه مذكور با مراجعه به تشكلات كارگري استان و نهادهاي ذيربط خواستار ابقاء به كار مجدد خود شدند.وي گفت: پيگيري جهت رفع مشكل شغلي كارگران اخراجي از خانه كارگر ايلام و نهادهاي مرتبط صورت گرفته است . پايان پيام
152- از 50 كوره كمتر از 4 كوره فعاليت خود را آغاز كرده اند اشتغال كوره پزخانه هاي قرچك و ورامين به 200 نفر تقليل يافته است: رئيس انجمن صنفي كوره پزخانه هاي ورامين و قرچك گفت: از 50 كوره آجرپزي فعال در قرچك و ورامين در سال جاري كمتر از 4 كوره كار خود را آغاز كرده اند اشتغال در اين واحدهاي توليدي به 200 نفر تقليل يافته است . اكبر بهشتي زاده, در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: هر چند فعاليت كوره پزخانههاي اين مناطق تا 15 واحد در سال 86 پيش بيني مي شد اما هم ا كنون 4 واحد خود را براي توليد آجر آماده مي كنند . وي با اشاره به اينكه در اين واحدها به دليل گراني خاك خاك مورد نياز توليد خريداري نشده گفت: هنوز هيچ كارخانهاي خاكريزي نكرده اما 200 كارگر بكار گرفته شدهاند.بهشتيزاده گفت: گاز 3 كوره توليدي بزرگ ورامين به دليل بدهي سنگين به اداره گاز قطع بوده و اين كورهها نيز توان از سرگيري كار مجدد را ندارند .
- 153- درخواست تجمع كانون بازنشستگان ساوه رد شد :رييس كانون بازنشستگان تاميناجتماعي ساوه از عدم موافقت استانداري مركزي ، با درخواست تجمع آرام اعضاي اين كانون خبر داد. "عليرضا اميري " در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا اعلام كرد : پس از عدم موافقت , كانون بازنشستگان تاميناجتماعي از فرماندار ساوه تقاضا كرده تا وقتي را براي ديدار با اعضاي هيات مديره كانون معين كند ؛ اما اين مهم تاكنون محقق نشده و دفتر فرماندار امروز و فردا ميكند. او با بيان اين كه صحبت هايي كه از شجاعي فرماندار ساوه در رسانه ها درج ميشود ، حكايت از توجه ويژه او به كارگران دارد ، گفت : از اين كه تاكنون موفق به ديدار با فرماندار ساوه نشده ايم ، تعجب ميكنم. پايان پيام
-
154-" قند دزفول " هم چنان تعطيل است :يك نماينده كارگري در خوزستان گفت : كارخانه " قند دزفول" سه سال است كه همچنان تعطيل است و كارگران آن بيكار هستند. "هوشنگ درويشي" , در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا , افزود : كارخانه " قند دزفول " بيش از 100 كارگر داشت كه آن عده از كارگراني كه بالاي 20 سال سابقه داشتند ، بازنشسته شدند و عده ديگري كه زير 20 سال كار كرده بودند ،تحت پوشش بيمه بيكاري قرار گرفتند. وي گفت : خوشبختانه برخي مسوولين مربوطه در استان خوزستان در رابطه با حل مشكل كارگران تلاش ميكنند كه بايد از زحماتشان نسبت به جامعه كارگري قدرداني شود. پايان پيام
155- تعداد 130 كارگر قراردادي ماشين سازي لرستان اخراج شدند كارخانه تعطيل و 200 كارگر باقيمانده بيكارند نماينده كارگران شركت ماشينسازي لرستان گفت: 130 كارگر قراردادي شركت ماشينسازي لرستان بدون دريافت حق سنوات و عيدي سال 85 از طرف كارفرما اخراج شدند.اين نماينده فعال كارگري، در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا در تاریخ 29 فروردین 21386, افزود : به دليل كمبود نقدينگي و ناتواني كارفرما براي خريد مواد اوليه، كارخانه ماشينسازي لرستان بعد از عيد به تعطيلي كشيده شد.وي تاكيدكرد: در حال حاضر بيش از 200 كارگر باقيمانده اين شركت بيكار و بلاتكليف هستند.نماينده كارگران افزود: از مسوولين مربوطه استان لرستان ميخواهيم هر چه زودتر در مورد مشكل كارخانه ماشينسازي لرستان چارهانديشي كنند، زيرا در غير اين صورت و با گذشت زمان، بحران اين واحد بيشتر ميشود.پايان پيام
156- به میزان 8 هزار بيكار در مراكز كاريابي مرودشت ثبت نام كرده انددر صورت تخصيص بودجه 100 ميليارد ريالي حداقل 10 هزار شغل در اين شهر ايجاد مي شود: نماينده كارگران مرودشت گفت: در صورت تخصيص بودجه 100 ميليارد ريالي جهت اشتغال در شهرستان مرودشت كه در سفر رييس جمهور به استان فارس اعلام شد، دست كم براي 10 هزار نيروي جوياي كار شغل ايجاد ميشود."نورعلي عباسي", در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: اين ميزان بودجه براي ايجاد طرحهاي اشتغالزاي زودبازده بوده و در صورت تخصيص بودجه و همكاري بانكهاي عامل، بخش اعظم معضل بيكاري منطقه رفع خواهد شد. وي با اشاره به اينكه ارايه هرگونه وام اشتغالزايي و كمكهاي حمايتي دولت به دليل عدم همكاري بانكهاي عامل تا كنون غير عملي ماندهاست، گفت: بانكها به هيچ عنوان همكاري نميكنند، شرايط دريافت وام بسيار سخت بوده و كمتر واجد شرايطي موفق به دريافت اين وامها ميشود.عباسي گفت: بيش از 8 هزار نيروي جوياي كار در مراكز كاريابي مرودشت ثبت نام كرده اند كه اميدواريم در آينده نزديك براي اين عده، كار مورد نياز ايجاد شود . پايان پيام
157- روز كارگر براي حضور كارگران در حركتهاي صنفي تعطيل شده استهيچ كارفرمايي حق ندارد مانع غيبت كارگر در اين روز شود :نماينده كارگران استان اصفهان گفت: اراده اجراي ماده 63 قانون كار و تعطيلي كارگاه در روز جهاني كارگر در اختيار كارگر است. به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, " اصغر برشان" افزود: به موجب ماده 63 قانون كار , روز 11 ارديبهشت مانند اعياد و روزهاي ملي , براي كارگراني كه مشمول اين قانون هستند، تعطيل رسمي به حساب ميآيد، اين در صورتي است كه كارگران بخواهند از اين تعطيلي استفاده كنند.وي با بيان اينكه روز 11 ارديبهشت ماه براي رفع خستگي و تفريح كارگر از سوي قانوگذار تعطيل نشدهاست، تصريح كرد: اين روز براي حضور كارگر در حركتهاي صنفي تعطيل شده است.دبير اجرايي خانه كارگر كه معتقد است اختيار اجراي ماده 63 قانون كار مبني برتعطيلي روز 11 ارديبهشت ماه در دست كارگر است و هيچ كارفرماي عاقلي حاضر نيست در اين روز با مرخصي كارگران مخالفت كند, تصريح كرد: در طي سالهاي گذشته اگر كارگري روز كارگر را در محيط كار سپري كرده، بدون شك از كارفرما پاداش فوق العاده را دريافت كرده است . برشان با تاكيد بر اينكه هيچ كارفرمايي حق ندارد مانع غيبت كارگر در اين روز شود، افزود: بدون شك تعطيلي كارگاههايي چون محيطهاي بيمارستاني در روز كارگر امكان ندارد، اما در ديگر كارگاهها و محيطهاي كار است كه كارگر بايد ميان روزمرگي و دريافت پاداش كار در ايام تعطيل يا شركت در مراسم و تجمعات صنفي براي مطرح كردن خواسته هاي خود يكي را انتخاب كند. اين فعال كارگري با بيان اينكه بسياري از جنبشها و حركتهاي صنفي كارگران در روز و ساعت كاري صورت مي گيرد و كارگران از حق مرخصي خود براي شركت در اين حركتهاي صنفي استفاده مي كنند، افزود : حتي اگر كارفرمايي بخواهد براي فعاليت صنفي كارگران محدوديت اعمال كند , كارگران مي توانند در روز جهاني كارگر با استفاده از حق تعطيلي و يا حق مرخصي خود اين موضوع را منعكس كنند. برشان در مورد ديدگاه برخي كارفرمايان كه معتقدند به دليل حجم گسترده و نا بسامان تعطيلات رسمي كشور, تعطيلي كارگاه در روز 11 ارديبهشت به زيان توليد و حتي كارگر است، گفت: از طريق مجاري قانوني ميتوان تعطيلات كشور را ساماندهي كرد، ولي خود كارگران بايد براي استفاده از اين حق تعطيلي استفاده كنند. پايان پيام
158- به تعداد 150 كارگر گوني بافي اروميه 18 ماه است حقوق نگرفته اند7 كارگر اخراجي اين شركت به دادگاه احضار شدند :7 تن از كارگران گونيبافي اروميه كه همگي از خانواده شهدا هستند، در پي شكايت مسوولين بنياد شهيد و امور ايثارگران آذربايجان غربي، به دادگاه شعبه 8 حقوقي عمومي اروميه احضار شدند.به گزارش ايلنا، بهدنبال تعطيلي كارخانه گوني بافي اروميه از آبان ماه سال 1384, حدود 18 ماه است كه 64 تن از كارگران اين شركت در تعطيلي به سر مي برند و در طول اين مدت به منظور احقاق حق خود، شكواييهاي تنظيم و به مقامات مسوول كشوري و استاني تحويل دادهاند، اما تا كنون خرجي حاصل نشده است. برخي از كارگران اخراجي كه از مقرري بيمه بيكاري استفاده ميكردند، به دليل معرفي بنياد شهيد اروميه به صندوق مهر امام رضا براي دريافت وام 5 ميليون توماني (وام خود اشتغالي ) خريد خودرو، مقرري آنان قطع شده و طبق گفته كارگران هفته گذشته 7 تن از كارگران اخراجي به دليل پيگيري آخرين وضعيت خود و گذر از بلاتكليفي، به حضور مسوولين بنياد شهيد كشوري مي رسند، اما متاسفانه حفاظت اطلاعات بنياد شهيد و امور ايثارگران مانع ديدار كارگران با رييس بنياد شهيد مي شوند، حتي به كارگران اجازه ملاقات با معاونين نيز داده نميشود.اين كارگران به منظور دريافت سنوات 15 ساله حقوق 6 ماهه، عيدي و پاداش، بن, لباس كار و ... به حضور مسوولين بنياد شهيد استان آذربايجان غربي ميرسند و عنوان ميدارند ما 15 سال با خضوع و فروتني در شركت گوني بافي اروميه بهترين دوران جواني خود را سپري كردهايم، اما اكنون كارخانه ورشكسته شده و يك و نيم سال از در بدري ما ميگذرد و كسي نيست جوابگوي مطالبات ما كارگران باشد، به هر دري ميزنيم با در بسته مواجه مي شويم، در حق ما خانواده شهدا جفا شده و گاهي ديده شده كه برخي از كارمندان بنياد شهيد به ما خانواده شهدا توهين كردهاند.اين كارگران گفتند: تف سربالا شدهايم و آخر به خدمت سرپرست بنياد شهيد استان رسيديم و از عدم پرداخت حق و حقوق خود و براي بازگشت به كار و تعيين تكليف آخرين وضعيت خود به ايشان گلهمند شديم، اما متاسفانه با يك صورتجلسه صوري و خالي از منطق و دليل، به اتهام اخلالگر و بر هم زننده نظم عمومي در روز 28/1/86 به دادگاه شعبه 8 عمومي اروميه احضار و پس از بازجويي با ضمانت همسران شهيد ( با وثيقه ) تا اطلاع ثانوي آزاد شديم. اين كارگران معترض عنوان كردند: جز ادب و احترام چيز ديگري نگفتهايم، تنها مشكل ما اين است كه پيگير مطالبات خود هستيم، اگر پيگير حق تضييع شده خود نباشيم، ما را متهم به برهم زدن اداره بنياد شهيد استان نميكردند.اين كارگران تصريح كردند: تا حق حقوق خودمان را نگيريم، آرام نمينشينيم و هميشه و در همه حال منطقي و عالمانه پيگير حقوق صنفي خودمان هستيم و از مسوولين كشوري و استاني مصرانه مي خواهيم به خواستههاي بر حق ما رسيدگي كنند و بيشتر از اين ما را سر ندوانند، شيرازه زندگي از هم پاشيده و اميدي براي زنده ماندن در خود نميبينيم.لازم به توضيح است با پيگيري ايلنا, در آذربايجان غربي به منظور حل و فصل موضوع، جلسه مشتركي با حضور مسوولين خانه كارگر آذربايجان غربي و سرپرست بنياد شهيد استان روز شنبه مورخ 1/2/86 در محل دفتر خبرگزاري و روزنامه كار و كارگر برگزار خواهد شد . شركت گوني بافي اروميه با سرمايه گذاري شركت شاهد با 150 كارگر با توليد روزانه حدود 90 هزار متر گوني در شهر اروميه راه اندازي شده است، كه متاسفانه به دليل ضعف شديد مديريت و عدم نظارت مسوولين شركت سرمايهگذاري شاهد و ركود بازار، شركت سير نزولي را طي كرد تا بالاخره بعد از كشمكشهاي طولاني در آبان ماه 1384 تعطيل و كارگران 18 ماه است كه در بلاتكليفي مطلق به سر مي برند، اين در حالي است كه 50 درصد كارگران فرزند يا برادر شهيد هستند.پايان پيام
- 159- شوراي اسلامي كار "ساريت" مازندران نگراني خود را نسبت به فروش كارخانه اعلام كرد: شوراي اسلامي كار شركت ساريت مازندران با ارسال نامهاي به عليرضا محجوب , دبير كل خانه كارگر خواستار رسيدگي به وضعيت واگذاري شركت ساريت به بخش خصوصي شد.به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, در اين نامه آمده است: در تابستان سال 1383 مدير عامل شركت سيمان مازندران در مسجد كارخانه ساريت به بهانه عدم مشاركت بانكهاي خارجي در طرح و توسعه كارخانه سيمان و آن هم به دليل استفاده آزبست در كارخانه ساريت موضوع جداسازي واحد مذكور از شركت سيمان مازندران را مطرح كرد كه اين موضوع در آن مقطع نارضايتي پرسنل كارخانه ساريت را به همراه داشت.در ادامه آمده است: اين مدير عامل در همان سال در جلسه مجمع عمومي سالانه شركت سيمان مازندران و در بين سهامداران, در جواب سوال تعدادي از كارگران كه طرح موضوع جداسازي كارخانه از شركت پيمان مازندران ابراز نگراني كردند، قول مساعد دادند كه ما پس از جداسازي به دنبال طرح توسعه كارخانه ساريت و راه اندازي پروژه هاي جديد خواهيم بود و اصلا در گفتههاي ايشان بويي از فروش كارخانه ساريت آنهم به يك شخص به مشام نميرسيد . در ادامه نامه آمدهاست: جداسازي كارخانه در تيرماه سال 1384 به طور كامل انجام و از آن تاريخ تا به حال كارخانه داراي يك شخصيت حقوقي مستقل شده است و فروش كارخانه ساريت توسط مديريت شركت سيمان مازندران به طور جدي پيگيري شده است, اين موضوع در مقطعي از زمان اتفاق افتاده است كه پروژه طرح توسعه شركت سيمان مازندران مدتي بود كه فعاليت خود را شروع كرده بود وقتي از آقاي مدير عامل دليل فروش كارخانه ساريت را پرسيديم ايشان در جواب گفتند كه ما با كمبود مالي براي پيشبرد پروژه مواجه هستيم , وي تمام راههاي منطقي از جمله اخذ تسهيلات از بانكها را كنار گذاشته و فقط اصرار به فروش كارخانه ساريت آن هم نه به صورت سهامي بلكه به يك شخص ميكرد . در بخش ديگر اين نامه آمده است: جناب آقاي دكتر محجوب , دبير كل محترم خانه كارگر جمهوري اسلامي ايران , ما كارگران شركت ساريت با توجه به تجربه تلخي كه در سطح استان مازندران از واگذاري كارخانجات به اشخاص خصوصي وجود دارد، نگراني عميق خود را از اين حركت غير منطقي مدير عامل شركت سيمان مازندران اعلام ميكنيم و اعتقاد داريم هيچ توجيهي براي فروش يك كارخانهاي كه ورشكسته نبوده, داراي توليد بالا و سود بالايي است و حتي در مقاطع مختلف شركت سيمان مازندران از منابع مالي آن در پيشبرد پروژه استفاده نموده و به عنوان شركت نمونه در سال 84 و دريافت لوح تقدير از اداره كل استاندار و تحقيقات استان مازندران مفتخر شده است وجود ندارد . در پايان اين نامه آمده است: با كليه مقامات و مراجع مسوول و دلسوز استان اين نگراني مطرح شده كه اولا فروش كارخانه منتفي شود, ثانيا در صورتي كه نياز به فروش كارخانه حتمي باشد، بهترين و منطقيترين راه كه قابل توجيه باشد واگذاري آن به پرسنل در حال كاري است كه زندگي و سلامتي آنها در اين كارخانه دستخوش مخاطرت جدي شده و به حق آنها مستحقتر از هر فرد و گروهي مي باشند , كه براي محقق شدن اين امر، پيشنهاد واگذاري تسهيلات بانكي را به پرسنل كارخانه طرح و از مسوولين استان در خواست كمك كرديم ، اما متاسفانه هيچ توجهي به خواسته بر حق كارگران نشد، بدين حال از جنابعالي به عنوان دبير كل خانه كارگر و نماينده محترم مجلس شوراي اسلامي انتظار داريم موضوع فوق را با طرح در مراجع رسمي استان و كشور , ما كارگران و خادمان واقعي اين كشور را در تحقق اين موضوع منطقي ياري نماييد . پايان پيام
-
- 160- قرار دادهاي موقت ريشه كارگران را خشك كرده است مبلغ 183 هزار تومان، عقبگرد دستمزدي براي كارگران محسوب ميشود: دبير اجرايي خانه كارگر آذربايجان غربي گفت: قرار دادهاي موقت كار ريشه كارگران را خشك كرده و آنان را به به استثمار و بردگي ميكشاند."اسداله شيري"، در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا، افزود: بيش از 90 درصد كارگران آذربايجان غربي در كارگاههاي زير 10 نفر مشغول كارند و در حقيقت ميتوان گفت 90 درصد كارگران آذربايجان غربي در اين كارگاهها با قرار دادهاي موقت كار ميكنند كه به دليل نداشتن امنيت شغلي، برخي از اين كارگران از ترس اخراج و عدم تمديد قرار داد نميتوانند مشكلات واقعي خود در كارگاهها را بازگو كنند.وي گفت: نمايندگان مجلس بدانند كه 145 هزار كارگر آذربايجان غربي، با قرار دادهاي موقت مشغول كار هستند و از ترس اخراج، جرات بيان حقايق را ندارند.وي با تاكيد بر اينكه كارگران قراردادي از خدمات و رفاه عمومي محرومند، گفت: مجلس شوراي اسلامي بيش از اين تعلل نكند و بداند مسكوت گذاشتن طرح بهسازي قرار دادهاي موقت كار ، اهانت به ساحت مقدس كارگران است .دبير اجرايي خانه كارگر آذربايجان غربي، در خصوص دستمزد كارگران در سال 86 گفت: نمايندگان كارگران در شوراي عالي كار براي افزايش دستمزدها وعدههاي زيادي دادند كه در عمل محقق نشد و اين حركت آقايان يك عقبگرد دستمزدي براي كارگران محسوب ميشود .پايان پيام
-
161- رييس دانا طرفداران تفكر " افزايش دستمزد باعث ركود اقتصادي"، اقتصاددانهاي آمريكايي هستند كارفرمايان نساجي را عاملان اصلي بحران اين صنعت بدانيد :يك اقتصاددان آزاد، كارفرمايان صنعت نساجي را عاملان اصلي بحران اين صنعت دانست و گفت : اين كارفرمايان بر سر راه توسعه اقتصادي طبقه كارگر مانعتراشي ميكنند. به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, در حالي كه رييس انجمن صنايع نساجي ايران از نارضايتي كارفرمايان اين صنعت از مصوبه دستمزدهاي سال 86 شوراي عالي كار خبر داده بود، دكتر"فريبرز رييسدانا" مدعي شد كه در سالهاي گذشته همين كارفرمايان با استفاده از كمكهاي دولتي, به عمد در صنعت نساجي بحرانسازي كرده و به قيمت بيكاري هزاران كارگر، از محل اعتبارات تخصيصي ثروت شخصي خود را افزوده و به خارج از كشور انتقال دادهاند.وي گفت : مدارك مستندي در اختيار دارم كه بر اساس آنها، كارفرمايان صنايع نساجي به جاي آنكه تسهيلات مالي پرداخت شده از محل صندوق ذخاير ارزي را بابت تجهيز ماشين آلات و تقويت قدرت توليد كارخانجات نساجي داخل كشور هزينه كنند، با انتقال اين تسهيلات به خارج از كشور به ويژه امير نشين دبي، براي خود سرمايه گذاري شخصي كردهاند. رييس دانا، صاحبان قدرت در صنعت نساجي را به سختگيري سنگدلانه در مقابل افزايش بسيار ناچيز حداقل دستمزدهاي كارگران در سالهاي گذشته متهم كرد و افزود : اين نارضايتي كه باعث طرح شكايت از شورايعالي كار در سال گذشته شد، در حالي است كه گروههاي زيادي از كارگران با اعمال فشار همين افراد معترض براي تصويب و اجراي قوانين تبعيض آميز، كار خود را از دست دادهاند. وي تصريح كرد: در نتيجه اين اقدامات، نمايندگان مجلس وقت به كارفرمايان اجازه دادند تا به نام نوسازي صنايع نساجي و به بهانه افزايش قدرت رقابت كارخانجات نساجي با وارد كنندگان و قاچاقچيان منسوجات خارجي, صنعت نساجي را از شمول قانون كار خارج كنند. رييس دانا افزود: انجام تمامي اين اقدامات بدون آنكه كوچكترين كمكي به نوسازي و رقابت پذيري صنعت نساجي ايران بكند باعث شد تا ايران به عنوان كشوري كه در آن قوانين تبعيضآميز وجود دارد، در نزد مجامع جهاني به ويژه سازمان جهاني كار اعتبار خود را از دست بدهد. اين استاد دانشگاه از همكاري مجلس وقت با خواستههاي غير قانوني صاحبان قدرت در صنعت نساجي به عنوان تبعيض خطرناك جديدي در روابط كار ياد كرد و افزود: در حال حاضر به دليل آنكه اكثر كارگران شاغل در صنعت نساجي را زنان تشكيل ميدهند و اين كارگران با ضعف اتحاد و انسجام تشكيلاتي مواجه هستند، دستمزدهايي به مراتب كمتر از ارزش واقعي كار خود دريافت مي كنند.وي با اشاره به اينكه كارگران حتي با دستمزدهاي 270 هزار توماني هم نميتوانند نيازهاي اوليه زندگي خود را تامين كنند، اما كارفرمايان صنعت نساجي از سود كلان رانت بازي، حساب سازي و بحران سازي، همه ساله نوه هاي خود را همراه با پرستاران براي سياحت و تفريح و آشنا شدن با زندگي اجتماعي و مدرن به كشورهاي اروپايي و آمريكا مي فرستند، گفت: به نظر مي رسد تامين اين رفاه به قيمت چشمپوشي كارگران از حداقلهاي يك زندگي شرافتمندانه، تحقق نيافتن روياهاي فرزندان و ادامه زندگي نكبتبار كارگران تمام شود.رييس دانا افزود: اين كارفرمايان صنعت نساجي مدعي هستند مالياتهاي بيرويه دولت كمر آنها را شكسته است، اما همين صاحبان قدرت به دليل تباني كه با برخي افراد بازرگان براي كسب سود بيشتر انجام مي دهند، حداقل 50 واحد نساجي را تعطيل و بستر كافي را براي واردات و قاچاق منسوجات خارجي فراهم كرده اند.وي تاكيد كرد: زماني كه اين كارفرمايان با خواستههاي منطقي كارگران براي افزايش دستمزد روبهرو ميشوند، با يادآوري وضعيت نامساعد زندگي در بمبئي هند, آديس باباي آفريقا و آمريكاي لاتين, كارگران را از بدتر شدن موقعيت موجود ترسانده و وادار به سكوت مي كنند، اين در حالي است كه اختلاف سرانه در آمد 2 هزار دلاري ايران با 800 دلاري اين كشورها، خط فقر آنها را نيز مختلف كردهاست. رييس دانا گفت: اين كارفرمايان بخش نساجي كه تحت حمايت دولتهاي سازندگي, اصلاحات و حتي دولت نهم، ظرفيت هاي توليد خود را به عمد كاهش دادند تا قدرت رقابت آنها با وارد كنندگان و قاچاقچيان منسوجات خارجي كاهش يابد، تنها زماني به فكر منافع ملي و دفاع از طبقه كارگر مي افتند كه دولت قصد اصلاح و بازنگري در تعرفههاي واردات را داشته باشد. رييس دانا تنها چاره خروج طبقه كارگر از وضعيت نامساعد و نكبتبار كنوني را فعاليت تشكلهاي واقعي و مستقل كارگري و همكاري طبقات روشنفكر اجتماع با تشكلهاي كارگري ميداند و با اشاره به برخوردهاي تند و خشن مسوولان با حركت هاي صنفي، ميگويد: اين قبيل برخوردها بيشتر به كام سياست مداران كاخ سفيد است.وي يادآور شد: دولت به جاي آنكه با كارفرمايان خاطي و افراد سودجو كه عامل اصلي حركتهاي صنفي هستند برخورد كند، حمايت بيشتري ميكند و با كارگراني كه از روي ناچاري معترض مي شوند، به عنوان مخالف نظام برخورد ميكند.رييس دانا افزود: از آنجا كه پس از اين برخورد مسوولان، سياستمداران آمريكايي با نقاب انسان دوستي، مواضع كارگران يا فعالان صنفي را به انحراف ميكشانند، گفت: برخورد نادرست مسوولان با عوامل اصلي اعتراضات كارگري كه همان كارفرمايان هستند، بيشتر به نفع سياستمداران آمريكايي كاخ سفيد است. وي گفت: به طور كلي طرفداران اين تفكر كه افزايش دستمزدها باعث ركود اقتصادي مي شود، اقتصاددانهاي آمريكايي هستند كه معتقدند بايد اعمال فشار در طبقه كارگر هر چه بيشتر افزايش يابد.پايان پيام
162- كارگران شهرداري آبادان جلوي فرمانداري تجمع كردنداين 100 كارگر3 ماه اضافه كاري، حقوق اسفند و 2 سال بن كارگري را دريافت نكرده اند: جمعي از كارگران شهرداري آبادان به دليل عدم دريافت حقوق و مطالبات معوقه، جلوي فرمانداري اين شهر تجمع كردند.نماينده محوري كارگران آبادان، در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا د رتاریخ 30 فروردین 1386, افزود: بيش از 100 كارگر شهرداري آبادان كه اضافه كاري دي, بهمن و اسفند سال گذشته و نيز حقوق اسفند و بن سالهاي 84 و 85 را از شهرداري طلبكاربوده و نتوانسته اند حق و حقوق شان را دريافت كنند، براي رسيدگي به مشكلات شان جلوي فرمانداري آبادان تجمع كردند. وي گفت: به كارگران تجمع كننده اعلام كردند كه فرماندار براي انجام ماموريت اداري در تهران است و فرمانداري پيگيري موضوع خواهد بود . مصطفي نظري افزود: از مسوولين اجرايي آبادان درخواست داريم كه به مشكل كارگران شهرداري كه در سخت ترين شرايط آب و هوايي كار مي كنند رسيدگي شود، زيرا اين كارگران پشتيبان نظام جمهوري اسلامي هستند و از دستاوردهاي مهم انقلاب اسلامي دفاع ميكنند . پايان پيام
163- به جاي حمايت از تشكلات كارگري، بهتان سياسي كاري و اقدامات غير صنفي مي زنند :نماينده كارگران استان ايلام گفت: به جاي حمايت از تشكلات كارگري كشور, بهتان سياسي كاري و اقدامات غير صنفي به آن ميزنند، گويا احقاق حقوق كارگران از ديد برخي افراد تحركات سياسي تعبير شده است. "علي غياثي", در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: دستورالعملي از سوي وزارت كشور در دست استانداري ايلام قرار گرفته كه در آن خانه كارگر و تشكلات كارگري را محكوم به فعاليت سياسي و اقدامات غير صنفي كرده است.وي گفت: بيش از 2 ده است كه خانههاي كارگر به دنبال خواستها و مطالبات صنفي كارگران بوده و به دور از هرگونه سياسي كاري، در اين راستا از هيچ گونه كوششي دريغ نكرده است . غياثي گفت: فشارها عليه تشكلات كارگري و خانههاي كارگر در حالي بالا گرفته كه كارگران سراسر كشور مي خواهند در روز جهاني كارگر خواستهاي برحق خود را از مسوولان طلب كنند . پايان پيام
164- كارگران كهگيلويه و بويراحمد امنيت شغلي ندارندپيامد اعتراض كارگران شركت هاي خدماتي، اخراج يا كاهش دوباره مزاياست :دبير اجرايي خانه كارگر كهگيلويه و بويراحمد، نبود امنيت شغلي و رواني كارگران دستگاهها و شركت هاي خدماتي اين استان را نگران كننده خواند و اظهار داشت: اين قشر پرتلاش به دليل فشارهاي رواني ناشي از پرداخت نشدن حق و حقوقشان توسط دستگاهها و شركت هاي تحت پوشش، علاوه براينكه امنيت رواني ندارند، فاقد امنيت شغلي هم هستند." عليرضا جنتي " به ايلنا گفت: براساس برخي اطلاعات موجود خانه كارگر، مطالبات كارگران برخي دستگاههاي اجرايي و شركتهاي خدماتي كهگيلويه و بويراحمد پرداخت نمي شود و از سوي ديگر نيز كارگران جرات و توان اعتراض در جهت دريافت مطالبات خود را ندارند.وي پيامد اعتراض معقول و منطقي كارگران برخي دستگاههاي اجرايي و شركت هاي خدماتي كهگيلويه و بويراحمد را اخراج و يا كاهش دوباره مزاياي برحق اين قشر عنوان كرد.نماينده كارگران كهگيلويه و بويراحمد گفت: با وجود پيگيري هاي مداوم خانه كارگر، دستگاهها و شركت هاي مذكور به راهي كه هم اكنون در دست گرفته اند، ادامه مي دهند و توجهي به تذكرات خانه كارگر ندارند.جنتي با انتقاد از عملكرد برخي مديران دستگاههاي اجرايي و شركت هاي خدماتي كهگيلويه و بويراحمد در زمينه بي توجهي به مطالبات برحق و قانوني كارگران، خاطرنشان كرد: مشخص نيست چرا اين مديران از پرداخت مطالبات كارگران خودداري مي كنند ،درحاليكه حاضر نيستند يك روز از حقوق مديريتي شان كسر شود.دبيراجرايي خانه كارگر كهگيلويه و بويراحمد گفت: هر مديري كه در استان كهگيلويه و بويراحمد كه بالاترين نرخ بيكاري در كشور را دارد، نتواند از اشتغال موجود صيانت كند، علاوه براينكه از شعارهاي عدالت اجتماعي و فراهم كردن فرصت هاي اشتغالزايي دولت نهم حمايت نكرده، تخريب دولت را نيز انجام داده است.وي افزود: هر مدير دولت نهم كه اقدام به اخراج كارگر زيرمجموعه خود كند، زمينه هاي بدبيني عليه اين دولت را فراهم كرده كه پيامد آن در آيندهاي نزديك به خوبي نمايان خواهد بود.جنتي از مديران دستگاههاي اجرايي و شركت هاي خدماتي كهگيلويه وبويراحمد خواست در جهت صيانت از اشتغال موجودگام بردارند و تلاش كنند كه فرصت هاي اشتغالزايي جديدي خلق كنند.وي اخراج كارگران توسط مديران را هنر مديريتي ندانست و اظهار داشت: يك مدير با اخراج كارگرعلاوه براينكه نان را از سرسفره خانوادهاي نيازمند برداشته، لطمه و صدمه روحي جبران ناپذيري برپيكره آن خانواده هم وارده كرده است.نماينده كارگران كهگيلويه و بويراحمد، ادعاي مديران دولت نهم را ايجاد فرصت هاي اشتغالزايي جديد دانست و يادآور شد: مديران دولت نهم بعد از دوره مديريت شان اگر ثابت كردند كه بهتر از مديران دوران اصلاحات فرصت هاي شغلي براي جوان فراهم كرده اند، آن وقت مي توانند ادعا كنند بهتر از آنها بوده و تلاش بيشتري در زمانه ايجاد فرصت هاي شغلي از خود نشان داده اند.پايان پيام
165- اگر مهندسين ما خودشان را كارگر بدانند، هيچ وقت كارگر مطرود و كم ارزش نمي شود:معاون آموزش و امور اعضاي خانه كارگرمازندران اظهار داشت: اساتيد و مسوولين به گونهاي با كارآموز و دانشجو برخورد كنند كه آنها به دنبال تشكيلات ستيزي نباشند و آموزش ما بايد راهي را بپيمايد كه هم دانشجو را با علم روز آشنا كند و هم در جهت توسعه تشكيلاتي قدم بردارد.به گزاش ايلنا، "رضا صفايي" ياد آور شد: سلامت آموزش در خانه كارگر تضمين كننده بقاي عضويت خانه كارگر است وتحميل بارهاي اضافي به كارآموز و دانشجو باعث كاهش عضوگيري و بدبيني به خانه كارگر مي شود ، اما نقد دروني، بالندگي را به همراه دارد و ماندگاري را به حداكثر مي رساند.وي افزود: همانطور كه در گذشته شاهد بوديم، كساني به جاي كمك به ماندگاري تشكيلات، خواستار فناي تشكيلات بودند كه با توجه به روحيه بالاي تشكيلاتي، اين افراد در كار خود موفق نشدند.معاون آموزشي خانه كارگر مازندران اظهار داشت: تا زمانيكه قشر كارگر هويت و ارزش خود را باز نيابد و از سوي مسوولين باور نشود، اقتصادكشور اين چنين است كه در حال حاضر شاهد آن هستيم. وي افزود: اگر مهندسين ما خودشان را يك كارگر بدانند، هيچ وقت كارگر مطرود و كم ارزش نمي شود و آن زماني است كه مثل كشور ژاپن كارگر تقدس پيدا مي كند.صفايي گفت: كسي كه مي خواهد امنيت سرمايه داشته باشد، بايد امنيت نيروي كار را تامين كند و هيچ كدام از طرفين كارگر و كارفرما به صورت مجرد و تنها اثرگذاري ندارند.وي در ادامه تصريح كرد: طي اين مدت همگان شاهد بوده اند كه هر گاه شاخص شغلي كاهش يافته، شاخص بزهكاري افزايش يافته است و در اين بين هزينه هاي كلاني براي پليس و دستگاه امنيتي صرف مي كنيم.صفايي تاكيد كرد: در نهايت دفاع از امنيت اجتماعي، دفاع از حكومت و جامعه اسلامي است و اگر بخواهيم از پايه همه چيز را امن كنيم، بايد امنيت انساني را در نظر بگيريم كه امنيت انسان امنيت شغلي اوست.پايان پيام
166- مديريت " افشره "درصدد فروش شركت استكارگران بيكار را پس از واگذاري واحد، دوباره جذب كار كنيد :نماينده كارگران شركت افشره تنكابن، گفت: شركت افشره تنكابن وابسته به بنياد 15 خرداد است و پس از انحلال واحد، مديريت درصدد فروش آن است. "محمد رسوليپلكاني", در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: اكنون حدود 100 كارگر شركت افشره كه در پايان سال 85 كليه حق و حقوق قانونيشان را از كارفرما گرفتهاند، به دليل اعلام رسمي انحلال واحد، در اداره تاميناجتماعي مشمول بيمه بيكاري قرار گرفتهاند.وي گفت: از مديريت شركت افشره و مسوولين مربوطه استان مازندران مي خواهيم كه كارگران بيكار را پس از واگذاري واحد، با اتخاذ رويهاي در نهادهاي تصميم گير، دوباره جذب كار در كارخانه كنند. پايان پيام
167- حمايت از انسان و كارگر فراموش شده استتعظيم در مقابل اقتصاد و سرمايه و توجه به سرمايه داران، انسان محوري نيست :عضو شوراي اسلامي كار كشتي سازي "ايران صدرا" گفت: هم اكنون نظام اقتصادي كشور از منابع انساني فاصله گرفته و نظام كارگري آن نيز بيمارگونه و در خواب غفلت است.به گزارش ايلنا، "نقي ضابط" افزود: تعظيم در مقابل اقتصاد و سرمايه و توجه به سرمايه داران، انسان محوري نيست، بلكه بايد دانست كه توجه به كارگران و انسان محوري، در رشد و پيشرفت هاي صنعتي دخالت مستقيم دارد.وي با بيان اينكه اقتصاد بانكداري و سرمايه داري حرف نخست را در نظام كارگري مي زند، افزود: امروزه نظام اقتصادي به اصطلاح مدرنيته و نوگراي كشورمان، از جيب طبقه كارگر براي امنيت طبقه سرمايه دار استفاده مي كند و در جامعه كنوني، قانونهاي حمايت از انسان و كارگر فراموش شده و در مقابل سرمايه و اقتصاد ارزش پيدا كرده است. پايان پيام
168- وزیر اطلاعات رژیم تهدید به تشدید سرکوب کرد:
خبرگزاری حکومتی ايرنا : غلامحسين محسني اژهاي " وزير اطلاعات گفت: فعاليتها، اقدامات و همكاري برخي عوامل داخلي دشمن با بيرون از كشور و افراد بيگانه براي ايجاد جنگ رواني از ديد وزارت اطلاعات مخفي نيست و نخواهد بود. وي سه شنبه شب در مصاحبه با خبرنگاران در اين وزارتخانه و در پاسخ به سوالي در ارتباط با قطعنامه ۱۷۴۷و اهداف دشمن از تحميل جنگ رواني افزود: دشمن تلاش دارد در شرايط كنوني با استفاده از عوامل داخلي ، نفوذي و ستون پنجم خود در كشور جنگ رواني ايجاد كند ولي با هوشياري ملت و مسوولان اين جنگ تاثير زيادي نخواهد داشت. وزيراطلاعات با تاكيد اين كه عوامل دشمن در كشور ما زياد نيستند،افزود: اين عوامل با اطلاعاتي كه براي دشمن جمع آوري ميكنند و با سينگنالهاي غلطي كه در اختيار آن قرار ميدهند، متاسفانه در جهت خواست آمريكا، صهيونيست و اسراييل حركت ميكنند. وي هشدار داد : در صورتي كه اين عوامل دست از فعاليتهاي خود برندارند، وزارت اطلاعات بر اساس وظيفه و مصوبات شوراي عالي امنيت ملي آنها را به مردم معرفي خواهد كرد. وزير اطلاعات افزود: اين وزارتخانه علاوه بر اين اقدام ،خيانتهايي را كه اين عوامل به دشمن ميدهند، افشا و برابر موازين باآنها برخورد كرده و هيچگونه اغماضي در اين زمينه نخواهد كرد. محسني اژهاي تصريح كرد:اين افراد مطمئن باشند كه وزارت اطلاعات، دستگاه قضايي و نيروي انتظامي در برخورد با اين عوامل، كوتاه نخواهند آمد و بر اساس موازين و به طور قاطع و موثر آنان را مجازات خواهد كرد. وي با اشاره به اينكه قطعنامه ۱۷۴۷بر خلاف موازين حقوقي و ظالمانه است ، افزود: دشمن امروز تلاش دارند تا بدون شناخت صحيح از مردم غيور، انقلابي و شهيدپرور ايران و بااين ترفند جمهوري اسلامي ايران را تحت فشار قرار دهد ولي بايد بداند كه مردم ايران زيربار اين كار غيرقانوني نخواهند رفت و بر دستيابي به حقوق مسلم خود تاكيد دارند و كوتاه نخواهند آمد.غلامحسين محسني اژهاي " وزير اطلاعات گفت: همه عوامل و دست اندركاران فرار شهرام جزايري از كشور شناسايي و در حال تعقيب هستند و طي ۸تا ۱۰ روز آينده مشخص ميشوند. اژه ای سه شنبه شب در مصاحبه با خبرنگاران در اين وزارتخانه و در پاسخ به سوالي در خصوص پرونده فرار شهرام جزايري از ايران، ضمن تبريك سال جديد و تقارن آن با ربيع الاول افزود: از زماني دستگيري شهرام جزايري مجرم و در مدتي كه مسووليت پرونده فرار وي از سوي آيت الله شاهرودي به وزارت اطلاعات محول شده، اقدامات گستردهاي جهت شناسايي عوامل فرار وي صورت گرفته است. وزير اطلاعات گفت : اين عوامل كساني هستند كه در برداشت پول از موجودي حساب جزايري، تهيه گذرنامه جعلي، خروج غيرقانوني و موارد ديگر دخيل بودهاند. محسني اژهاي افزود: جزايري در زمان حضور در خارج از زندان با استفاده از اسناد جعلي و صوري و با مساعدت برخي افراد كه در پرونده قبلي وي دخيل بودهاند، توانسته بخشي از موجودي حساب خود را برداشت و از آن در فرار خود استفاده كند كه تاكنون يك و نيم ميليارد تومان آن ثابت شده است. محسني اژهاي تصريح كرد: با روشن شدن تمام عوامل دخيل و موثر در فرار جزايري مجرم در روزهاي آينده، پرونده به دستگاه قضايي ارجاع خواهد شد. وي افزود: بر اساس تحقيقات انجام شده مشخص شده است كه جزايري از مدتها قبل تصميم به فرار داشته است و با برخي از بستگان خود هماهنگي و برنامه- ريزيهايي را انجام داده ولي ابتدا با مانع روبرو شده و پس از برطرف شدن مانع دوباره طرحي براي فرار وي تهيه ميشود. وزير اطلاعات تصريح كرد: شهرام جزايري با حيله و نيرنگ و براي فرار خود كاري ميكند كه در برخي از روزها در بيرون از زندان باشد تا بتواند برنامه فرار خود را برنامهريزي و هماهنگ كند. محسني اژهاي گفت : شهرام جزايري برنامه فرار خود را با بعضي از افراد در داخل و خارج بگونهاي تنظيم ميكند كه از ديد خود، ماموران نتوانند وي را دستگير كنند و زماني كه دستگير ميشود باور اين موضوع براي وي سخت بوده است. وي تاكيد كرد : از زماني كه وزارت اطلاعات ماموريت يافت موضوع فرار جزايري را تعقيب و پيگيري كند و در صورت امكان وي را بازگرداند، ظرف مدت كوتاهي موفق شد تا مسير خروج غيرقانوني جزايري از كشور و عوامل دخيل در آن را شناسايي كند. وزير اطلاعات افزود: ماموران از محل و اتاق خواب جزايري نيز مطلع بودند و در نهايت صبح زود و با صداي ماموران اين مجرم از خواب بيدار و دستگير شد.
169- کنگرهي سازمان جهاني معلمان - کانون صنفی معلمان کردستان:
به نقل از سايت سازمان جهاني معلمان(www.ei-ie.org) در روزهاي 31 تير الي 4 مرداد 1386 در شهر مونيخ آلمان پنجمين گنگرهي سازمان جهاني معلمان برگزار خواهد شد. در اين گنگره رهبران و نمايندگان بيشتر از 380 تشکل معلمان از 160 کشور شرکت خواهند کرد و در بارهي مسائل آموزشي و همچنين حقوق معلمان و دستاندرکاران مسائل آموزشي بحث و بررسي خواهد شد. شعار امسال "گردهمايي معلمان براي بهبود کيفيت آموزش و ارتقاء عدالت اجتماعي" مي باشد.ما نيز اميدواريم از شخصيتهاي برجستهي معلمان کشورمان در اين گنگره شرکت نمايند.
170- بازگشت کارگران شرکت واحد بر سر کار:
اخراجي هاي شرکت واحد به سرکار بازگشتند. از 18 نفر اخراجي اعضاي سنديکاي کارگران شرکت واحد اتوبوسراني تهران و حومه، 12 نفرشان حکم بازگشت به کار گرفته و کار خود را از سر گرفتند. اين افراد از جمله رئيس هيئت مديره سنديکاي کارگران حکم بازگشت به کار خود را دريافت کرده اند و چند هفته اي است که به کار مشغول شده اند. تلاش براي بازگشت به کار 6 اخراجي باقيمانده ادامه دارد. منصور اسانلو در گفتگو با صاحب قلم عنوان داشت که «براي بازگرداندن و همکارانمان به سر کارشان از تمامي راه ها از جمله مذاکره، نامه نگاري، اعتراض و اعتصاب استفاده خواهيم کرد. البته اميدواريم کار به آنجا نکشد و مسئولان هرچه زودتر به قول هاي داده شده و نتايج مذاکرات پايبند باشند و سريعتر اعلام کنند.» همچنين در مورد شايعاتي که زمان بازگشت به کار وي به محل کار در شرکت واحد رواج يافت اضافه کرد که: «عده اي شايع کردند که اين ها که به سر کار بازگشته اند، خودشان را فروخته اند. گفتند اسانلو 150 ميليون تومان گرفته، ماکسيما بهش داده اند! خوب کساني که منافع خائنانه خود را که طي سال هاي گذشته با تکيه بر روش هاي غير قانوني از بيت المال و اموال عمومي کسب کرده اند، از بازگشت به کار سنديکايي ها ناراحت هستند و اين شايعات را ساخته اند اما واقعيت آنقدر نيرومند هست که همه دروغ ها را نقش بر آب مي کند.» (به نقل از صاحب قلم)
171 - وضعیت کارگران فرنخ ، مه نخ شهرستان قزوین و مشکلات آنان :
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران - ايسنا، بيش از 400 تن از كارگران شركت "فرنخ مه نخ" قزوين به دليل دريافت نكردن حقوق عقب افتاده خود و بي توجهي مقامات استان به درخواستهاي آنها در ماههای گذشته يا در شهرك صنعتي البرز تحصن ميكنند، يا رنج سفر به تهران را به تن ميخرند و روزي در مقابل دفتر رييسجمهور و روزي ديگر جلوي مجلس دست به اعتراض ميزنند. در ادامه این خبرآمده است: كارخانه شرکت فرنخ – مه نخ كه در شهرك صنعتي البرز قزوين واقع است با مشكلاتي چون كمبود نقدينگي و رعايت نكردن قانون و مقررات از سوي برخي از مسوولانش مواجه شده كه عليرغم وضعيت بحران زده موجود براي اين كارخانه همكاريهاي لازم با آنها صورت نگرفته است. كارگران اين شركت بحرانزده عنوان ميكنند كه با توجه به بدهي 400 ميليون توماني كارخانه، 40 ميليارد تومان از اموال كارخانه در توقيف بانك تجارت قرار دارد به همين دليل امكان اعطاي وام براي جبران حقوق معوقه اين كارگران وجود ندارد. همچنين از جمله مشكلات شركت فرنخ مه نخ حدود 15 ميليارد ريال بدهي و توقيف3 پلاك از اموال اين شركت از سوي بانك عنوان ميشود. هر چند بنا به دستور استاندار قزوين، كارشناسان بانك مشغول بررسي ارزش اموال توقيفي هستند تا مازاد بر بدهي بانك را آزاد كنند، اما بلاتكيفي شاخصه اصلي اين ماجرا براي كارگران است.
172ـ محکومیت 7 تن از کارگران اخراجی گونی بافی ارومیه :
هفت نفر از کارگران اخراجی کارخانه گونی بافی ارومیه به اتهام اخلال گر و برهم زننده نظم عمومی در شعبه 8 دادگاه عمومی ارومیه مورد بازجویی قرار گرفتند و با قرار وثیقه آزاد شدند. 150 کارگر این شرکت مدت 18 ماه است که حقوق دریافت نکرده اند. این شرکت زیر مجموعه بنیاد شهید و امور ایثارگران می باشد.(ایلنا 28/1/86)
173ـ نقض حقوق بشر از فعالان کارگری در کردستان:
به گزارش فعالان حقوق بشر از کردستان ایران در تاریخ 29 فروردین 86 ، آقایان خالد میخانی، انور حسین زاده، عطا حسینی، کاوه حکیمی و رحیم حسینی از بازداشت شدگان اعتراضات کارگری در سقز از بازداشتگاه اداره اطلاعات به زندان مرکزی منتقل شدند. در همین رابطه ده نفر از دستگیر شدگان از جمله محمد عبدی پور و کاوه محمدیان که بر اثر ضرب و شتم نیروهای انتظامی از ناحیه دست آسیب جدی دیده اند از زندان آزاد شدند.(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 29/1/86)
174ـ عدم دریافت حقوق کارگران و بیکاری و بلاتکلیفی کارگران ماشین سازی لرستان:
نماینده خانه کارگر در شرکت ماشین سازی لرستان گفت : 130 کارگر قرار دادی این شرکت بدون دریافت حق سنوات و عیدی سال 85 از کار اخراج شدند. وی افزود : بیش از 200 کارگر باقی مانده این شرکت بیکار و بلاتکلیف هستند.( ایلنا31/1/86 )
95- سه تن از معلمان بازداشت شده به زندان اوين منتقل شدهاند :
بر گزارش خبرگزاری دولتی ايسنا در تاریخ 22 فروردین 1386 :وكيل مدافع محمدتقى فلاحي، سيدمحمود باقرى و منتجبي، سه تن از متهمان پرونده تجمع معلمان مقابل مجلس شوراى اسلامى گفت: موكلانم كه براى بازجويى به دادگاه انقلاب رفته بودند، بعد از بازجويي، به گفتهى خانوادههايشان به زندان اوين منتقل شدند. منيژه محمدى گفت: بنا بر احضاريهاى كه از معاونت امنيت دادگاه انقلاب براى موكلانم آمده بود، به همراه ديگر وكيل ديگر اين پرونده در دادسرا حاضر شديم اما اعلام كردند كه فقط كسانى كه احضاريه دارند ميتوانند وارد شوند و اجازه ورود وكلا را ندادند. وى افزود: بعد از اينكه مراتب را به خانوادههاى موكلان اعلام كرديم، ساعت 16 امروز اعلام شد كه با توجه به اينكه بازجويى به پايان نرسيده، موكلان امشب را در دادسرا به سر خواهند برد و پس از يك ساعت به خانوادهى موكلان به طور غيرمستقيم اطلاع داده شد كه آنها را به زندان اوين منتقل كردهاند. محمدى گفت: فلاحي، باقرى و منتجبى هر سه از خبرنگاران روزنامه قلم معلم هستند كه براى تهيه گزارش از تجمع معلمان مقابل مجلس شوراى اسلامى حضور يافته بودند.
96- بازرسی منازل و احضار فعالان صنفی تهران :
وبلاگ کانون صنفی معلمان در تاریخ 22 فروردین 1386 نوشت: در يک اقدام هماهنگ ماموران امنيتی با در دست داشتن حکم بازرسی به منازل اعضای کانون صنفی معلمان ايران در تهران رفته و پس از بازرسی از منازل آنان با توقيف مدارک و کامپيوتر و ... احضاريه ی دادگاه را به آنان ابلاغ نمودند. و البته در برگه های احضاريه آمده است که اگر احضار شونده بدون عذر موجه در وقت مقرر حاضر نشود برگ جلب فرستاده خواهد شد. اسامی فعالين صنفی که از خانه ی آنها بازرسی به عمل آمد و احضاريه دريافت نمودند: محمد رضا رضائی - عليرضا اکبری - محمود باقری - محمد تقی فلاحی - علی صفر منتجبی. اين عزيزان روز چهارشنبه صبح به دفتر معاون امنيت می روند.
97- تعداد 45 معلم در همدان، 6 معلم در كرمانشاه و تعدادى از فرهنگيان در تهران بازداشت شدهاند.
روزنامه صدای عدالت در تاریخ 22 فروردین 1386 نوشت: "يك نماينده مجلس هفتم از فشار هياترييسه بر امضاكنندگان استيضاح فرشيدي، وزير آموزش و پرورش خبر داد. وى كه نخواست نامش فاش شود گفت كه قبل از آغاز سال جديد نزديك به 50 نماينده اين طرح را امضا كردند اما با فشار هياترييسه امضاهاى خود را پس گرفتهاند." در ادامه اين خبر آمده است:"نمايندگان مجلس در حالى امضاهاى خود را از طرح استيضاح فرشيدى پاك ميكنند كه نزديك به 45 معلم در همدان، 6 معلم در كرمانشاه و تعدادى از فرهنگيان در تهران بازداشت شدهاند."
98- حق بيمه رانندگان برون شهري پرداخت نمي شوددولت به قول خود پايبند باشد : رييس انجمن صنفي رانندگان اتوبوسهاي برون شهري استان گيلان گفت: مصوبه دولت در خصوص پرداخت يك سوم حق بيمه رانندگان از سوي سازمان تاميناجتماعي، اجرايي نشده و كارگران راننده خواستار اجراي اين مصوبه درموعد مقرر هستند. "محمدصادق داريان", در گفت و گو با خبرنگار دولتی گروه كارگري ايلنا در تاریخ 24 فروردین 1386 , افزود: پيش از اين قرار بود مصوبه هيات دولت در خصوص پرداخت يك سوم حق بيمه كارگران از ابتداي فروردين ماه سال جاري اجرايي شود كه متاسفانه با گذشت بيش از 20 روز از موعد مقرر، هنوز دستورالعمل اين مصوبه صادر نشده است.وي با اشاره به اينكه كليه رانندگان در خصوص پرداخت حق بيمه خود مشكل داشته و بسياري از آنها به دليل هزينه بالاي بيمه، از بيمه كردن رانندگان سرباز زدهاند، گفت: رانندگان اتوبوسهاي برون شهري استان هر روز با مراجعه به انجمن صنفي، خواستار اجراي مصوبه مذكور هستند. پايان پيام
99- تعداد 30 كارگر ايران ابزار اخراج شدند ركود بازار فروش و مشكلات نقدينگي علت اصلي اخراج اين كارگران است دبير اجرايي خانه كارگر تهران گفت: 30 كارگر شركت توليدي ايران ابزار اخراج شدند." اسماعيل حقپرستي"، در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: ركود بازار فروش و مشكلات نقدينگي از علتهاي اصلي اخراج اين كارگران عنوان شده است. وي افزود: ورود بي رويه كالاهاي ساختماني از چين و قبضه بازار فروش توليدات ساختماني توسط اين كشور, عوارض چند گانه بر سر راه توليد كنندگان و بهرههاي كلان بانكها، از جمله دلايل مشكلات مالي كارخانجات و اخراجهاي پي در پي كارگران است. پايان پيام
- 100- كارگران كفش شادانپور مقابل سازمان تاميناجتماعي تجمع مي كنند :جمعي از كارگران كفش شادانپور قصد دارند در اعتراض به كوتاهي مسوولان سازمان تاميناجتماعي از انجام وظايف خود، يكشنبه اين هفته مقابل اين سازمان تجمع كنند.به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, "محمدجواد عبدي"، از كارگران باقيمانده كارخانه تعطيل شده كفش شادانپور، گفت: طبق قانون بازنشستگي مشاغل سخت و زيان آور، بازنشستگي پيش از موعد شامل حال بيش از 70 كارگر مي شود، اما مسوولان سازمان تامين اجتماعي به دلايل واهي از قبول واقعيت طفره ميروند و براي اين كارگران بي دليل بهانه تراشي ميكنند. وي افزود: مانع تراشيهاي سازمان تاميناجتماعي در حالي است كه سخت و زيان آور بودن مشاغل اين كارگران از سوي وزارت كار و امور اجتماعي تاييد شده است. نماينده كارگران اخراج شده كفش شادانپور گفت: سازمان تاميناجتماعي با اين استدلال كه زمان ترك كار كارگران قبل از صدور بخشنامه هاي مربوط به قانون بازنشستگي مشاغل سخت و زيان آور و اجراي اين قانون است و كارگران مشمول بازنشستگي، از مقرري بيمه بيكاري استفاده كردهاند، با بازنشستگي اين كارگران مخالفت ميكند. اين كارگر كفش شادانپور يادآور شد: پس از تعطيلي كارخانه كفش شادانپور در سال 80, حدود 237 كارگر واجد شرايط بازنشستگي پيش از موعد بودند كه به دليل مانع تراشي سازمان تاميناجتماعي، عدهاي از كارگران در طول اين سالها يا به صورت عادي بازنشسته شده و يا فوت كردهاند. وي افزود: در ادامه پيگيري كارگران در سال 85 از تعداد 137 كارگر حدود 50 نفر مشمول بازنشستگي سخت و زيان آور شدند و در حال حاضر حدود 60 كارگر ديگر منتظر بازنشسته شدن هستند.عبدي افزود: با توجه به اينكه سخت و زيان آور بودن مشاغل كارگران كفش شادانپور قبل از تعطيلي كارخانه تاييد شدهاست، درخواست كارگران منطقي و قانوني است. پايان پيام
-
- 101- كارگران خباز سقزي نسبت به نحوه بازداشت محمود صالحي اعتراض خواهند كرد : يك فعال صنفي كارگري گفت: به احتمال قوي كارگران خباز سقزي در هفته جاري نسبت به نحوه بازداشت محمود صالحي اعتراض خواهند كرد.به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, "محمد احمدپور", به نقل از يكي از دوستان محمود صالحي كه شاهد بازداشت وي بود، گفت: عوامل نيروي انتظامي به بهانه اينكه قرار است در دادگستري جلسهاي با حضور فرماندار در مورد چگونگي برگزاري مراسم هفته كارگر و راهپيمايي 11 ارديبهشت ماه برگزار شود، صالحي را براي ابلاغ راي به دادگاه و سپس به زندان بردند.وي افزود: كارگران خباز سقزي قصد دارند طي طوماري به نحوه بازداشت اخير اين فعال كارگري اعتراض كنند كه جزييات آن در جلسه اين هفته كارگران مشخص خواهد شد. وي گفت: جلال حسيني يكي ديگر از فعالين صنفي كه در جريان روز جهاني كارگر سال 83 همراه با محمود صالحي بازداشت شده بود، پس از بازداشت صالحي براي ابلاغ حكم قرار منع تعقيب به دادگاه احضار شد. در جريان برگزاري مراسم روز جهاني كارگر سال 83 سه نفر از فعالان كارگري سقز به نامهاي محمد صالحي, جلال حسيني و محمد عبدي پور بازداشت شده بودند. احمدپور در مورد سابقه فعاليت محمود صالحي گفت: وي يكي از كارگران خباز سقزي بود كه پس از بيكار شدن در سال 72 به عنوان رييس تعاوني مصرف كارگران خباز از سوي كارگران انتخاب شد. وي تاكيد كرد: بيكار شدن صالحي هيچ ربطي به فعاليتهاي صنفي نامبرده نداشت. پايان پيام
- 102- كارگران صنايع پزشكي ايران در اعتراض به انحلال اين واحد تجمع مي كنند: كارگران شركت توسعه صنايع پزشكي فردا صبح در مقابل ساختمان وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشكي تجمع اعتراض آميز برگزار خواهند كرد. به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, يكي از كارگران شركت توسعه صنايع پزشكي كه در زمينه ساخت تجهيزات اتاق عمل, لوازم، لباس و تختهاي بيمارستاني فعاليت ميكند، گفت: اين كارگران قصد دارند در اعتراض به از دست دادن كار خود و نحوه برخورد هيات تسويه شركت با آنها، مقابل ساختمان اصلي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي تجمع كنند. وي يادآور شد: بيش از 200 كارگر در شركت توسعه صنايع پزشكي كه وابسته به وزارت بهداشت است، فعاليت مي كنند، اما مسوولان وزارت بهداشت به دلايل واهي و نامعلوم قصد انحلال اين كارخانه را دارند.اين كارگر گفت: در راستاي اجراي انحلال كارخانه، هيات تسويهاي از چند ماه پيش جايگزين هيات مديره كارخانه شده است. بر اساس اين گزارش دفتر رياست جمهوري طي نامهاي, براي تسويه حساب با هر كارگر مبلغ 6 ماه حقوق و 500 ساعت اضافه كاري تعيين كرده است، اما به گفته كارگران هيات تسويه قصد دارد تا در صورت داشتن اعتبار و بودجه كافي، بابت بازخريدي هر كارگر 4 ماه حقوق مبني پرداخت كند. كارگران توسعه صنايع پزشكي ايران كه از 7 تا 26 سال سابقه دارند، ميگويند: هيات تسويه به كارگران ابلاغ كرده كه از روز 25 فروردين سال 86، شركت براي هميشه بسته خواهد شد و كارگران بايد تا زمان فراهم شدن بودجه تسويه حساب، منتظر دريافت 4 ماه حقوق مبني خود باشند.اين كارگران نگران هستند كه هيات تسويه قصد داشته باشد با انجام برنامههاي تاخيري، كارگران را وادار كند تا با دريافت حداكثر 45 روز حقوق مبني حاضر به بازخريد شوند.پايان پيام
103 - " اشكان چيني" طي يك سال 500 كارگر را اخراج كرده است كارگران شاغل اين واحد هرگز از 250 نفر بيشتر نبوده است: دبير اجرايي خانه كارگر استان قزوين، با اشاره به اينكه طي يك سالي كه از راه اندازي كارخانه اشكان چيني ميگذرد، بيش از 500 كارگر اين واحد اخراج شده اند، افزود : اين در حالي است كه كارگران شاغل اين واحد هرگز از 250 نفر تجاوز نكرده است. به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, "عيدعلي كريمي"، با اشاره به اينكه طي يك سالي كه از افتتاح اشكان چيني ميگذرد، 500 كارگر اين واحد اخراج و در هياتهاي تشخيص و حل اختلاف اداره كار پرونده تشكيل دادهاند، گفت : مديريت اين واحد كارگران را به صورت قرارداد موقت 3 ماهه استخدام ميكند، اما حقوق آنان را سر وقت نمي پردازد و همواره كارگران 2 تا 3 ماه حقوق طلبكارند.وي افزود: مديريت اشكان چيني كارگران را بدون دريافت حقوق اخراج ميكند و نيروهاي جديدي را با همين شرايط به كار ميگيرد، به همين دليل است كه واحدي با 250 كارگر شاغل، طي يك سال 500 مورد شكايت در ادارات كار دارد. وي با اشاره به اينكه مديريت شركت در مراسم افتتاحيه وعده كرده كه يك هزار سرويس چيني به زوجهاي نيازمند اهدا خواهد كرد، افزود: قرار است كه اين سرويسها با دستهاي شخص استاندار اهدا شود اما قرار نبود كه از حقوق كارگران هزينه كنند.كريمي از برخوردهاي توهينآميز و غير انساني مديريت اين واحد با كارگران خبر داد و گفت: مشخص نيست چه كساني از كارفرماي اشكان چيني حمايت ميكنند كه با اين حجم گسترده حقوق كارگران را تضييع ميكند و از دست قانون نيز كاري ساخته نيست. وي با اشاره به اينكه بيش از 50 كارگر اين واحد زن هستند، گفت: حقوق زنان آسانتر تضييع ميشود و كارگران زن نيز تحمل بيشتري دارند. كريمي از مراجعات مكرر كارگران اشكان چيني به خانه كارگر خبرداد و گفت: با هجمهاي كه وزارت كار در حق خانه كارگر روا مي دارد، مشخص نيست اگر خانه كارگر نبود، اين كارگران به كجا پناه مي بردند، زيرا در حال حاضر اداره كار گام موثري براي اين كارگران برنداشته است. پايان پيام
104- هفته كارگر امسال، هفته خشم و انزجار كارگران كشور است دستمزد ناچيز183 هزار توماني عرصه را بر جامعه كارگري تنگتر از گذشته كرد :نماينده كارگران پاكدشت گفت: هفته كارگر امسال, هفته ابراز خشم و انزجار كارگران از مسوولاني است كه با تصويب دستمزد ناچيز183 هزار توماني عرصه را بر جامعه كارگري تنگتر از گذشته كردهاند. "عباس سالاري"، در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا , افزود: مصوبه غير كارشناسانه دستمزد, كارگران پاكدشتي را به شدت معترض كرده و سال 86 را از ابتدا به سال خشم و انزجار كارگران تبديل كرده است. وي اظهار داشت: با نزديكي هفته گراميداشت كارگر, كارگران به جاي آماده شدن براي برگزاري هفتهاي شكوهمند، براي برگزاري مراسمي اعتراضآميز خود را آماده ميكنند تا با ابراز خشم و انزجار، جواب عملكرد سوال برانگيز مسوولان را بدهند. سالاري گفت: با وجود تصويب مصوبه ناقص دستمزد، امسال تنها يك راه براي مسوولان مربوط باقي مي ماند كه آن هم افزايش حق مسكن كارگري به ميزان 40 هزار تومان, ارتقاي سطح حق خواربار و لباس كارگران از 80 تومان به ماهي 10 هزار تومان و افزايش بن غير نقدي كارگران است. پايان پيام
105- تجمع اعتراض آميز كارگران "جهاد نصر" كرمانشاه نتيجه دادمديريت با 700 كارگر، قرارداد جديد بست و پيمانكار حذف شد : بازرس كانون شوراهاي اسلامي كار استان كرمانشاه گفت: تجمع اعتراض آميز كارگران "جهاد نصر" كرمانشاه كه صبح روز گذشته در مقابل استانداري برگزار شد, مفيد واقع شده و مديريت با كارگران قرارداد جديد منعقد كرد. "مجيد احمديگوديني", نماينده كارگران در هيات حل اختلاف اداره كار استان كرمانشاه، در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: 700 كارگر جهاد نصر، سابقه كاري 8 تا 10 سال دارند كه پيش از اين قرار بود به دستور مديريت زير نظر شركت پيمانكاري فعاليت خود را ادامه دهند. وي گفت: كارگران هم اكنون كار خود را زير نظر جهاد نصر كه مجري كارهاي راه استان كرمانشاه است، از سر گرفتهاند. پايان پيام
- 106- محمود صالحي براي گذراندن دوره محكوميت به زندان سنندج منتقل شد يك فعال كارگري ديگر، به مراجع قضايي احضار شد : يك فعال كارگري كه در جريان روز جهاني كارگر سال 83 بازداشت شده بود، براي گذراندن دوره حبس يك ساله خود به زندان مركزي سنندج منتقل شده است. به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا در تاریخ 24 فروردین 1386, "محمد شريف" كه وكالت "محمود صالحي" را بر عهده دارد، گفت: روز دوشنبه ماموران نيروي انتظامي از سوي دادستان به محل كسب موكل وي مراجعه كرده و پس از انتقال وي به دادسرا و ابلاغ حكم دادگاه تجديد نظر،آقاي صالحي را بازداشت و به زندان مركزي سنندج منتقل كردند. اين وكيل، علت انتقال موكل خود به زندان مركزي سنندج را نامشخص دانست و يادآور شد: طبق قانون، صالحي بايد حبس يك ساله خود را در زندان محل ارتكاب جرم سپري كند. عضو كانون مدافعان حقوق بشر با بيان اينكه نه دادگاه نخستين به حبس تبعيدي موكل وي راي داده و نه اتهام صالحي به گونهاي است كه بتوان محل سپري كردن محكوميت را به خارج از حوزه قضايي محل ارتكاب جرم منتقل كرد، گفت: چنانچه صالحي را از زندان مركزي سنندج به زندان سقز كه در محل ارتكاب جرم است منتقل نكنند و به زنداني غير از زندان سقز منتقل شود، به عنوان وكيل متهم موضوع را به تمامي مراجع ذي ربط منعكس ميكنم. وكيل مدافع محمود صالحي با بيان اينكه تا اين تاريخ، اجراي حكم دادگاه پس از ابلاغ آن به وكيل متهم صورت مي گرفت، افزود: در مورد موكل من نه تنها حكمي ابلاغ نشده بلكه حتي تا مدتي علت بازداشت اخير نامعلوم بود. به گفته اين وكيل دادگستري، محمود صالحي همراه با 3 نفر ديگر در جريان روز جهاني كارگر سال 83 به اتهام اجتماع و تباني جهت ارتكاب جرم بازداشت و به استناد موضوع ماده 610 قانون تجارت اسلامي، ابتدا به 4 سال حبس محكوم شد، اما پس از رسيدگي دادگاه تجديد نظر، حكم وي به يك سال حبس و 3 سال حبس تعليقي تغيير يافت. وي از احضار جلال حسيني يكي ديگر از متهمان اين پرونده به مراجع قضايي خبر داد . پايان پيام
-
107- فعاليت تعاوني مسكن صنف كارگران و استاد كاران ساختماني شيراز متوقف است 13 هزار عضو اين تعاوني، يك متر هم زمين نگرفته اند : رييس انجمن صنفي كارگران و استادكاران ساختماني شيراز و حومه گفت: با وجود گذشت 4 سال از تاسيس تعاوني مسكن صنف كارگران و استادكاران ساختماني شيراز و حومه, اين تعاوني فعاليتي نداشته است. "فرشيديان"، در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: فعاليت اين تعاوني به دليل عدم همكاري سازمان زمين شهري استان فارس در واگذاري زمين براي ساخت مجتمعهاي مسكوني ارزان قيمت كارگران و استاد كاران، همچنان متوقف بوده و تا كنون زميني در اختيار يك عضو از 13 هزار عضو اين تعاوني قرار نگرفته است. وي گفت: براي دريافت زمين بارها به سازمان زمين شهري مراجعه كرده و نامههايي را نيز به وزير مسكن و شهرسازي فرستادهايم كه تا كنون جوابي دريافت نكردهايم. پايان پيام
- 108- عضو هيات مديره كارخانه: به زودي حقوق كارگران نساجي خامنه پرداخت مي شود200 كارگر اين كارخانه بيش از 13 ماه است حقوق نگرفته اند: عضو هيات مديره "نساجي خامنه" با اشاره به اينكه اين كارخانه حدود 200 كارگر دارد كه بيش از 13 ماه است حقوق دريافت نكرده اند، گفت: به زودي مشكل پرداخت حقوق كارگران اين كارخانه حل مي شود.به گزارش ايلنا، "جليلي" گفت: مشكلات كارگران نساجي خامنه به صورت مقطعي و مسكن، حل شده است.وي با قدرداني از همكاري مسوولان منطقه گفت: با تشكيل جلسه اي در تهران تلاش مي كنيم اين قضيه ظرف يك ماه آينده جمع بندي و كارخانه دوباره در روند توليد قرار گيرد.وي افزود: در همين راستا ظرف هفته آينده حقوق اسفند و پاداش عيدي كارگران پرداخت خواهد شد.جليلي خاطرنشان كرد: تا آخر ارديبهشت ماه و اوايل خردادماه، كل مشكل حقوق كارگران را رفع خواهيم كرد.وي در خصوص اقدامات انجام شده در راستاي جذب 150 ميليارد ريال تسهيلات از سوي وزارت صنايع و معادن و 500 ميليون ريال از سوي صندوق مهر رضا (ع)، گفت: به شدت پيگير جذب اين اعتبارات از سوي وزارت صنايع و معادن هستيم و با وجودي كه مسوولان وزارت صنايع و معادن قول مساعد دادهاند، اما متاسفانه اين اعتبارات پرداخت نشده است.وي افزود: با پيگيري هاي انجام شده، تسهيلات اعطايي از صندوق مهر رضا(ع) نيز ظرف هقته آينده جذب خواهد شد.در جلسه اي كه با حضور اعضاي هيات مديره كارخانه نساجي و نمايندگان كارگران درمحل فرمانداري شبستر تشكيل شد، اعضاي هيات مديره اين شركت متعهد شدند، عيدي و پاداش تمامي كارگران را تا پايان فروردين ماه پرداخت كنند.همچنين مقرر شد تا 20 ارديبهشت ماه كه مجمع عمومي اين شركت برگزار مي شود، به تمامي كارگران مرخصي با حقوق و مزايا پرداخت شود.پايان پيام
-
109- تجمع اعتراض آميز كارگران اخراجي شركت صنعتي مهرآباد :تجمع اعتراضآميز كارگران اخراجي شركت صنعتي مهرآباد در مقابل درب اصلي كارخانه همچنان ادامه دارد.مدير عامل اين شركت 30 كارگر قراردادي واحد مذكور را اخراج كرده است. جمعي از كارگران اخراجي در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا در تاریخ 25 فروردین 1386گفتند : به دستور مدير عامل ، با 140 كارگر قراردادي اين شركت قرارداد يك ماهه منعقد شده كه پيامد اين اقدام ، امروز 30 كارگر اين شركت با سابقه 7 سال از كار بر كنار شدند. كارگران اخراجي اظهار داشتند : شنيده ها حاكي از آن است كه اين آخرين موج اخراجهاي كارگري نبوده و مدير عامل قصد دارد كه به بهانه عدم بهرهوري و ورشكستگي ، 110 كارگر قراردادي باقيمانده را نيز اخراج كند. شركت صنعتي مهرآباد زير نظر بانك صنعت معدن بوده و كاهش قيمت سهام آن به نصف ، موجب ورشكستگي آن شده است. پايان پيام
110- تعداد 100 كارگر پارت لبن بيكار و بلاتكليف هستند اين واحد از يك سال قبل تعطيل شده است :نماينده كارگران شركت "پارتلبن" بروجرد گفت: 100 كارگر شركت پارت لبن به علت تعطيلي واحد يك سال است كه بيكار و بلاتكليف هستند. وي كه خواست نامش برده نشود, در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: مدير عامل شركت پارتلبن, با عنوان اينكه محصولات لبنياتي در بازار فروش ندارد و تصميم بر تغيير نوع محصول توليد دارد, از حدود يك سال قبل واحد را تعطيل كردهاست.وي گفت: كارگران به طور كامل مطالباتشان را دريافت نكرده اند و اكنون نيز بلاتكليف هستند.نماينده كارگران افزود: از مسوولين مربوطه تقاضا داريم به مشكلات كارگران پارت لبن بروجرد رسيدگي كنند. پايان پيام
111- تعداد 450 كارگر در شركت زغال سنگ طبس مشغول كار مي شوند 140 نفر با مدرك كارشناسي 317 نفر با ديپلم و فوق ديپلم دبير اجرايي خانه كارگر طبس گفت: با تمهيدات به عمل آمده از سوي شركت تهيه و توليد, تا پايان ارديبهشت ماه سال جاري 450 نيروي جوياي كار فعاليت خود را در شركت زغال سنگ طبس آغاز خواهند كرد. "غلامرضا محمدي"، در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: 140 تن از نيروهاي پذيرفته شده در شركت زغال سنگ طبس داراي مدرك كارشناسي و 317 نفر نيز با ديپلم و فوق ديپلم كار خود را آغاز خواهند كرد. وي با اشاره به اينكه اين اولين اقدام مديريت زغالسنگ طبس در به كارگيري كارگران از سال 62 تا كنون است، گفت: در آيندهاي نزديك 400 كارگر ديگر به عنوان زغال شوي درشركت زغال سنگ طبس به كار گرفته خواهند شد. پايان پيام
112- كارگران اخراجي سال 83 دبيرستان البرز هنوز مطالبات خود را دريافت نكرده اند: مديريت دبيرستان البرز هنوز سنوات نيروهاي كاري را كه در سال 83 اخراج كرده را نپرداخته است. به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا، اين نيروهاي كار كه از سال 68 تا 83 به عنوان استاد فني در مركز فني شهيد چمران دبيرستان البرز به دانش آموزان اين دبيرستان مهارتهاي فني, برق الكترونيك و رايانه آموزش ميدادند، در بهار 83 به دنبال اجراي سياستهاي جديد مديريت اين دبيرستان و بسته شدن اين مركز فني، از كار اخراج شدند. يكي از اين افراد گفت: پس از آنكه مديريت دبيرستان البرز به مدت يك سال با عقد قراردادهاي 2 ماهه به همكاري خود با كارگران مركز فني شهيد چمران ادامه داد، تصميم به اخراج تمامي كاركنان و انحلال اين مركز فني گرفت.وي گفت: اين افراد به صورت دائم در استخدام دبيرستان البرز بودند كه به دنبال رونق استخدامهاي قراردادي در آموزش و پرورش, مديريت دبيرستان البرز بدون پرداخت سنوات، با كارگران خود قرار داد كمتر از 3 ماه امضا و حتي از ارايه نسخه قرار داد به آنها خودداري كرد. يكي ديگر از اين كاركنان گفت: با وجود آنكه استعلام سازمان تاميناجتماعي ادعاي كارگران در مورد اينكه مديريت دبيرستان البرز كارفرماي آنها بوده است را تاييد مي كند، اما هيات هاي تشخيص و حل اختلاف اداره كار نتوانستند كارفرما را به پرداخت سنوات كامل كارگران ملزم نمايند. وي گفت: در حال حاضر شكايت كارگران اخراجي در ديوان عدالت اداري در حال بررسي است. به گفته اين كارگر، تصميم ناگهاني مديريت دبيرستان البرز در خصوص اخراج كارگران شاغل در مركز فني شهيد چمران اين دبيرستان در حالي صورت گرفته كه اين افراد موفق شده بود ضمن ارايه خدمات آموزشي جديد در زمينه فن آوري اطلاعات و ارتباطات و ديگر مهارتهاي فني به دانش آموزان، ميليونها تومان براي مديريت دبيرستان درآمد زايي كنند. كارگر ديگري افزود: صرف نظر از زيان وارد شده به كارگران اخراجي و نپرداختن تمام مطالبات قانوني آنها، اين اقدام مديريت هيچ توجيه منطقي نداشت، زيرا از زمان اخراج اين كارگران و تعطيلي اين مركز خودكفا، ارايه خدمات آموزشي مدرن براي ارتقاي سطح علمي كه براي دبيرستان سود آور بودهاست، براي هميشه متوقف شد.پايان پيام
113- احكام فعالين كارگري سقز صادر شد : شعبه هفتم دادگاه تجديد نظر استان كردستان، پس از محاكمه فعالان كارگري سقزي به جرم تجمع غيرقانوني در مراسم روز جهاني كارگر سال83 و تباني براي ارتكاب جرم و اقدام عليه امنيت داخلي، اقدام به صدور حكم قطعي در مورد آنان نموده است.به گزارش ايلنا در تاریخ 25 فروردین 1386، بر اساس احكام صادره، محمود صالحي به يك سال حبس تعزيري و3 سال حبس تعليقي و سيدجلال حسيني، محسن حكيمي و برهان ديوارگر هر كدام به2 سال حبس تعزيري به مدت3 سال محكوم شدهاند.يك منبع آگاه در اين رابطه گفت: روز دوشنبه بدون اطلاع قبلي، نيروهاي انتظامي با مراجعه به شركت تعاوني مصرف كارگران، محمود صالحي را به بهانه جلسه هماهنگي در مورد برگزاري مراسم روز جهاني كارگري با دستور دادستان عمومي و انقلاب سقز به دادگستري برده و بلافاصله وي را به زندان مركزي سنندج بند7 منتقل كردهاند.اين منبع آگاه افزود: در تلاشيم تا امكان ملاقات با وي و مرخصي چند روزه براي نامبرده را با هماهنگي دادستان فراهم كنيم.پايان پيام
114- ما خواهان آزادی فوری و بدون قيد و شرط محمود صالحی و رسيدگی عادلانه ، در چهارچوب موازين قانونی حقوقی نسبت به پرونده ايشان هستيم :
ماده 63 قانون کار روز 11 ارديبهشت ( اول ماه می ) را به عنوان روز جهانی کارگر تعطيل رسمی کارگری اعلام کرده است . محمود صالحی رئيس سابق انجمن صنفی کارگران خباز سقز و تنی چند از همکارانش به علت تلاش برای برگزاری مراسم روز جهانی کارگر در 11 ارديبهشت 1383 بازداشت و محاکمه شدند و نهايتاً در دادگاه تجديد نظر رأی بر برائت آنها صادر شد . اما بلافاصله مجدداً در دادگاهی ديگر پرونده ای برای آنان گشوده شد . هم اينک محمود صالحی قبل از صدور و اعلام رأی دادگاه بدوی و قضاوت دادگاه تجديد نظر بازداشت شده است ، اين امر بر خلاف اصل 37 قانون اساسی است که برائت همه انسانها را مبنا می داند ، مگر آنکه رأی نهايی در دادگاه تجديد نظر و هيأت تشخيص ديوان عالی کشور ، دال بر محکوميت فرد صادر شود . لذا به همين دليل بازداشت مجدد محمود صالحی را بر خلاف موازين قانونی و عدالت دانسته و خواهان آزادی فوری و بی قيد و شرط و رسيدگی عادلانه به وضعيت حقوقی ايشان هستيم .
سنديکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه25 فروردين 1386
115 ـ پرونده فعالان کارگری باز هم ورق خورد:
محسن حکیمی عضو کانون نویسندگان، سید جلال حسینی، برهان دیوارگر و محمود صالحی از فعالان کارگری شهرستان سقز به جرم تجمع غیر قانونی در روز جهانی کارگر سال 83، اقدام علیه امنیت داخلی و تبانی برای ارتکاب جرم در شعبه هفتم دادگاه تجدید نظر استان کردستان محکوم به زندان شدند.حکیمی ، حسینی و دیوارگر هریک به 2 سال حبس تعلیقی محکوم شدند و محمود صالحی به یکسال حبس تعزیری و 3 سال حبس تعلیقی محکوم شد.(ایلنا 25/1/86)
116ـ عدم دریافت حقوق کارگران خدمات پیمانکاری شهرداری تهران:
خبرگزاری کار ایران گزارش داد: تعداد 35 نفراز کارگران خدماتی پیمانکاری ناحیه 3 منطقه 10 شهرداری تهران حقوق اسفند ماه و عیدی سال 85 را دریافت نکرده اند.(ایلنا 26/1/86)
117ـ بیکاری کارگران قراردادی یخچال سازی لرستان:
به گزارش خبرگزاری کارایران – ایلنا در تاریخ 26فروردین 86، مراد احسانپور مسئول شورای اسلامی کار خرم آباد گفت: 45 کارگر قرار دادی شرکت یخچال سازس لرستان از کار اخراج شدند. این کارگران 4 ماه حقوق و عیدی سال 85 خود را دریافت نکرده اند. وی افزود 250 کارگر رسمی این کارخانه چند ماه است بیکار و بلاتکلیف هستند و حقوق خود را دریافت نکرده اند.(ایلنا 26/1/86)
118ـ محرومیت کارگران قراردادی بیمارستان رامسر از دریافت حقوق :
خبرگزاری کار ایران ایلنا در تاریخ 26 فروردین 86 از قول : مرتضی پاکزاد عضو کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار مازندران اعلان داشت : حدود 100 تن از کارگران قراردادی بیمارستان امام سجاد رامسر از دریافت حداقل حقوق قانونی محروم هستند. این کارگران در صورت اعتراض به دریافت حق و حقوقشان بلافاصله از طرف کارفرما اخراج می شوند. کارگران تاکنون نتوانسته اند از بن حق عائله مندی، حق مسکن و سایر مزایایی که شورای کار مصوب کرده، بهره مند شوند.(ایلنا 26/1/86)
119ـ بازداشت کرم مرادی کارگر پتروشیمی کرمانشاه:
به گزارش فعالان کارگری کردستان در تاریخ26 فروردین 86 ، کرم مرادی کارگر پتروشیمی پل چهر کرمانشاه، که در مجمع عمومی اول اتحادیه سراسری کارگران اخراجی و بیکار در شهر سنندج شرکت کرده بود، توسط اداره اطلاعات کرمانشاه بازداشت شد.(وبلاگ موکریان 26/1/86)
120- تعداد 40 كارگر اخراجي نمك كميكال، در اداره كار شهرري تجمع كردند :40 كارگر اخراجي كارخانه نمك كميكال، در اعتراض به از دست دادن كار خود، در اداره كار شهرري تجمع كردند. به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, اين كارگران كه در روزهاي پاياني سال 85 بدون دريافت حقوق ماههاي بهمن و اسفند، عيدي و پاداش از كار اخراج شدهاند، ميگويند: مديريت به جاي كارگران اخراجي نيروهاي جديدي استخدام كرده است. كارگران اخراجي كارخانه نمك كميكال كه حداقل 10 سال سابقه كار دارند، براي طرح شكايت در مراجع تشخيص و حل اختلاف اداره كار جنوب تهران تجمع كردهاند. به گفته اين كارگران، اخراج آنها در حالي صورت گرفته كه با پيگيريهاي دبير كل خانه كارگر، قرار است كميته بحران وزارت صنايع تسهيلات اعتباري در اختيار مديريت اين واحد قرار دهد تا از اخراج كارگران جلوگيري شود.پايان پيام
121- كارگران توسعه صنايع پزشكي ايران از استانداري تهران تقاضاي مجوز تجمع كردند: كارگران شركت توسعه صنايع پزشكي ايران براي برگزاري تجمع اعتراضآميز در مقابل وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكي، به دنبال كسب مجوز از استانداري است. به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, "داود رودسري", نماينده كارگران شركت توسعه صنايع ايران، گفت: تجمع كارگران ايران شركت كه قرار بود در اعتراض به انحلال كارخانه و نحوه بازخريدي كارگران صبح امروز در مقابل ساختمان وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشكي برگزار شود، به احتمال قوي طي روزهاي آينده برگزار مي شود. وي در خصوص دليل به تعويق افتادن اين تجمع، گفت: با توجه به برخوردهاي اواخر سال گذشته كه با تجمعات معلمان صورت گرفت، كارگران به دنبال كسب اجازه برگزاري تجمع از استانداري تهران هستند. رودسري گفت: در حال حاضر استانداري تهران براي دادن اجازه تجمع اعتراض آميز به كارگران صنايع توسعه پزشكي، خواستار دليل و مدرك قانع كننده شده كه كارگران نيز امروز تمامي مدارك و مكاتبات مربوط به صحت ادعاي خود را به اين نهاد ارايه ميكنند. وي يادآور شد: در حال حاضر انبارهاي محصول اين شركت از سوي هيات تسويه پلمپ شده و كارگران تا زمان صدور مجوز همچنان در محل دفتر مركزي شركت تجمع مي كنند. اين فعال كارگري افزود: در حالي كه مسوولان مربوطه از يك سال گذشته براي انحلال سعي دارند به صرفه نبودن فعاليت اين شركت با سابقه را توجيه كنند، هيچ اقدامي براي عرضه محصولات توليد شده به بازار صورت نگرفته است. پايان پيام
122- دستمزد 183 هزار توماني با تورم همخواني نداردزحمتكش ترين قشرجامعه، دستمزد مصوب را توهين به منزلت نيروي كار ميدانند :نماينده كارگران شركت چيتسازي بهشهر گفت: ميزان افزايش حداقل مزد كارگران در سال جاري با واقعيتهاي نرخ تورم و هزينه زندگي همخواني ندارد."عنايت طالبي", در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: حداقل دستمزد مصوب شوراي عالي كار با مد نظر قرار دادن نرخ تورم و هزينه زندگي خانوار كارگران, نمي تواند ميزان مطلوبي باشد.وي گفت: براي خروج از بن بست موجود, وزارت كار بايد بن, حق مسكن, عايله مندي و ساير مزاياي كارگران را تقويت كند.طالبي افزود: كوتاهي در تعيين دستمزد واقعي كارگران در كنار معضلاتي ديرينه همچون نبود امنيت شغلي, تنگناهاي مالي و نبود چتر حمايتي دولت, جامعه كارگري را به نوعي ناراضي كرده و اين قشر زحمتكش جامعه تعيين مصوبه دستمزد را نوعي توهين به منزلت نيروي كار ميدانند. پايان پيام
123- تشكلات صنفي بايد مستقل باشندهم با خانه كارگر و هم با اداره كار, شرط برقراري ارتباط، استيفاي حقوق كارگران است: نماينده كارگران استان قزوين با تاكيد بر استقلال تشكلات صنفي، گفت: نهادهاي مدني دولتي, خصوصي, احزاب يا هر گروه و نهادي كه بتواند حقوق كارگران را استيفا كند، قابل احترام است و با آنها ارتباط برقرار ميكنيم. به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, "محمد احمدي"، با تاكيد بر اينكه كانون شوراهاي كار به دنبال مسايل صنفي است، گفت: به دليل اينكه معتقديم تشكل مقتدر و مستقل ميتواند منافع اعضايش را حفظ كند، با همه گروهها, نهادها و مسوولان ارتباط داريم. وي حيطه فعاليتش را قانون كار تعريف كرد و گفت: به همه تشكلات احترام مي گذاريم و خودمان را درگير مسايل پشت پرده نميكنيم و تنها شرط كانون شوراهاي استان قزوين در تعامل با طرف مقابل، استيفاي حقوق كارگران است. احمدي با تاكيد بر اينكه كانون استان زير سلطه هيچ حزب يا سازماني نيست، افزود: همانگونه كه خواستههاي احزاب را ملاك فعاليت قرار ندادهايم، حاضر نيستم بازيچه خواستههاي دولتمردان باشيم.وي با تاكيد بر اينكه هر انساني بايد تفكر سياسي داشته باشد، گفت: در حال حاضر به راحتي حقوق كارگران را تضييع ميكنند و دستمان به جابجايي نميرسد، بنابراين براي جلوگيري از تضيع بيشتر، بايد تفكر سياسي داشته باشيم تا از طريق سياسي كاري ضربه نخوريم. احمدي با تاكيد بر اينكه هر ايراني در هر مقام و مسووليتي بايد مواضع خود را در قبال كليات نظام همچون انتخابات رهبري, روز قدس، 22 بهمن, انتخابات مجلس و رياست جمهوري و ... اعلام كند، افزود: براي آنكه موضع داشته باشيم، بايد تفكر سياسي داشته و تكليف خود را با سياست هاي نظام و جهان بدانيم. وي با تاكيد بر اينكه در اثر مخلوط كردن مباحث سياسي و صنفي، ضربه هاي سنگيني را متحمل شدهايم، گفت: اين كه ندانيم چه موقع بايد سياسي باشيم و چه موقع اهداف صنفي را دنبال كنيم، باعث ميشود كه از كارگران به عنوان ابزار استفاده شده و هر كس بنا بر ميل خود، از تحركات كارگران استفاده ابزاري كند. پايان پيام
124- كارگران سردخانه 500 تني شهرستان دير، 4 ماه است حقوق نگرفتهاند: دبير اجرايي خانه كارگر استان بوشهر گفت: كارگران سردخانه 500 تني شهرستان دير، 4 ماه است حقوق، مزايا و عيدي دريافت نكردهاند. به گزارش ايلنا، "عيسي محمدكمالي" گفت: در جلسه اخير خانه كارگر پيرامون هفته كارگر، مشكلات كارگران سردخانه 500 تني شهرستان "دير" مطرح و بررسي شد. كمالي با اشاره به اينكه كارگران سردخانه 500 تني شهرستان دير، بيش از 4 ماه است كه حقوق، مزايا و عيدي دريافت نكردهاند، افزود: كارفرمايان اين كارخانه، ليست بيمه كارگران را رد نكرده و حق بيمه آنها را نيز پرداخت ننمودهاند، به گونهاي كه كارگران امروز به لحاظ درماني دچار مشكلات بيمهاي شدهاند. وي همچنين گفت: كارفرما حاضر به پرداخت حقوق معوقه كارگران سردخانه 500 تني شهرستان دير نيست و در هيچ يك از جلسات نيز شركت نميكند و تلفن همراه خود را نيز تا امروز خاموش نگه داشته است.دبير اجرايي خانه كارگر در پايان تأكيد كرد: اگر تا قبل از هفتهي كارگر، مشكلات اين كارگران حل نشود، در هفتهي كارگر با تهيه دادخواستي توسط كارگران سردخانه 500 تني شهرستان دير، از طريق قضايي حكم جلب كارفرما را دريافت و از طريق مطبوعات اين موضوع پيگيري و منعكس ميشود.پايان پيام
125- احتمال تعطيلي" لامپ فارس" تا نيمه ارديبهشت ماه قوت گرفتاداره كار در تشكيل شوراي اسلامي كار اين واحد كوتاهي مي كند: يك فعال كارگري گفت: مديريت كارخانه لامپ فارس قصد دارد تا نيمه ارديبهشت ماه اين كارخانه را تعطيل كند. به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, اين مقام آكاه كه خواست هويتش محفوظ بماند، گفت: در صورت تعطيل شدن اين كارخانه، كارگران قراردادي و كارگران رسمي براي مدت 6 ماه به بيمه بيكاري معرفي ميشوند. وي يادآور شد: تا قبل از شروع سال 86, قرار بود توليدات اين كارخانه از سر گرفته شود، اما به نظر مي رسد سهامداران كارخانه در طول تعطيلات نوروزي تغيير عقيده داده و قصد انتقال كارخانه به محل جديد را دارند كه در اين راستا موفق به جلب نظر موافق مسوولان اداري استان نيز شده اند. اين فعال كارگري احتمال داد: مديريت قصد دارد ابتدا به بهانه تغيير ساختار و نوسازي ماشينآلات و دستگاههاي خط توليد، كارخانه را تعطيل و با كارگران به نحوي تسويه حساب كند و سپس به تصميمي كه از سوي سهامداران در مورد آينده كارخانه گرفته شده است، عمل كند . وي با بيان اينكه وجود يك تشكل صنفي كارگري در كارخانه ميتواند تا حدودي از نگرانيهاي به وجود آمده بكاهد، گفت: از آبان ماه سال 85 تا به امروز كارگران به دنبال برگزاري انتخابات شوراي اسلامي كار جديد در اين شركت هستند، اما تا كنون با مسوولان اداره كار روبهرو نشدهاند. اين كارگر گفت: بعيد نيست كوتاهي مسوولان اداره كار در مورد تشكيل شوراي اسلامي كار، با برنامه مديريت اين كارخانه در مورد آينده واحد ارتباط داشته باشد. پايان پيام
126- تعداد 500 بازنشسته " لاستيك پارس" مطالبات خود را دريافت نكرده اندكميسيون كارگري خواستار پرداخت مطالبات اين بازنشستگان است : دبير اجرايي خانه كارگر ساوه گفت: هياتي از اداره كار شهرستان مامور رسيدگي به شكايت 500 نفر از بازنشستگان شركت لاستيك پارس ( پيروزي ) شده است. به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, "مهدي زمانينوري" گفت: حدود 2 سال است كه جمعي از بازنشستگان لاستيك پارس با طرح شكايتي در اداره كار خواستار دريافت برخي از مطالبات خود شدهاند.وي جمعهكاري, مرخصي هاي استفاده نشده و صندوق قرضالحسنه شركت را از جمله موارد مطرح در شكايت بازنشستگان اين واحد بر شمرد و گفت: در ابتدا اداره كار ساوه از پذيرش شكايت آنان خوداري ميكرد، اما با پيگيريهاي بازنشستگان لاستيك پارس و مكاتبات آنان با استانداري مركزي, اداره كل استان و دفتر نهاد رياست جمهوري، شكايت آنان را وارد دانست. اين مقام كارگري گفت: در حال حاضر هياتي از اداره كار پرونده ها را به صورت انفرادي بررسي و حكم صادر ميكند.او با اشاره به نظر كميسيون كارگري فرمانداري ساوه در اين خصوص گفت: اين كميسيون هم خواستار حل مشكلات و پرداخت مطالبات بازنشستگان است. پايان پيام
127- شوراي عالي كار چگونگي رسيدن به عدد 183 هزار تومان را توضيح دهد تورم موجود با حداقل دستمزد همخواني ندارد :دبير اتحاديه كارگران لوازم خانگي و برقي كشور، حداقل مزد 183 هزار توماني را با تورم موجود همخوان ندانست و گفت: اعضاي شوراي عالي كار بايد در خصوص چگونگي محاسبه اين مبلغ به افكار عمومي پاسخ دهند. "محمد فلاح"، در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا، با بيان اينكه تورم بيش از 18 درصد است، گفت: به بهانه ناتواني كارفرمايان نمي توان تعيين حداقل واقعي مزد كارگران را نا ديده گرفت. او با اشاره به اينكه دولت ليست واحدهاي ورشكسته و مشكلدار را در اختيار دارد، گفت: شوراي عالي كار بايد ترتيبي اتخاذ كند كه واحدهاي بدون مشكل دستمزد بيشتري به كارگرانشان پرداخت كنند. وي تصريح كرد: حداقل مزد بايد 250 هزار تومان تعيين مي شد تا كارگران فقيرتر از سال گذشته نشوند.فلاح افزود: اطمينان داشته باشيد قدرت خريد كارگران در سال جاري كاهش چشمگيري خواهد داشت. پايان پيام
128- تعداد 45 كارگر قراردادي يخچال سازي لرستان اخراج شدند 250 كارگر اين واحد، چندين ماه حقوق و عيدي طلبكارند :نماينده كارگران لرستان گفت: كارفرماي شركت يخچالسازي لرستان، 45 كارگر قراردادي را با ارسال نامه به اداره كار خرم آباد اخراج كرد. "مراد احسانپور"، در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا در تاریخ 26 فروردین 1386, افزود: كارگران قراردادي كه مدت زمان قرارداد آنها در چند روز اخير به پايان رسيده بود، حدود 4 ماه حقوق معوقه و عيدي سال 85 را از كارفرما طلب دارند.وي با اشاره به اينكه هنور هيچ حق سنواتي به اين كارگران پرداخت نكردهاند، گفت: كارخانه يخچال سازي لرستان همچنان تعطيل است و حدود 250 كارگر نيز با چند ماه حقوق معوقه و عيدي, بيكار و بلاتكليف هستند. نماينده كارگران لرستان افزود: در هفته قبل قرار بود وضعيت واحد و كارگران در كميسيون كارگري مستقر در استانداري لرستان مورد بررسي و رسيدگي قرار گيرد كه متاسفانه اعضاي هيات مديره يخچال سازي با عدم حضورشان موجب به تعويق افتادن زمان جلسه رسيدگي به وضعيت واحد شدند. پايان پيام
129- كارگران شركت واحد يك سال گذشته را بدون نهاد صنفي گذرانده اند برخورد غير قانوني با فعالان صنفي شركت واحد ادامه دارد : نماينده كارگران تعليقي شركت واحد گفت: در حالي كه نزديك به يك سال از پايان اعتبار قانوني شوراهاي اسلامي كار شركت واحد مي گذرد، حراست اين شركت همچنان به برخوردهاي غير قانوني با فعالان صنفي ادامه مي دهد. به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, "ابراهيم مددي" افزود: با وجود ايراداتي كه به ماهيت و فعاليت شوراي اسلامي كار شركت واحد وارد است، اما اعتبار فعاليت همين نهاد صنفي از خرداد ماه سال 85 تا كنون تمديد نشده و اعضاي آن به دلايل نامعلوم همچنان به عنوان منتخب كارگران شركت واحد از مزاياي شورايي استفاده ميكنند. به گفته مددي، وضعيت نامشخض تشكل صنفي در شركت واحد در حالي است كه عوامل حراست اين شركت به احضارهاي بي مورد كارگران و انجام بازخريديهاي طولاني مدت و برخوردهاي نامناسب با آنها مشغول هستند. اين فعال كارگري تاكيد كرد: تمامي افراد احضار شده، كارگران و رانندگاني هستند كه به فعاليتهاي صنفي كارگري مشغول هستند . مددي از نحوه كليشهاي و غير قانوني هياتهاي حل اختلاف ادارات كار استان تهران به پرونده گروه 54 نفري كارگران تعليقي شركت واحد انتقاد كرد و افزود: با وجود آنكه گروهي از وكلاي دادگستري براي دفاع از اين كارگران در جلسات هيات هاي حل اختلاف حضور دارند، اما به دليل رعايت نشدن شرايط قانوني در برگزاري اين جلسات، دفاع از كارگر بسيار سخت است. وي تصريح كرد: اكثر اين جلسات بدون رعايت حد نصاب قانوني اعضا و در زماني كه حوصله و صبر كافي براي بررسي پرونده وجود ندارد و بدون دادن فرصت كافي براي دفاع از كارگر، تشكيل مي شود. نماينده كارگران تعليقي شركت واحد، با بيان اينكه اراده غير قانوني قدرتمندي كه در وزارت كار و شركت واحد وجود دارد، مانع رسيدگي به پرونده اين كارگران با روال عادي و چارچوب قانوني شدهاست، گفت: اعضاي هياتهاي تشخيص آنقدر به برخوردهاي كليشهاي غير قانوني عادت كرده اند كه وقتي كارگران تعليقي شركت واحد و يا وكلاي مدافع آنها رعايت موارد قانوني را متذكر ميشوند، عكسالعملهاي ناشايستي از خود بروز ميدهند. پايان پيام
130- كارگران بيمارستان امام سجاد رامسر از حداقل حقوق قانوني محرومند اين كارگران تحت پوشش پيمانكاري به محض اعتراض، اخراج مي شوند : نماينده كارگران مازندران گفت: حدود 100 كارگر قراردادي بيمارستان امام سجاد (ع) رامسر از دريافت حداقل حقوق قانوني محروم هستند. "مرتضي پاكزاد"، در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: كارگران قراردادي بيمارستان امام سجاد ( ع ) رامسر كه از سوي شركت پيمانكاري جذب شدهاند در صورت اعتراض به دريافت حق و حقوق شان، بلافاصله از طرف كارفرما اخراج ميشوند. وي گفت: اين كارگران تا كنون نتوانسته اند از بن, حق عائلهمندي, حق مسكن و ساير مزايايي كه شوراي عالي كارمصوب كرده, بهرهمند شوند.نماينده كارگران مازندران افزود: از مسوولين مربوطه استان مازندران تقاضا داريم نسبت به وضعيت حقوق كارگران قراردادي بيمارستان امام سجاد (ع) رامسر بي تفاوت نباشند و در راستاي احقاق مطالبات آنها اقدام كنند . پايان پيام
- 131- پيمانكاران چهار محال بختياري، به كارگران دستمزد 90 هزار توماني مي دهندوزارت كار در امر بازرسي از پيمانكاري ها كوتاهي مي كند : نماينده كارگران شهركرد گفت: نزديك به 250 شركت خدماتي پيمانكاري در استان چهارمحال و بختياري فعاليت دارند كه در بسياري از اين شركت حقوق كارگران به عناوين مختلف تضييع مي شود. "عبدالله رييسي", در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: به واسطه فعاليت اين شركتها 10 هزار كارگر قراردادي در كارهاي اداري خدماتي استان مشغول به كار هستند كه كارفرمايان ليست دستمزد واقعي را براي اين كارگران تنظيم ميكنند، اما به كارگران دستمزد ناچيز و غير قانوني پرداخت ميكنند. وي با اشاره به اينكه در نتيجه اقدام غير قانوني كارفرمايان، بسياري از كارگران قراردادي دستمزد 90 هزار توماني نيز دريافت كردهاند، گفت: حضور 2 تا 3 بازرس در اداره كار استان, امكان بازرسي و سركشي به اين شركت ها و نظارت بر نحوه فعاليت آنها را سلب كرده است. پايان پيام
-
132- كارگران خدماتي منطقه 10 شهرداري تهران يك ماه حقوق و عيدي را دريافت نكرده اند :مطالبات حقوقي 35 كارگر خدماتي پيمانكاري ناحيه 3 منطقه 10 شهرداري تهران تا كنون پرداخت نشده است. به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, اين كارگران قراردادي، حقوق اسفند ماه و عيدي سال 85 خود را تا كنون دريافت نكرده اند. اين كارگران از ساعت 7 صبح تا 5/3 بعد از ظهر كار كرده و در ازاي بيش از 8 ساعت كار روزانه، ماهيانه 155 هزار تومان دستمزد دريافت مي دارند.پايان پيام
133- نبايد كارگران را در كارهاي دايم مجبور به عقد قرارداد موقت كرد: نماينده محوري كارگران آبادان گفت: نبايد كارگران را در كارهاي دايم مجبور به عقد قرارداد موقت كرد. "مصطفي نظري", در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: كارگران قرارداد موقت هيچگونه تضميني براي امنيت شغلي ندارند و نميتوانند براي آينده و زندگي خودشان برنامهريزي داشته باشند. وي گفت: در كارهايي كه مستمر و دايم هستند، قرارداد موقت معني و مفهومي ندارد و وزارت كار بايد در اين مورد چارهانديشي كند.نماينده محوري كارگران آبادان افزود: از سوي ديگر كارگران قرارداد موقت از ترس اخراج نميتوانند حق و حقوق قانوني شان را از كارفرما مطالبه كنند. نظري تصريح كرد: وزارت كار بايد هر چه سريعتر قراردادهاي موقت كار را حذف كند تا كارگران در واحدهاي توليدي و صنعتي از امنيت شغلي برخوردار شوند.پايان پيام
134- كارگران سامان كاشي بيمه نيستندكارفرماي اين شركت 7 درصد حق بيمه كارگران را كم مي كند :دبير اجرايي خانه كارگر بروجرد گفت: كارفرماي كارخانه "سامان كاشي" بروجرد هر ماه 7 در صد از حقوق كارگران را بابت حق بيمه كسر مي كند، اما ليستي به عنوان حق بيمه به تاميناجتماعي نميدهد."محمد گودرزي"، در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: حدود 400 كارگر در سامان كاشي كار ميكنند كه حقوقشان به طور كامل از سوي كارفرما پرداخت نميشود و از سوي ديگر اين واحد به دولت بابت عوارض بدهكار است و در واقع كارخانه سامان كاشي با بجران مواجه است. وي گفت: كارفرماي سامان كاشي تلفن هاي واحد را نيز قطع كرده تا از بيرون كسي نتواند با اعضاي شوراي اسلامي كار و كارگران در مورد مشكلات واحد تماسي داشته باشد. پايان پيام
135- هشتاد درصد جويندگان كار مرندي، مهارت فني ندارند18 هزار بيكار متخصص و غير متخصص، متقاضي دريافت تسهيلات خوداشتغالي هستند :به گفته رييس اداره كار و امور اجتماعي شهرستان مرند، بيش از 80 درصد جويندگان كار در اين شهرستان، مهارتهاي فني مشاغل را ندارند. به گزارش ايلنا، "محمد مقبولي"، نبود مهارت و آموزشهاي كاربردي در بين اكثر جويندگان كار در شهرستان مرند را موجب بروز مشكل براي اين افراد جهت ورود قانونمند به مجموعه فعاليتهاي مختلف اشتغالزايي مولد دانست و گفت: در حال حاضر بيش از 18 هزار نفر از جويندگان كار متخصص و غير متخصص در شهرستان مرند متقاضي دريافت تسهيلات خوداشتغالي و استفاده از فرصتهاي شغلي معمول هستند.وي با بيان اينكه اين افراد كه براي دريافت تسهيلات خوداشتغالي ثبت نام كردهاند، هيچگونه مهارت كاربردي تخصصي ندارند، تاكيد كرد: اين افراد براي اشتغالزايي و كارآفريني مولد در اين شهرستان بايد از آموزش هاي تخصصي و كاربردي هدفمند برخوردار شوند.پايان پيام
136- با سر دادن شعار نمي توان خواسته هاي كارگري را تحقق بخشيد دولت نهم و مجلس، كارگران را سر كار گذشته اند :دبير اجرايي خانه كارگر كهگيلويه و بويراحمد معتقد است كه نمي توان با سر دادن شعارهايي كه محقق شدني نيست، خواسته هاي كارگران را تحقق بخشيد." عليرضا جنتي " به ايلنا گفت: جامعه كارگري استان كهگيلويه و بويراحمد در بخش هاي مختلف در انتظار تحقق شعار استخدام از سوي دولت نهم بود، در حاليكه از همان روز اول سردادن اين شعار از سوي دولتمردان و تحقق بخشي آن امكانپذير بهنظر نميرسيد.وي با تاكيد بر اينكه دولت نهم و مجلس، كارگران را سر كار گذشته اند، افزود: بسياري از كارگران از سال گذشته تاكنون در انتظار فرا رسيدن زمان استخدام خود و برون رفت از دغدغه هاي رواني خانواده هايشان كه ناشي از بي اثباتي شغلي است، بودند.وي افزود: سخنان باهنر نايب رييس مجلس شوراي اسلامي راجع به لغو استخدام ها، نا امني شغلي مجددي را در نظام كارگري كشور ايجاد كرده است.نماينده كارگران كهگيلويه و بويراحمد، با طرح اين سوال كه اگر قرار نبود دولت به وضعيت كارگران سروسامان دهد و وضعيت مطلوبي در زمينه مسايل شغلي آنان فراهم كند، چرا از يكسال گذشته شعار استخدام كارگران را سرداده است، اظهار داشت: متاسفانه به دليل نبود بدنه كارشناسي مقتدر در وزارت كار، چنين شعارهايي تاسف آوري مطرح ميشود.جنتي گفت: اگر قرار بود كه استخدام كارگران بنا به گفته مهندس باهنر در حد بخشنامه باقي بماند، چرا مجلس هفتم اقدام به تاخير استخدام كارگران كرد و فرصت شش ماههاي به دولت نهم داد تا به نا امني شغلي اين قشر زحمتكش خاتمه دهد.وي گفت: لغو بخشنامه استخدام كارگران، زمينه اخراج بسياري از آنها را فراهم ميكند، زيرا دست مسوولان و مديران براي اخراج كارگران زيرمجموعه شركتي و خدماتي شان به راحتي فراهم شده است.جنتي با انتقاد از عملكرد دولتمردان در جهت حمايت نكردن از كارگران بخش هاي مختلف، خاطرنشان كرد: متاسفانه طي دو سالي كه از از عمر دولت نهم ميگذرد، وزارت كار با تغيير در برخي قوانين كارگري، به جاي استخدام، زمينه اخراج بسياري از كارگران را در سراسر كشور فراهم كرده است.دبيراجرايي خانه كارگر كهگيلويه و بويراحمد، پيامد صدور بخشنامه هاي وزارت كار در جهت حمايت از كارگران را اخراج اين طيف از مشاغل شان دانست و اظهار داشت: ضروري است اين وزارتخانه در ادامه راه خود، اقدام به پوست اندازي جديدي با هدف حمايت از كارگران كند.پايان پيام
137- مصوبه دستمزد شوراي عالي كارغير قانوني است جلسات اين شورا را دوباره برگزار مي كنيم :سخنگوي كانون عالي انجمنهاي صنفي كارفرمايي ايران، مصوبه دستمزدهاي شوراي عالي كار را غير قانوني اعلام كرد و گفت: به دنبال برگزاري دوباره جلسات اين شورا هستيم، زيرا ديوان عدالت اداري فعاليت كانون جديد كارفرمايي را غير قانوني اعلام كرده است. به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, "بهرام شهرياري" گفت: چون نمايندگان اين كانون عالي در زمان تعيين دستمزد به جلسات شوراي عالي كار دعوت نشده بودند، مصوبه دستمزدهاي سال 86 نمي تواند مورد تاييد كانون عالي انجمنهاي صنفي كارفرمايي ايران باشد.وي تاكيد كرد: حتي اگر افزايش 23 درصدي دستمزدهاي سال 86 به صورت كارشناسي تعيين شده باشد, باز هم به دليل دعوت نشدن نمايندگان تشكل واقعي و قانوني بخش خصوصي به جلسات اين شورا، نمي توان از اين مصوبه دفاع كرد.شهرياري يادآور شد: افرادي كه با سياسي كاري، تشكلي موازي با كانون عالي انجمنهاي صنفي كارفرمايي ايران تشكيل داده بودند، جاي نمايندگان واقعي كارفرمايان بخش خصوصي را در جلسات شوراي عالي كار اشغال كرده و مانع حضور آنان در جلسات تعيين مزد شده بودند. عضو انجمن قطعه سازان خودرو گفت: با توجه به احكامي كه به تازگي از سوي مراجع قضايي مبني بر قانوني بودن فعاليت كانون عالي انجمنهاي صنفي كارفرمايي ايران صادر شده است، به دنبال برگزاري دوباره جلسات شوراي عالي كار براي تعيين قانوني حداقل دستمزدهاي سال 86 هستيم. پايان پيام
-
138- كارگران اخراج شده شركت صنعتي مهرآباد خواستار بازگشت به كار يا دريافت غرامت هستند :كارگران اخراج شده شركت صنعتي مهرآباد كه تعداد آنها 30 نفر است و در چند روز گذشته با تصميم مديريت خصوصي كارخانه, كار خود را از دست دادهاند، ميگويند: اخراج آنها بدون توجيه منطقي صورت گرفته و خواستار بازگشت به كار سابق خود يا دريافت غرامت هستند.به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا در تاریخ 27 فروردین 1386, يكي از اين كارگران گفت: هيات مديره شركت قبل از عيد با توزيع شيريني در ميان كارگران، ازواگذاري يك سفارش 2 تا 3 ميليارد توماني در سال 86 خبر داده بود. وي با بيان اينكه طي سالهاي اخير و به ويژه پس از واگذاري شركت صنعتي مهرآباد به بخش خصوصي، كارگري از اين شركت اخراج نشده است، افزود: ما در حالي كار خود را از دست دادهايم كه اين روزها جويندگان كار به اين شركت مراجعه كردهاند. اين كارگر تصريح كرد: اگر مديريت براي تحويل سفارش جديد نياز به نيروي انساني بيشتر دارد، چرا 30 كارگر خود را اخراج كرده است. يكي ديگر از كارگران اخراج شده شركت صنعتي مهرآباد گفت: ما خواهان بازگشت به كار سابق خود هستيم، زيرا از طريق كار 8 ساله در اين شركت، به صورت مستقل زندگي كرده و تشكيل خانواده دادهايم. به گفته اين كارگران هر چند مديريت پس از اخراج كارگران، آنها را به بيمه بيكاري معرفي كرده است، اما به دليل كسر سن و شرايط كنوني اقتصادي، نه بيمه بيكاري براي گذران زندگي خانواده هاي كارگران اخراجي كافي است و نه شانس پيدا كردن شغل جديد براي آنها وجود دارد، از اينرو بايد حداقل 4 ماه سنوات بابت خسارت به هر كارگر پرداخت شود. اين كارگران يادآور شدند: در سال 82 پس از واگذاري كارخانه صنعتي مهرآباد به بخش خصوصي كه از سوي وزارت نيرو صورت گرفت، توليدات اين كارخانه كه شامل تابلوهاي برق است به شدت كاهش يافت، زيرا هيات مديره جديد تنها سفارشاتي را كه بيش از 30 درصد سود داشت را قبول ميكرد.به گفته اين كارگران، در نتيجه اتخاذ سياست جديد هيات مديره، نه تنها اضافه كاري كارگران كه در طي سالهاي گذشته وجود داشت حذف شد، بلكه در بسياري از ايام سال، كارگران بدون انجام هيچ كاري حقوق و مزايا مي گرفتند، زيرا سفارشي براي تحويل وجود نداشت.اين كارگران كه مدعي هستند يكي از دلايل كم كاري شركت مهرآباد در چند سال گذشته، واگذاري سفارشات به شركتهاي ديگر است، افزودند: سهامداران خصوصي اين كارخانه مالك كارخانجات و كارگاههاي ديگري در زمينه ساخت محولات مشابه توليدات مهاباد هستند، از اينرو براي كسب سود بيشتر از اعتبار شركت مهرآباد براي رونق كارخانجات خود استفاده مي كنند. كارگران مذكور در رابطه با نقش شوراي اسلامي كار شركت مهرآباد در پيگيري مطالبات آنها مي گويند: شوراي اسلامي كار آنقدر ضعيف و بي قدرت است كه نميتوان از آن انتظار دفاع از منافع كارگر را داشت. اين كارگران كه طي حداقل 8 سال گذشته به صورت قراردادهاي كوتاه مدت در استخدام شركت صنعتي مهرآباد بودند، هر روز براي اينكه با مدير عامل خود ملاقات كنند، در محل شركت تجمع مي كنند. پايان پيام
139- مديريت در شرايط فعلي نيازي به تخصص اين كارگران نداردپيگير خواسته هاي صنفي كارگران اخراج شده هستيم :عضو شوراي اسلامي كار شركت صنعتي مهرآباد گفت: مديريت شركت بايد پاسخگوي علت اخراج كارگران باشد. به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, "جواد آقازاده"، با بيان اينكه شوراي اسلامي كار از تصميم هيات مديره در مورد اخراج كارگران، قبول سفارش جديد و استخدام كارگر جديد بي خبر است، گفت: به عنوان موانع صنفي كارگران در حد توان خود پيگيري مطالبات و خواسته هاي صنفي كارگران اخراج شده هستيم.وي گفت: مديريت با اين توجيه كه در شرايط فعلي نيازي به تخصص اين كارگران ندارد، از عقد قرارداد جديد براي ادامه همكاري با آنها خودداري كرده است. پايان پيام
140- سازمان غله با ساخت سيلو، جلوي ضرر هزاران كشاورز پاكدشتي را بگيرد :نماينده كارگران پاكدشت با اشاره به اينكه كشاورزان پاكدشتي در سال گذشته ميليونها تومان ضرر كردند، گفت: سازمان غله كشور با ساخت سيلو در پاكدشت, ميتواند جلوي اتلاف دهها تن گندم را بگيرد. عباس سالاري, در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: با وجود درخواست مكرر كارگران كشاورز مبني بر ساخت سيلو به تعداد كافي در پاكدشت، سازمان غله هنوز اقدامي در جهت ساخت اين سيلوها انجام ندادهاست. وي با اشاره به اينكه به دليل بي توجهي سازمان غله كشور، دهها تن گندم به دليل بر زمين ماندن در پاكدشت فاسد شده و از بين رفته است، گفت: سالهاست كشاورزان گندم خود را در سخت ترين شرايط به سيلوهاي تهران, ورامين و ديگر شهرها منتقل مي كنند كه اين سيلوها به دليل تكميل بودن ظرفيت، از دريافت گندم كشاورزان پاكدشتي سرباز زده اند . پايان پيام
141- كارگران " كاغذسازي كارون" زير پوشش بيمه بيكاري قرار مي گيرند : نماينده كارگران خوزستان گفت: بيش از 100 كارگر كارخانه كاغذ سازي كارون كه از يك سال قبل تعطيل شده با طي شدن مراحل اداري، به زودي زير شمول بيمه بيكاري قرار ميگيرند. "هوشنگ درويشي"، در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود : استانداري خوزستان از محل اعتبارات كميته بحران، يك و نيم ميليارد تومان به كارخانه كاغذسازي كارون شوشتر اختصاص داده و همه حقوق معوقه كارگران تا پايان سال 85 به آنها پرداخت شد. وي گفت: از طرف كميسيون كارگري استانداري خوزستان، مقدمات اداري براي تحت پوشش بيمه بيكاري قرار گرفتن كارگران كاغذ سازي كارون شوشتر به مرحله نهايي رسيده است . نماينده كارگران خوزستان افزود: از مسوولين استانداري خوزستان كه براي رفع مشكل كارگران كاغذ سازي كارون شوشتر تلاش مي كنند، نهايت سپاسگذاري را دارم. پايان پيام
142- دستمزد 183 هزار توماني يعني شوراي عالي كار از هزينه هاي زندگي خبر نداردمحروميت كارگران با شعارهاي زيبا همراه است :نماينده كارگران چهار محال و بختياري گفت : شوراي عالي كار از قوانين بديع براي تعيين دستمزد كارگران استفاده كرده و تورم و هزينه هاي زندگي در اين تصميمگيري تاثيري ندارند، به گونهاي كه گويا هزينههاي اوليه زندگي براي كارگران مجاني است. "عبدالله رييسي"، در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: در حالي كه مراكز و سازمانهاي محاسباتي, تورم موجود را از 11 تا بالاي 19 درصد محاسبه و اعلام كردهاند، شوراي عالي كار بي توجه به اين مهم, دستمزد كارگران را تنها 3 هزار تومان افزايش ميدهد. وي گفت: اين مصوبه در حالي از سوي وزارتكار اعلام شد كه كارگران به دليل نبود بنيه مالي از انجام امور اوليه زندگي بازمانده و ديگر توان پرداخت هزينه اجاره مسكن و نيازمنديهاي اوليه زندگي را ندارند. رييسي گفت: اقداماتي كه به صورت آگاهانه در جهت محروميت كارگران صورت مي پذيرد، هميشه شعارهاي زيباي حمايتي را با خود به همراه دارد.پايان پيام
143- بيشتر واحدها كارگران قرارداد موقت جذب كردهاند : نماينده كارگران شركت مازيران نوشهر گفت: قراردادهاي موقت كار موجب به مخاطره افتادن امنيت شغلي كارگران شده و دولت بايد با حذف آن به كارگران روحيه كار و زندگي دهد . حسن زندي , در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود : كارگران قراردادي به دليل مشخص نبودن وضعيت آينده شغلي ، نميتوانند هيچ گونه برنامهريزي جامع براي زندگي خودشان داشته باشند.وي گفت: متاسفانه امروز در بيشتر واحدهاي توليدي و صنعتي كارفرمايان به طريق قرارداد موقت كار جذب نيرو كردهاند و همچنان به اين شيوه اقدام ميكنند كه در صورت كوچكترين اعتراضي از سوي كارگري براي حق و حقوق قانوني بتوانند او را اخراج كنند.نماينده كارگران مازيران افزود: از دولت و مجلس انتظار ميرود هر چه سريعتر با حذف قراردادهاي موقت كار سبب پايدار شدن اشتغال نيروي انساني و شكوفايي اقتصاد ايران باشند.پايان پيام
144- كارخانه " خزر خرم" به دانشگاه علمي - كاربردي واگذار مي شود: يك نماينده كارگري در بروجرد گفت : كارفرماي شركت" خزر خرم" به دليل آن چه كه فروش نرفتن محصول توليدي عنوان ميكند ، يكسال است كه اين واحد را تعطيل كرده است. "محمد گودرزي" در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا , ضمن بيان اين مطلب افزود : شركت " خزر خرم " بروجرد كه محصول توليدي آن مواد غذايي بود ،حدود 50 كارگر داشت كه اكنون بيكار هستند.وي گفت : البته كارفرما ، حق و حقوق و سنوات كارگران را به آن ها پرداخت كرده است و در اين مورد مشكلي نداشتهاند. نماينده كارگران افزود : طبق اطلاعي كه به ما رسيده كارفرما در صدد است كه زمين و ساختمان واحد را به دانشگاه علمي - كاربردي بروجرد واگذار كند. گودرزي تصريح كرد : مسوولين مربوطه نبايد بگذارند ، واحدهاي توليدي و صنعتي بروجرد دچار چنين وضعيتي شوند تا كارگران در بلاتكليفي به سر ببرند. پايان پيام
145- شرايط كارگران را سخت و سخت تر كرده اند آيين نامه بازنشستگي 50 ساله ها نقض آشكار قانون است :يك نماينده كارگري در استان قزوين گفت : به جاي كمك به كارگران و حمايت از آن ها ، شرايطهاي شغلي را سخت و سختتر كرده اند و در همين راستا ، الزام اجراي مشاغل سخت و زيان آور با شرايط سني 50 سال از سوي نمايندگان انتصابي كارگر , اقدامي ديگر عليه كارگران بود."عيدعلي كريمي" ، در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا , افزود : آييننامه بازنشستگي پيش از موعد در مشاغل سخت و زيان آور با الزام دارا بودن حداقل سن 50 سال ، نقض آشكار قوانين جمهوري اسلامي ايران بود .وي با اشاره به اين كه بيش از اين قرار بود تا شرايط براي بازنشستگي پيش از موعد آسانتر شود ، گفت : كمترين حقوق شغلي را از كارگران سلب كرده اند و به همين جهت ، اعتراض به آيين نامه مذكور از ديگر اقدامات اعتراضآميز كارگران در هفته كارگر و روز جهاني كارگر خواهد بود. پايان پيام
- 146- ريزش سقف يك ساختمان، كارگر جواني را به كام مرگ فرستاد : بي احتياطي و تخريب غيراصولي ديوارها و ستون هاي داخل يك ساختمان قديمي، باعث ريزش سقف اين ساختمان و مرگ يك كارگر جوان تبريزي شد.به گزارش ايلنا در تاریخ 28فروردین 1386 ، به نقل از روابط عمومي سازمان آتش نشاني و خدمات ايمني تبريز، وقوع حادثه ريزش آوار در كوچه اي در خيابان "صائب تبريزي" به اين سازمان آتش نشاني تبريز گزارش و بلافاصله گروه نجات ايستگاه مركزي به محل حادثه اعزام شدند. بر پايه اين گزارش، دراين حادثه دلخراش، يك كارگر 23 ساله به نام "حسن" در اثر وارد شدن ضربه ، جان خود را از دست داد. گروه نجات سازمان آتش نشاني بعد از آواربرداري، جسد اين جوان را تحويل اورژانس دادند.اين واقعه دومين حادثه ريزش آوار طي 48 ساعت گذشته است كه به دليل تخريب و آواربرداري غيراصولي در تبريز روي ميدهد. سازمان آتش نشاني و خدمات ايمني تبريز به تمام كارفرمايان، كارگران ساختماني و مهندسان توصيه كرد كه از آوار برداري و تخريب غيراصولي ساختمانها پرهيز كرده و به مسايل ايمني در اين زمينه بيش از پيش توجه كنند.پايان پيام
-
- 147- كارگران شاغل شركت هاي ران گنبد و سفال سازان گنبد حقوق خود را دير دريافت مي كنند :نايب رئيس كانون شوراهاي اسلامي كار استان گلستان، گفت:حقوق كارگران شاغل در دو شركت "كشاورزان ران گنبد" و "سفال سازان گنبد" با چند ماه تاخير حقوق دريافت مي كنند . "علي فارسياني" در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: بيش از 100 كارگر شركت ران گنبد , حقوق سه ماه گذشته خود با تاخير به صورت علي الحساب دريافت كرده اند و 60 كارگر كارخانه سفال سازان گنبد نيز با تاخيري مشابه حقوق خود را دريافت داشته اند . وي گفت: مشكلات حقوقي شركت سفال سازان به دليل عدم مديريت بوده و شينده ها حاكي از آن است كه بدهي شركت به بيمه و ديگر سازمانها هنوز پرداخت نشده است . پايان پيام
-
148- در تجمع روز دوشنبه ، چند تن از كارگران سقزي دستگير شدند : در ساعت 5 بعد از ظهر روز دوشنبه 27 فروردين ماه عدهاي از كارگران شهرستان سقز در واكنش به نحوه دستگيري محمود صالحي در مقابل سنديكاي كارگران خباز اقدام به تجمع و تهيه طومار نمودند. اين تجمع با حضور نيروهاي انتظامي در محل و برخورد با كارگران معترض، به خشونت كشيده شد و با دستگيري چند تن از كارگران تجمع اعتراضآميز كارگران به پايان رسيد.پايان پيام
149- قرارداد موقت كار سبب تضيع حقوق كارگران شده است : رييس كانون هماهنگي شوراهاي اسلامي كار همدان گفت: عدم بازرسي و نظارت ادارات كار در كارخانجات سبب بهره كشي و تضييع حقوق قانوني كارگران شده است . " احد معبودي" در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: در بيشتر واحدهاي توليدي و صنعتي كارفرمايان حق و حقوق مصوب شوراي عالي كار را به كارگران پرداخت نميكنند و از سويي ديگر در كارهاي مستمر داريم اقدام به جذب كارگر قراردادي مي كنند.وي گفت: وزارت كار بايد هر چه سريعتر قرارداد موقت كار را حذف كند تا كارگران با داشتن امنيت شغلي براي زندگي خود و فرزاندانشان برنامه ريزي جامعه داشته باشند.پايان پيام
150- مي خواهند كار به تشنج كشيده شود :نمايندگان كارگران شركت الكترونيك رشت در نامه اي به استاندار گيلان خواستار رسيدگي به وضعيت كارگران اين واحد شد . در اين نامه كه نسخه اي براي خبرنگار گروه كارگري ايلنا, نمابر شده آمده است: در مورد پيگيري نامه مورخ 18/1/86 خطاب به معاونت حقوقي و پارلماني وزارت دادگستري به اطلاع مي رساند تا كنون هيچ جلسهاي جهت نهايي شدن پرونده شركت الكتريك رشت برقرار نشده و ما نگرانيم و وقت كشي را به نفع آقايان مي بينيم و مي دانيم, مي خواهند كار به تشنج كارگري كشيده شود . نمايندگان كارگران شركت الكتريك افزودهاند: از شما به عنوان استاندار گيلان انتظار داريم با توجه به اينكه به همراه خانم دكتر تحريري نيك صفت نماينده رشت در مجلس شوراي اسلامي در جريان كامل ما وقع قرار داريد , پافشاري كرده تا هر چه سريعتر در جلسهاي متولي شركت تعيين گردد تا ما هم اميدوار شويم كه بعد از چند سال رنج و عدالت به حق و حقوق قانوني خود دست مي يابيم . پايان پيام
151- تعداد 15 كارگر شاغل در دانشگاه آزاد ايلام اخراج شدند :دبير اجرايي خانه كارگر ايلام گفت: از بكارگيري 15 كارگر دانشگاه آزاد اسلامي در سال 86 به دليل نبود اعتبارات لازم جلوگيري به عمل آمد . "علي غياثي" در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود : اين كارگران قراردادي داراي سابقه كاري يك تا 5 سال بودند كه در اعتراض به اقدامات مسوولان دانشگاه مذكور با مراجعه به تشكلات كارگري استان و نهادهاي ذيربط خواستار ابقاء به كار مجدد خود شدند.وي گفت: پيگيري جهت رفع مشكل شغلي كارگران اخراجي از خانه كارگر ايلام و نهادهاي مرتبط صورت گرفته است . پايان پيام
152- از 50 كوره كمتر از 4 كوره فعاليت خود را آغاز كرده اند اشتغال كوره پزخانه هاي قرچك و ورامين به 200 نفر تقليل يافته است: رئيس انجمن صنفي كوره پزخانه هاي ورامين و قرچك گفت: از 50 كوره آجرپزي فعال در قرچك و ورامين در سال جاري كمتر از 4 كوره كار خود را آغاز كرده اند اشتغال در اين واحدهاي توليدي به 200 نفر تقليل يافته است . اكبر بهشتي زاده, در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: هر چند فعاليت كوره پزخانههاي اين مناطق تا 15 واحد در سال 86 پيش بيني مي شد اما هم ا كنون 4 واحد خود را براي توليد آجر آماده مي كنند . وي با اشاره به اينكه در اين واحدها به دليل گراني خاك خاك مورد نياز توليد خريداري نشده گفت: هنوز هيچ كارخانهاي خاكريزي نكرده اما 200 كارگر بكار گرفته شدهاند.بهشتيزاده گفت: گاز 3 كوره توليدي بزرگ ورامين به دليل بدهي سنگين به اداره گاز قطع بوده و اين كورهها نيز توان از سرگيري كار مجدد را ندارند .
- 153- درخواست تجمع كانون بازنشستگان ساوه رد شد :رييس كانون بازنشستگان تاميناجتماعي ساوه از عدم موافقت استانداري مركزي ، با درخواست تجمع آرام اعضاي اين كانون خبر داد. "عليرضا اميري " در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا اعلام كرد : پس از عدم موافقت , كانون بازنشستگان تاميناجتماعي از فرماندار ساوه تقاضا كرده تا وقتي را براي ديدار با اعضاي هيات مديره كانون معين كند ؛ اما اين مهم تاكنون محقق نشده و دفتر فرماندار امروز و فردا ميكند. او با بيان اين كه صحبت هايي كه از شجاعي فرماندار ساوه در رسانه ها درج ميشود ، حكايت از توجه ويژه او به كارگران دارد ، گفت : از اين كه تاكنون موفق به ديدار با فرماندار ساوه نشده ايم ، تعجب ميكنم. پايان پيام
-
154-" قند دزفول " هم چنان تعطيل است :يك نماينده كارگري در خوزستان گفت : كارخانه " قند دزفول" سه سال است كه همچنان تعطيل است و كارگران آن بيكار هستند. "هوشنگ درويشي" , در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا , افزود : كارخانه " قند دزفول " بيش از 100 كارگر داشت كه آن عده از كارگراني كه بالاي 20 سال سابقه داشتند ، بازنشسته شدند و عده ديگري كه زير 20 سال كار كرده بودند ،تحت پوشش بيمه بيكاري قرار گرفتند. وي گفت : خوشبختانه برخي مسوولين مربوطه در استان خوزستان در رابطه با حل مشكل كارگران تلاش ميكنند كه بايد از زحماتشان نسبت به جامعه كارگري قدرداني شود. پايان پيام
155- تعداد 130 كارگر قراردادي ماشين سازي لرستان اخراج شدند كارخانه تعطيل و 200 كارگر باقيمانده بيكارند نماينده كارگران شركت ماشينسازي لرستان گفت: 130 كارگر قراردادي شركت ماشينسازي لرستان بدون دريافت حق سنوات و عيدي سال 85 از طرف كارفرما اخراج شدند.اين نماينده فعال كارگري، در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا در تاریخ 29 فروردین 21386, افزود : به دليل كمبود نقدينگي و ناتواني كارفرما براي خريد مواد اوليه، كارخانه ماشينسازي لرستان بعد از عيد به تعطيلي كشيده شد.وي تاكيدكرد: در حال حاضر بيش از 200 كارگر باقيمانده اين شركت بيكار و بلاتكليف هستند.نماينده كارگران افزود: از مسوولين مربوطه استان لرستان ميخواهيم هر چه زودتر در مورد مشكل كارخانه ماشينسازي لرستان چارهانديشي كنند، زيرا در غير اين صورت و با گذشت زمان، بحران اين واحد بيشتر ميشود.پايان پيام
156- به میزان 8 هزار بيكار در مراكز كاريابي مرودشت ثبت نام كرده انددر صورت تخصيص بودجه 100 ميليارد ريالي حداقل 10 هزار شغل در اين شهر ايجاد مي شود: نماينده كارگران مرودشت گفت: در صورت تخصيص بودجه 100 ميليارد ريالي جهت اشتغال در شهرستان مرودشت كه در سفر رييس جمهور به استان فارس اعلام شد، دست كم براي 10 هزار نيروي جوياي كار شغل ايجاد ميشود."نورعلي عباسي", در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: اين ميزان بودجه براي ايجاد طرحهاي اشتغالزاي زودبازده بوده و در صورت تخصيص بودجه و همكاري بانكهاي عامل، بخش اعظم معضل بيكاري منطقه رفع خواهد شد. وي با اشاره به اينكه ارايه هرگونه وام اشتغالزايي و كمكهاي حمايتي دولت به دليل عدم همكاري بانكهاي عامل تا كنون غير عملي ماندهاست، گفت: بانكها به هيچ عنوان همكاري نميكنند، شرايط دريافت وام بسيار سخت بوده و كمتر واجد شرايطي موفق به دريافت اين وامها ميشود.عباسي گفت: بيش از 8 هزار نيروي جوياي كار در مراكز كاريابي مرودشت ثبت نام كرده اند كه اميدواريم در آينده نزديك براي اين عده، كار مورد نياز ايجاد شود . پايان پيام
157- روز كارگر براي حضور كارگران در حركتهاي صنفي تعطيل شده استهيچ كارفرمايي حق ندارد مانع غيبت كارگر در اين روز شود :نماينده كارگران استان اصفهان گفت: اراده اجراي ماده 63 قانون كار و تعطيلي كارگاه در روز جهاني كارگر در اختيار كارگر است. به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, " اصغر برشان" افزود: به موجب ماده 63 قانون كار , روز 11 ارديبهشت مانند اعياد و روزهاي ملي , براي كارگراني كه مشمول اين قانون هستند، تعطيل رسمي به حساب ميآيد، اين در صورتي است كه كارگران بخواهند از اين تعطيلي استفاده كنند.وي با بيان اينكه روز 11 ارديبهشت ماه براي رفع خستگي و تفريح كارگر از سوي قانوگذار تعطيل نشدهاست، تصريح كرد: اين روز براي حضور كارگر در حركتهاي صنفي تعطيل شده است.دبير اجرايي خانه كارگر كه معتقد است اختيار اجراي ماده 63 قانون كار مبني برتعطيلي روز 11 ارديبهشت ماه در دست كارگر است و هيچ كارفرماي عاقلي حاضر نيست در اين روز با مرخصي كارگران مخالفت كند, تصريح كرد: در طي سالهاي گذشته اگر كارگري روز كارگر را در محيط كار سپري كرده، بدون شك از كارفرما پاداش فوق العاده را دريافت كرده است . برشان با تاكيد بر اينكه هيچ كارفرمايي حق ندارد مانع غيبت كارگر در اين روز شود، افزود: بدون شك تعطيلي كارگاههايي چون محيطهاي بيمارستاني در روز كارگر امكان ندارد، اما در ديگر كارگاهها و محيطهاي كار است كه كارگر بايد ميان روزمرگي و دريافت پاداش كار در ايام تعطيل يا شركت در مراسم و تجمعات صنفي براي مطرح كردن خواسته هاي خود يكي را انتخاب كند. اين فعال كارگري با بيان اينكه بسياري از جنبشها و حركتهاي صنفي كارگران در روز و ساعت كاري صورت مي گيرد و كارگران از حق مرخصي خود براي شركت در اين حركتهاي صنفي استفاده مي كنند، افزود : حتي اگر كارفرمايي بخواهد براي فعاليت صنفي كارگران محدوديت اعمال كند , كارگران مي توانند در روز جهاني كارگر با استفاده از حق تعطيلي و يا حق مرخصي خود اين موضوع را منعكس كنند. برشان در مورد ديدگاه برخي كارفرمايان كه معتقدند به دليل حجم گسترده و نا بسامان تعطيلات رسمي كشور, تعطيلي كارگاه در روز 11 ارديبهشت به زيان توليد و حتي كارگر است، گفت: از طريق مجاري قانوني ميتوان تعطيلات كشور را ساماندهي كرد، ولي خود كارگران بايد براي استفاده از اين حق تعطيلي استفاده كنند. پايان پيام
158- به تعداد 150 كارگر گوني بافي اروميه 18 ماه است حقوق نگرفته اند7 كارگر اخراجي اين شركت به دادگاه احضار شدند :7 تن از كارگران گونيبافي اروميه كه همگي از خانواده شهدا هستند، در پي شكايت مسوولين بنياد شهيد و امور ايثارگران آذربايجان غربي، به دادگاه شعبه 8 حقوقي عمومي اروميه احضار شدند.به گزارش ايلنا، بهدنبال تعطيلي كارخانه گوني بافي اروميه از آبان ماه سال 1384, حدود 18 ماه است كه 64 تن از كارگران اين شركت در تعطيلي به سر مي برند و در طول اين مدت به منظور احقاق حق خود، شكواييهاي تنظيم و به مقامات مسوول كشوري و استاني تحويل دادهاند، اما تا كنون خرجي حاصل نشده است. برخي از كارگران اخراجي كه از مقرري بيمه بيكاري استفاده ميكردند، به دليل معرفي بنياد شهيد اروميه به صندوق مهر امام رضا براي دريافت وام 5 ميليون توماني (وام خود اشتغالي ) خريد خودرو، مقرري آنان قطع شده و طبق گفته كارگران هفته گذشته 7 تن از كارگران اخراجي به دليل پيگيري آخرين وضعيت خود و گذر از بلاتكليفي، به حضور مسوولين بنياد شهيد كشوري مي رسند، اما متاسفانه حفاظت اطلاعات بنياد شهيد و امور ايثارگران مانع ديدار كارگران با رييس بنياد شهيد مي شوند، حتي به كارگران اجازه ملاقات با معاونين نيز داده نميشود.اين كارگران به منظور دريافت سنوات 15 ساله حقوق 6 ماهه، عيدي و پاداش، بن, لباس كار و ... به حضور مسوولين بنياد شهيد استان آذربايجان غربي ميرسند و عنوان ميدارند ما 15 سال با خضوع و فروتني در شركت گوني بافي اروميه بهترين دوران جواني خود را سپري كردهايم، اما اكنون كارخانه ورشكسته شده و يك و نيم سال از در بدري ما ميگذرد و كسي نيست جوابگوي مطالبات ما كارگران باشد، به هر دري ميزنيم با در بسته مواجه مي شويم، در حق ما خانواده شهدا جفا شده و گاهي ديده شده كه برخي از كارمندان بنياد شهيد به ما خانواده شهدا توهين كردهاند.اين كارگران گفتند: تف سربالا شدهايم و آخر به خدمت سرپرست بنياد شهيد استان رسيديم و از عدم پرداخت حق و حقوق خود و براي بازگشت به كار و تعيين تكليف آخرين وضعيت خود به ايشان گلهمند شديم، اما متاسفانه با يك صورتجلسه صوري و خالي از منطق و دليل، به اتهام اخلالگر و بر هم زننده نظم عمومي در روز 28/1/86 به دادگاه شعبه 8 عمومي اروميه احضار و پس از بازجويي با ضمانت همسران شهيد ( با وثيقه ) تا اطلاع ثانوي آزاد شديم. اين كارگران معترض عنوان كردند: جز ادب و احترام چيز ديگري نگفتهايم، تنها مشكل ما اين است كه پيگير مطالبات خود هستيم، اگر پيگير حق تضييع شده خود نباشيم، ما را متهم به برهم زدن اداره بنياد شهيد استان نميكردند.اين كارگران تصريح كردند: تا حق حقوق خودمان را نگيريم، آرام نمينشينيم و هميشه و در همه حال منطقي و عالمانه پيگير حقوق صنفي خودمان هستيم و از مسوولين كشوري و استاني مصرانه مي خواهيم به خواستههاي بر حق ما رسيدگي كنند و بيشتر از اين ما را سر ندوانند، شيرازه زندگي از هم پاشيده و اميدي براي زنده ماندن در خود نميبينيم.لازم به توضيح است با پيگيري ايلنا, در آذربايجان غربي به منظور حل و فصل موضوع، جلسه مشتركي با حضور مسوولين خانه كارگر آذربايجان غربي و سرپرست بنياد شهيد استان روز شنبه مورخ 1/2/86 در محل دفتر خبرگزاري و روزنامه كار و كارگر برگزار خواهد شد . شركت گوني بافي اروميه با سرمايه گذاري شركت شاهد با 150 كارگر با توليد روزانه حدود 90 هزار متر گوني در شهر اروميه راه اندازي شده است، كه متاسفانه به دليل ضعف شديد مديريت و عدم نظارت مسوولين شركت سرمايهگذاري شاهد و ركود بازار، شركت سير نزولي را طي كرد تا بالاخره بعد از كشمكشهاي طولاني در آبان ماه 1384 تعطيل و كارگران 18 ماه است كه در بلاتكليفي مطلق به سر مي برند، اين در حالي است كه 50 درصد كارگران فرزند يا برادر شهيد هستند.پايان پيام
- 159- شوراي اسلامي كار "ساريت" مازندران نگراني خود را نسبت به فروش كارخانه اعلام كرد: شوراي اسلامي كار شركت ساريت مازندران با ارسال نامهاي به عليرضا محجوب , دبير كل خانه كارگر خواستار رسيدگي به وضعيت واگذاري شركت ساريت به بخش خصوصي شد.به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, در اين نامه آمده است: در تابستان سال 1383 مدير عامل شركت سيمان مازندران در مسجد كارخانه ساريت به بهانه عدم مشاركت بانكهاي خارجي در طرح و توسعه كارخانه سيمان و آن هم به دليل استفاده آزبست در كارخانه ساريت موضوع جداسازي واحد مذكور از شركت سيمان مازندران را مطرح كرد كه اين موضوع در آن مقطع نارضايتي پرسنل كارخانه ساريت را به همراه داشت.در ادامه آمده است: اين مدير عامل در همان سال در جلسه مجمع عمومي سالانه شركت سيمان مازندران و در بين سهامداران, در جواب سوال تعدادي از كارگران كه طرح موضوع جداسازي كارخانه از شركت پيمان مازندران ابراز نگراني كردند، قول مساعد دادند كه ما پس از جداسازي به دنبال طرح توسعه كارخانه ساريت و راه اندازي پروژه هاي جديد خواهيم بود و اصلا در گفتههاي ايشان بويي از فروش كارخانه ساريت آنهم به يك شخص به مشام نميرسيد . در ادامه نامه آمدهاست: جداسازي كارخانه در تيرماه سال 1384 به طور كامل انجام و از آن تاريخ تا به حال كارخانه داراي يك شخصيت حقوقي مستقل شده است و فروش كارخانه ساريت توسط مديريت شركت سيمان مازندران به طور جدي پيگيري شده است, اين موضوع در مقطعي از زمان اتفاق افتاده است كه پروژه طرح توسعه شركت سيمان مازندران مدتي بود كه فعاليت خود را شروع كرده بود وقتي از آقاي مدير عامل دليل فروش كارخانه ساريت را پرسيديم ايشان در جواب گفتند كه ما با كمبود مالي براي پيشبرد پروژه مواجه هستيم , وي تمام راههاي منطقي از جمله اخذ تسهيلات از بانكها را كنار گذاشته و فقط اصرار به فروش كارخانه ساريت آن هم نه به صورت سهامي بلكه به يك شخص ميكرد . در بخش ديگر اين نامه آمده است: جناب آقاي دكتر محجوب , دبير كل محترم خانه كارگر جمهوري اسلامي ايران , ما كارگران شركت ساريت با توجه به تجربه تلخي كه در سطح استان مازندران از واگذاري كارخانجات به اشخاص خصوصي وجود دارد، نگراني عميق خود را از اين حركت غير منطقي مدير عامل شركت سيمان مازندران اعلام ميكنيم و اعتقاد داريم هيچ توجيهي براي فروش يك كارخانهاي كه ورشكسته نبوده, داراي توليد بالا و سود بالايي است و حتي در مقاطع مختلف شركت سيمان مازندران از منابع مالي آن در پيشبرد پروژه استفاده نموده و به عنوان شركت نمونه در سال 84 و دريافت لوح تقدير از اداره كل استاندار و تحقيقات استان مازندران مفتخر شده است وجود ندارد . در پايان اين نامه آمده است: با كليه مقامات و مراجع مسوول و دلسوز استان اين نگراني مطرح شده كه اولا فروش كارخانه منتفي شود, ثانيا در صورتي كه نياز به فروش كارخانه حتمي باشد، بهترين و منطقيترين راه كه قابل توجيه باشد واگذاري آن به پرسنل در حال كاري است كه زندگي و سلامتي آنها در اين كارخانه دستخوش مخاطرت جدي شده و به حق آنها مستحقتر از هر فرد و گروهي مي باشند , كه براي محقق شدن اين امر، پيشنهاد واگذاري تسهيلات بانكي را به پرسنل كارخانه طرح و از مسوولين استان در خواست كمك كرديم ، اما متاسفانه هيچ توجهي به خواسته بر حق كارگران نشد، بدين حال از جنابعالي به عنوان دبير كل خانه كارگر و نماينده محترم مجلس شوراي اسلامي انتظار داريم موضوع فوق را با طرح در مراجع رسمي استان و كشور , ما كارگران و خادمان واقعي اين كشور را در تحقق اين موضوع منطقي ياري نماييد . پايان پيام
-
- 160- قرار دادهاي موقت ريشه كارگران را خشك كرده است مبلغ 183 هزار تومان، عقبگرد دستمزدي براي كارگران محسوب ميشود: دبير اجرايي خانه كارگر آذربايجان غربي گفت: قرار دادهاي موقت كار ريشه كارگران را خشك كرده و آنان را به به استثمار و بردگي ميكشاند."اسداله شيري"، در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا، افزود: بيش از 90 درصد كارگران آذربايجان غربي در كارگاههاي زير 10 نفر مشغول كارند و در حقيقت ميتوان گفت 90 درصد كارگران آذربايجان غربي در اين كارگاهها با قرار دادهاي موقت كار ميكنند كه به دليل نداشتن امنيت شغلي، برخي از اين كارگران از ترس اخراج و عدم تمديد قرار داد نميتوانند مشكلات واقعي خود در كارگاهها را بازگو كنند.وي گفت: نمايندگان مجلس بدانند كه 145 هزار كارگر آذربايجان غربي، با قرار دادهاي موقت مشغول كار هستند و از ترس اخراج، جرات بيان حقايق را ندارند.وي با تاكيد بر اينكه كارگران قراردادي از خدمات و رفاه عمومي محرومند، گفت: مجلس شوراي اسلامي بيش از اين تعلل نكند و بداند مسكوت گذاشتن طرح بهسازي قرار دادهاي موقت كار ، اهانت به ساحت مقدس كارگران است .دبير اجرايي خانه كارگر آذربايجان غربي، در خصوص دستمزد كارگران در سال 86 گفت: نمايندگان كارگران در شوراي عالي كار براي افزايش دستمزدها وعدههاي زيادي دادند كه در عمل محقق نشد و اين حركت آقايان يك عقبگرد دستمزدي براي كارگران محسوب ميشود .پايان پيام
-
161- رييس دانا طرفداران تفكر " افزايش دستمزد باعث ركود اقتصادي"، اقتصاددانهاي آمريكايي هستند كارفرمايان نساجي را عاملان اصلي بحران اين صنعت بدانيد :يك اقتصاددان آزاد، كارفرمايان صنعت نساجي را عاملان اصلي بحران اين صنعت دانست و گفت : اين كارفرمايان بر سر راه توسعه اقتصادي طبقه كارگر مانعتراشي ميكنند. به گزارش خبرنگار گروه كارگري ايلنا, در حالي كه رييس انجمن صنايع نساجي ايران از نارضايتي كارفرمايان اين صنعت از مصوبه دستمزدهاي سال 86 شوراي عالي كار خبر داده بود، دكتر"فريبرز رييسدانا" مدعي شد كه در سالهاي گذشته همين كارفرمايان با استفاده از كمكهاي دولتي, به عمد در صنعت نساجي بحرانسازي كرده و به قيمت بيكاري هزاران كارگر، از محل اعتبارات تخصيصي ثروت شخصي خود را افزوده و به خارج از كشور انتقال دادهاند.وي گفت : مدارك مستندي در اختيار دارم كه بر اساس آنها، كارفرمايان صنايع نساجي به جاي آنكه تسهيلات مالي پرداخت شده از محل صندوق ذخاير ارزي را بابت تجهيز ماشين آلات و تقويت قدرت توليد كارخانجات نساجي داخل كشور هزينه كنند، با انتقال اين تسهيلات به خارج از كشور به ويژه امير نشين دبي، براي خود سرمايه گذاري شخصي كردهاند. رييس دانا، صاحبان قدرت در صنعت نساجي را به سختگيري سنگدلانه در مقابل افزايش بسيار ناچيز حداقل دستمزدهاي كارگران در سالهاي گذشته متهم كرد و افزود : اين نارضايتي كه باعث طرح شكايت از شورايعالي كار در سال گذشته شد، در حالي است كه گروههاي زيادي از كارگران با اعمال فشار همين افراد معترض براي تصويب و اجراي قوانين تبعيض آميز، كار خود را از دست دادهاند. وي تصريح كرد: در نتيجه اين اقدامات، نمايندگان مجلس وقت به كارفرمايان اجازه دادند تا به نام نوسازي صنايع نساجي و به بهانه افزايش قدرت رقابت كارخانجات نساجي با وارد كنندگان و قاچاقچيان منسوجات خارجي, صنعت نساجي را از شمول قانون كار خارج كنند. رييس دانا افزود: انجام تمامي اين اقدامات بدون آنكه كوچكترين كمكي به نوسازي و رقابت پذيري صنعت نساجي ايران بكند باعث شد تا ايران به عنوان كشوري كه در آن قوانين تبعيضآميز وجود دارد، در نزد مجامع جهاني به ويژه سازمان جهاني كار اعتبار خود را از دست بدهد. اين استاد دانشگاه از همكاري مجلس وقت با خواستههاي غير قانوني صاحبان قدرت در صنعت نساجي به عنوان تبعيض خطرناك جديدي در روابط كار ياد كرد و افزود: در حال حاضر به دليل آنكه اكثر كارگران شاغل در صنعت نساجي را زنان تشكيل ميدهند و اين كارگران با ضعف اتحاد و انسجام تشكيلاتي مواجه هستند، دستمزدهايي به مراتب كمتر از ارزش واقعي كار خود دريافت مي كنند.وي با اشاره به اينكه كارگران حتي با دستمزدهاي 270 هزار توماني هم نميتوانند نيازهاي اوليه زندگي خود را تامين كنند، اما كارفرمايان صنعت نساجي از سود كلان رانت بازي، حساب سازي و بحران سازي، همه ساله نوه هاي خود را همراه با پرستاران براي سياحت و تفريح و آشنا شدن با زندگي اجتماعي و مدرن به كشورهاي اروپايي و آمريكا مي فرستند، گفت: به نظر مي رسد تامين اين رفاه به قيمت چشمپوشي كارگران از حداقلهاي يك زندگي شرافتمندانه، تحقق نيافتن روياهاي فرزندان و ادامه زندگي نكبتبار كارگران تمام شود.رييس دانا افزود: اين كارفرمايان صنعت نساجي مدعي هستند مالياتهاي بيرويه دولت كمر آنها را شكسته است، اما همين صاحبان قدرت به دليل تباني كه با برخي افراد بازرگان براي كسب سود بيشتر انجام مي دهند، حداقل 50 واحد نساجي را تعطيل و بستر كافي را براي واردات و قاچاق منسوجات خارجي فراهم كرده اند.وي تاكيد كرد: زماني كه اين كارفرمايان با خواستههاي منطقي كارگران براي افزايش دستمزد روبهرو ميشوند، با يادآوري وضعيت نامساعد زندگي در بمبئي هند, آديس باباي آفريقا و آمريكاي لاتين, كارگران را از بدتر شدن موقعيت موجود ترسانده و وادار به سكوت مي كنند، اين در حالي است كه اختلاف سرانه در آمد 2 هزار دلاري ايران با 800 دلاري اين كشورها، خط فقر آنها را نيز مختلف كردهاست. رييس دانا گفت: اين كارفرمايان بخش نساجي كه تحت حمايت دولتهاي سازندگي, اصلاحات و حتي دولت نهم، ظرفيت هاي توليد خود را به عمد كاهش دادند تا قدرت رقابت آنها با وارد كنندگان و قاچاقچيان منسوجات خارجي كاهش يابد، تنها زماني به فكر منافع ملي و دفاع از طبقه كارگر مي افتند كه دولت قصد اصلاح و بازنگري در تعرفههاي واردات را داشته باشد. رييس دانا تنها چاره خروج طبقه كارگر از وضعيت نامساعد و نكبتبار كنوني را فعاليت تشكلهاي واقعي و مستقل كارگري و همكاري طبقات روشنفكر اجتماع با تشكلهاي كارگري ميداند و با اشاره به برخوردهاي تند و خشن مسوولان با حركت هاي صنفي، ميگويد: اين قبيل برخوردها بيشتر به كام سياست مداران كاخ سفيد است.وي يادآور شد: دولت به جاي آنكه با كارفرمايان خاطي و افراد سودجو كه عامل اصلي حركتهاي صنفي هستند برخورد كند، حمايت بيشتري ميكند و با كارگراني كه از روي ناچاري معترض مي شوند، به عنوان مخالف نظام برخورد ميكند.رييس دانا افزود: از آنجا كه پس از اين برخورد مسوولان، سياستمداران آمريكايي با نقاب انسان دوستي، مواضع كارگران يا فعالان صنفي را به انحراف ميكشانند، گفت: برخورد نادرست مسوولان با عوامل اصلي اعتراضات كارگري كه همان كارفرمايان هستند، بيشتر به نفع سياستمداران آمريكايي كاخ سفيد است. وي گفت: به طور كلي طرفداران اين تفكر كه افزايش دستمزدها باعث ركود اقتصادي مي شود، اقتصاددانهاي آمريكايي هستند كه معتقدند بايد اعمال فشار در طبقه كارگر هر چه بيشتر افزايش يابد.پايان پيام
162- كارگران شهرداري آبادان جلوي فرمانداري تجمع كردنداين 100 كارگر3 ماه اضافه كاري، حقوق اسفند و 2 سال بن كارگري را دريافت نكرده اند: جمعي از كارگران شهرداري آبادان به دليل عدم دريافت حقوق و مطالبات معوقه، جلوي فرمانداري اين شهر تجمع كردند.نماينده محوري كارگران آبادان، در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا د رتاریخ 30 فروردین 1386, افزود: بيش از 100 كارگر شهرداري آبادان كه اضافه كاري دي, بهمن و اسفند سال گذشته و نيز حقوق اسفند و بن سالهاي 84 و 85 را از شهرداري طلبكاربوده و نتوانسته اند حق و حقوق شان را دريافت كنند، براي رسيدگي به مشكلات شان جلوي فرمانداري آبادان تجمع كردند. وي گفت: به كارگران تجمع كننده اعلام كردند كه فرماندار براي انجام ماموريت اداري در تهران است و فرمانداري پيگيري موضوع خواهد بود . مصطفي نظري افزود: از مسوولين اجرايي آبادان درخواست داريم كه به مشكل كارگران شهرداري كه در سخت ترين شرايط آب و هوايي كار مي كنند رسيدگي شود، زيرا اين كارگران پشتيبان نظام جمهوري اسلامي هستند و از دستاوردهاي مهم انقلاب اسلامي دفاع ميكنند . پايان پيام
163- به جاي حمايت از تشكلات كارگري، بهتان سياسي كاري و اقدامات غير صنفي مي زنند :نماينده كارگران استان ايلام گفت: به جاي حمايت از تشكلات كارگري كشور, بهتان سياسي كاري و اقدامات غير صنفي به آن ميزنند، گويا احقاق حقوق كارگران از ديد برخي افراد تحركات سياسي تعبير شده است. "علي غياثي", در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: دستورالعملي از سوي وزارت كشور در دست استانداري ايلام قرار گرفته كه در آن خانه كارگر و تشكلات كارگري را محكوم به فعاليت سياسي و اقدامات غير صنفي كرده است.وي گفت: بيش از 2 ده است كه خانههاي كارگر به دنبال خواستها و مطالبات صنفي كارگران بوده و به دور از هرگونه سياسي كاري، در اين راستا از هيچ گونه كوششي دريغ نكرده است . غياثي گفت: فشارها عليه تشكلات كارگري و خانههاي كارگر در حالي بالا گرفته كه كارگران سراسر كشور مي خواهند در روز جهاني كارگر خواستهاي برحق خود را از مسوولان طلب كنند . پايان پيام
164- كارگران كهگيلويه و بويراحمد امنيت شغلي ندارندپيامد اعتراض كارگران شركت هاي خدماتي، اخراج يا كاهش دوباره مزاياست :دبير اجرايي خانه كارگر كهگيلويه و بويراحمد، نبود امنيت شغلي و رواني كارگران دستگاهها و شركت هاي خدماتي اين استان را نگران كننده خواند و اظهار داشت: اين قشر پرتلاش به دليل فشارهاي رواني ناشي از پرداخت نشدن حق و حقوقشان توسط دستگاهها و شركت هاي تحت پوشش، علاوه براينكه امنيت رواني ندارند، فاقد امنيت شغلي هم هستند." عليرضا جنتي " به ايلنا گفت: براساس برخي اطلاعات موجود خانه كارگر، مطالبات كارگران برخي دستگاههاي اجرايي و شركتهاي خدماتي كهگيلويه و بويراحمد پرداخت نمي شود و از سوي ديگر نيز كارگران جرات و توان اعتراض در جهت دريافت مطالبات خود را ندارند.وي پيامد اعتراض معقول و منطقي كارگران برخي دستگاههاي اجرايي و شركت هاي خدماتي كهگيلويه و بويراحمد را اخراج و يا كاهش دوباره مزاياي برحق اين قشر عنوان كرد.نماينده كارگران كهگيلويه و بويراحمد گفت: با وجود پيگيري هاي مداوم خانه كارگر، دستگاهها و شركت هاي مذكور به راهي كه هم اكنون در دست گرفته اند، ادامه مي دهند و توجهي به تذكرات خانه كارگر ندارند.جنتي با انتقاد از عملكرد برخي مديران دستگاههاي اجرايي و شركت هاي خدماتي كهگيلويه و بويراحمد در زمينه بي توجهي به مطالبات برحق و قانوني كارگران، خاطرنشان كرد: مشخص نيست چرا اين مديران از پرداخت مطالبات كارگران خودداري مي كنند ،درحاليكه حاضر نيستند يك روز از حقوق مديريتي شان كسر شود.دبيراجرايي خانه كارگر كهگيلويه و بويراحمد گفت: هر مديري كه در استان كهگيلويه و بويراحمد كه بالاترين نرخ بيكاري در كشور را دارد، نتواند از اشتغال موجود صيانت كند، علاوه براينكه از شعارهاي عدالت اجتماعي و فراهم كردن فرصت هاي اشتغالزايي دولت نهم حمايت نكرده، تخريب دولت را نيز انجام داده است.وي افزود: هر مدير دولت نهم كه اقدام به اخراج كارگر زيرمجموعه خود كند، زمينه هاي بدبيني عليه اين دولت را فراهم كرده كه پيامد آن در آيندهاي نزديك به خوبي نمايان خواهد بود.جنتي از مديران دستگاههاي اجرايي و شركت هاي خدماتي كهگيلويه وبويراحمد خواست در جهت صيانت از اشتغال موجودگام بردارند و تلاش كنند كه فرصت هاي اشتغالزايي جديدي خلق كنند.وي اخراج كارگران توسط مديران را هنر مديريتي ندانست و اظهار داشت: يك مدير با اخراج كارگرعلاوه براينكه نان را از سرسفره خانوادهاي نيازمند برداشته، لطمه و صدمه روحي جبران ناپذيري برپيكره آن خانواده هم وارده كرده است.نماينده كارگران كهگيلويه و بويراحمد، ادعاي مديران دولت نهم را ايجاد فرصت هاي اشتغالزايي جديد دانست و يادآور شد: مديران دولت نهم بعد از دوره مديريت شان اگر ثابت كردند كه بهتر از مديران دوران اصلاحات فرصت هاي شغلي براي جوان فراهم كرده اند، آن وقت مي توانند ادعا كنند بهتر از آنها بوده و تلاش بيشتري در زمانه ايجاد فرصت هاي شغلي از خود نشان داده اند.پايان پيام
165- اگر مهندسين ما خودشان را كارگر بدانند، هيچ وقت كارگر مطرود و كم ارزش نمي شود:معاون آموزش و امور اعضاي خانه كارگرمازندران اظهار داشت: اساتيد و مسوولين به گونهاي با كارآموز و دانشجو برخورد كنند كه آنها به دنبال تشكيلات ستيزي نباشند و آموزش ما بايد راهي را بپيمايد كه هم دانشجو را با علم روز آشنا كند و هم در جهت توسعه تشكيلاتي قدم بردارد.به گزاش ايلنا، "رضا صفايي" ياد آور شد: سلامت آموزش در خانه كارگر تضمين كننده بقاي عضويت خانه كارگر است وتحميل بارهاي اضافي به كارآموز و دانشجو باعث كاهش عضوگيري و بدبيني به خانه كارگر مي شود ، اما نقد دروني، بالندگي را به همراه دارد و ماندگاري را به حداكثر مي رساند.وي افزود: همانطور كه در گذشته شاهد بوديم، كساني به جاي كمك به ماندگاري تشكيلات، خواستار فناي تشكيلات بودند كه با توجه به روحيه بالاي تشكيلاتي، اين افراد در كار خود موفق نشدند.معاون آموزشي خانه كارگر مازندران اظهار داشت: تا زمانيكه قشر كارگر هويت و ارزش خود را باز نيابد و از سوي مسوولين باور نشود، اقتصادكشور اين چنين است كه در حال حاضر شاهد آن هستيم. وي افزود: اگر مهندسين ما خودشان را يك كارگر بدانند، هيچ وقت كارگر مطرود و كم ارزش نمي شود و آن زماني است كه مثل كشور ژاپن كارگر تقدس پيدا مي كند.صفايي گفت: كسي كه مي خواهد امنيت سرمايه داشته باشد، بايد امنيت نيروي كار را تامين كند و هيچ كدام از طرفين كارگر و كارفرما به صورت مجرد و تنها اثرگذاري ندارند.وي در ادامه تصريح كرد: طي اين مدت همگان شاهد بوده اند كه هر گاه شاخص شغلي كاهش يافته، شاخص بزهكاري افزايش يافته است و در اين بين هزينه هاي كلاني براي پليس و دستگاه امنيتي صرف مي كنيم.صفايي تاكيد كرد: در نهايت دفاع از امنيت اجتماعي، دفاع از حكومت و جامعه اسلامي است و اگر بخواهيم از پايه همه چيز را امن كنيم، بايد امنيت انساني را در نظر بگيريم كه امنيت انسان امنيت شغلي اوست.پايان پيام
166- مديريت " افشره "درصدد فروش شركت استكارگران بيكار را پس از واگذاري واحد، دوباره جذب كار كنيد :نماينده كارگران شركت افشره تنكابن، گفت: شركت افشره تنكابن وابسته به بنياد 15 خرداد است و پس از انحلال واحد، مديريت درصدد فروش آن است. "محمد رسوليپلكاني", در گفت و گو با خبرنگار گروه كارگري ايلنا, افزود: اكنون حدود 100 كارگر شركت افشره كه در پايان سال 85 كليه حق و حقوق قانونيشان را از كارفرما گرفتهاند، به دليل اعلام رسمي انحلال واحد، در اداره تاميناجتماعي مشمول بيمه بيكاري قرار گرفتهاند.وي گفت: از مديريت شركت افشره و مسوولين مربوطه استان مازندران مي خواهيم كه كارگران بيكار را پس از واگذاري واحد، با اتخاذ رويهاي در نهادهاي تصميم گير، دوباره جذب كار در كارخانه كنند. پايان پيام
167- حمايت از انسان و كارگر فراموش شده استتعظيم در مقابل اقتصاد و سرمايه و توجه به سرمايه داران، انسان محوري نيست :عضو شوراي اسلامي كار كشتي سازي "ايران صدرا" گفت: هم اكنون نظام اقتصادي كشور از منابع انساني فاصله گرفته و نظام كارگري آن نيز بيمارگونه و در خواب غفلت است.به گزارش ايلنا، "نقي ضابط" افزود: تعظيم در مقابل اقتصاد و سرمايه و توجه به سرمايه داران، انسان محوري نيست، بلكه بايد دانست كه توجه به كارگران و انسان محوري، در رشد و پيشرفت هاي صنعتي دخالت مستقيم دارد.وي با بيان اينكه اقتصاد بانكداري و سرمايه داري حرف نخست را در نظام كارگري مي زند، افزود: امروزه نظام اقتصادي به اصطلاح مدرنيته و نوگراي كشورمان، از جيب طبقه كارگر براي امنيت طبقه سرمايه دار استفاده مي كند و در جامعه كنوني، قانونهاي حمايت از انسان و كارگر فراموش شده و در مقابل سرمايه و اقتصاد ارزش پيدا كرده است. پايان پيام
168- وزیر اطلاعات رژیم تهدید به تشدید سرکوب کرد:
خبرگزاری حکومتی ايرنا : غلامحسين محسني اژهاي " وزير اطلاعات گفت: فعاليتها، اقدامات و همكاري برخي عوامل داخلي دشمن با بيرون از كشور و افراد بيگانه براي ايجاد جنگ رواني از ديد وزارت اطلاعات مخفي نيست و نخواهد بود. وي سه شنبه شب در مصاحبه با خبرنگاران در اين وزارتخانه و در پاسخ به سوالي در ارتباط با قطعنامه ۱۷۴۷و اهداف دشمن از تحميل جنگ رواني افزود: دشمن تلاش دارد در شرايط كنوني با استفاده از عوامل داخلي ، نفوذي و ستون پنجم خود در كشور جنگ رواني ايجاد كند ولي با هوشياري ملت و مسوولان اين جنگ تاثير زيادي نخواهد داشت. وزيراطلاعات با تاكيد اين كه عوامل دشمن در كشور ما زياد نيستند،افزود: اين عوامل با اطلاعاتي كه براي دشمن جمع آوري ميكنند و با سينگنالهاي غلطي كه در اختيار آن قرار ميدهند، متاسفانه در جهت خواست آمريكا، صهيونيست و اسراييل حركت ميكنند. وي هشدار داد : در صورتي كه اين عوامل دست از فعاليتهاي خود برندارند، وزارت اطلاعات بر اساس وظيفه و مصوبات شوراي عالي امنيت ملي آنها را به مردم معرفي خواهد كرد. وزير اطلاعات افزود: اين وزارتخانه علاوه بر اين اقدام ،خيانتهايي را كه اين عوامل به دشمن ميدهند، افشا و برابر موازين باآنها برخورد كرده و هيچگونه اغماضي در اين زمينه نخواهد كرد. محسني اژهاي تصريح كرد:اين افراد مطمئن باشند كه وزارت اطلاعات، دستگاه قضايي و نيروي انتظامي در برخورد با اين عوامل، كوتاه نخواهند آمد و بر اساس موازين و به طور قاطع و موثر آنان را مجازات خواهد كرد. وي با اشاره به اينكه قطعنامه ۱۷۴۷بر خلاف موازين حقوقي و ظالمانه است ، افزود: دشمن امروز تلاش دارند تا بدون شناخت صحيح از مردم غيور، انقلابي و شهيدپرور ايران و بااين ترفند جمهوري اسلامي ايران را تحت فشار قرار دهد ولي بايد بداند كه مردم ايران زيربار اين كار غيرقانوني نخواهند رفت و بر دستيابي به حقوق مسلم خود تاكيد دارند و كوتاه نخواهند آمد.غلامحسين محسني اژهاي " وزير اطلاعات گفت: همه عوامل و دست اندركاران فرار شهرام جزايري از كشور شناسايي و در حال تعقيب هستند و طي ۸تا ۱۰ روز آينده مشخص ميشوند. اژه ای سه شنبه شب در مصاحبه با خبرنگاران در اين وزارتخانه و در پاسخ به سوالي در خصوص پرونده فرار شهرام جزايري از ايران، ضمن تبريك سال جديد و تقارن آن با ربيع الاول افزود: از زماني دستگيري شهرام جزايري مجرم و در مدتي كه مسووليت پرونده فرار وي از سوي آيت الله شاهرودي به وزارت اطلاعات محول شده، اقدامات گستردهاي جهت شناسايي عوامل فرار وي صورت گرفته است. وزير اطلاعات گفت : اين عوامل كساني هستند كه در برداشت پول از موجودي حساب جزايري، تهيه گذرنامه جعلي، خروج غيرقانوني و موارد ديگر دخيل بودهاند. محسني اژهاي افزود: جزايري در زمان حضور در خارج از زندان با استفاده از اسناد جعلي و صوري و با مساعدت برخي افراد كه در پرونده قبلي وي دخيل بودهاند، توانسته بخشي از موجودي حساب خود را برداشت و از آن در فرار خود استفاده كند كه تاكنون يك و نيم ميليارد تومان آن ثابت شده است. محسني اژهاي تصريح كرد: با روشن شدن تمام عوامل دخيل و موثر در فرار جزايري مجرم در روزهاي آينده، پرونده به دستگاه قضايي ارجاع خواهد شد. وي افزود: بر اساس تحقيقات انجام شده مشخص شده است كه جزايري از مدتها قبل تصميم به فرار داشته است و با برخي از بستگان خود هماهنگي و برنامه- ريزيهايي را انجام داده ولي ابتدا با مانع روبرو شده و پس از برطرف شدن مانع دوباره طرحي براي فرار وي تهيه ميشود. وزير اطلاعات تصريح كرد: شهرام جزايري با حيله و نيرنگ و براي فرار خود كاري ميكند كه در برخي از روزها در بيرون از زندان باشد تا بتواند برنامه فرار خود را برنامهريزي و هماهنگ كند. محسني اژهاي گفت : شهرام جزايري برنامه فرار خود را با بعضي از افراد در داخل و خارج بگونهاي تنظيم ميكند كه از ديد خود، ماموران نتوانند وي را دستگير كنند و زماني كه دستگير ميشود باور اين موضوع براي وي سخت بوده است. وي تاكيد كرد : از زماني كه وزارت اطلاعات ماموريت يافت موضوع فرار جزايري را تعقيب و پيگيري كند و در صورت امكان وي را بازگرداند، ظرف مدت كوتاهي موفق شد تا مسير خروج غيرقانوني جزايري از كشور و عوامل دخيل در آن را شناسايي كند. وزير اطلاعات افزود: ماموران از محل و اتاق خواب جزايري نيز مطلع بودند و در نهايت صبح زود و با صداي ماموران اين مجرم از خواب بيدار و دستگير شد.
169- کنگرهي سازمان جهاني معلمان - کانون صنفی معلمان کردستان:
به نقل از سايت سازمان جهاني معلمان(www.ei-ie.org) در روزهاي 31 تير الي 4 مرداد 1386 در شهر مونيخ آلمان پنجمين گنگرهي سازمان جهاني معلمان برگزار خواهد شد. در اين گنگره رهبران و نمايندگان بيشتر از 380 تشکل معلمان از 160 کشور شرکت خواهند کرد و در بارهي مسائل آموزشي و همچنين حقوق معلمان و دستاندرکاران مسائل آموزشي بحث و بررسي خواهد شد. شعار امسال "گردهمايي معلمان براي بهبود کيفيت آموزش و ارتقاء عدالت اجتماعي" مي باشد.ما نيز اميدواريم از شخصيتهاي برجستهي معلمان کشورمان در اين گنگره شرکت نمايند.
170- بازگشت کارگران شرکت واحد بر سر کار:
اخراجي هاي شرکت واحد به سرکار بازگشتند. از 18 نفر اخراجي اعضاي سنديکاي کارگران شرکت واحد اتوبوسراني تهران و حومه، 12 نفرشان حکم بازگشت به کار گرفته و کار خود را از سر گرفتند. اين افراد از جمله رئيس هيئت مديره سنديکاي کارگران حکم بازگشت به کار خود را دريافت کرده اند و چند هفته اي است که به کار مشغول شده اند. تلاش براي بازگشت به کار 6 اخراجي باقيمانده ادامه دارد. منصور اسانلو در گفتگو با صاحب قلم عنوان داشت که «براي بازگرداندن و همکارانمان به سر کارشان از تمامي راه ها از جمله مذاکره، نامه نگاري، اعتراض و اعتصاب استفاده خواهيم کرد. البته اميدواريم کار به آنجا نکشد و مسئولان هرچه زودتر به قول هاي داده شده و نتايج مذاکرات پايبند باشند و سريعتر اعلام کنند.» همچنين در مورد شايعاتي که زمان بازگشت به کار وي به محل کار در شرکت واحد رواج يافت اضافه کرد که: «عده اي شايع کردند که اين ها که به سر کار بازگشته اند، خودشان را فروخته اند. گفتند اسانلو 150 ميليون تومان گرفته، ماکسيما بهش داده اند! خوب کساني که منافع خائنانه خود را که طي سال هاي گذشته با تکيه بر روش هاي غير قانوني از بيت المال و اموال عمومي کسب کرده اند، از بازگشت به کار سنديکايي ها ناراحت هستند و اين شايعات را ساخته اند اما واقعيت آنقدر نيرومند هست که همه دروغ ها را نقش بر آب مي کند.» (به نقل از صاحب قلم)
171 - وضعیت کارگران فرنخ ، مه نخ شهرستان قزوین و مشکلات آنان :
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران - ايسنا، بيش از 400 تن از كارگران شركت "فرنخ مه نخ" قزوين به دليل دريافت نكردن حقوق عقب افتاده خود و بي توجهي مقامات استان به درخواستهاي آنها در ماههای گذشته يا در شهرك صنعتي البرز تحصن ميكنند، يا رنج سفر به تهران را به تن ميخرند و روزي در مقابل دفتر رييسجمهور و روزي ديگر جلوي مجلس دست به اعتراض ميزنند. در ادامه این خبرآمده است: كارخانه شرکت فرنخ – مه نخ كه در شهرك صنعتي البرز قزوين واقع است با مشكلاتي چون كمبود نقدينگي و رعايت نكردن قانون و مقررات از سوي برخي از مسوولانش مواجه شده كه عليرغم وضعيت بحران زده موجود براي اين كارخانه همكاريهاي لازم با آنها صورت نگرفته است. كارگران اين شركت بحرانزده عنوان ميكنند كه با توجه به بدهي 400 ميليون توماني كارخانه، 40 ميليارد تومان از اموال كارخانه در توقيف بانك تجارت قرار دارد به همين دليل امكان اعطاي وام براي جبران حقوق معوقه اين كارگران وجود ندارد. همچنين از جمله مشكلات شركت فرنخ مه نخ حدود 15 ميليارد ريال بدهي و توقيف3 پلاك از اموال اين شركت از سوي بانك عنوان ميشود. هر چند بنا به دستور استاندار قزوين، كارشناسان بانك مشغول بررسي ارزش اموال توقيفي هستند تا مازاد بر بدهي بانك را آزاد كنند، اما بلاتكيفي شاخصه اصلي اين ماجرا براي كارگران است.
172ـ محکومیت 7 تن از کارگران اخراجی گونی بافی ارومیه :
هفت نفر از کارگران اخراجی کارخانه گونی بافی ارومیه به اتهام اخلال گر و برهم زننده نظم عمومی در شعبه 8 دادگاه عمومی ارومیه مورد بازجویی قرار گرفتند و با قرار وثیقه آزاد شدند. 150 کارگر این شرکت مدت 18 ماه است که حقوق دریافت نکرده اند. این شرکت زیر مجموعه بنیاد شهید و امور ایثارگران می باشد.(ایلنا 28/1/86)
173ـ نقض حقوق بشر از فعالان کارگری در کردستان:
به گزارش فعالان حقوق بشر از کردستان ایران در تاریخ 29 فروردین 86 ، آقایان خالد میخانی، انور حسین زاده، عطا حسینی، کاوه حکیمی و رحیم حسینی از بازداشت شدگان اعتراضات کارگری در سقز از بازداشتگاه اداره اطلاعات به زندان مرکزی منتقل شدند. در همین رابطه ده نفر از دستگیر شدگان از جمله محمد عبدی پور و کاوه محمدیان که بر اثر ضرب و شتم نیروهای انتظامی از ناحیه دست آسیب جدی دیده اند از زندان آزاد شدند.(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 29/1/86)
174ـ عدم دریافت حقوق کارگران و بیکاری و بلاتکلیفی کارگران ماشین سازی لرستان:
نماینده خانه کارگر در شرکت ماشین سازی لرستان گفت : 130 کارگر قرار دادی این شرکت بدون دریافت حق سنوات و عیدی سال 85 از کار اخراج شدند. وی افزود : بیش از 200 کارگر باقی مانده این شرکت بیکار و بلاتکلیف هستند.( ایلنا31/1/86 )
0 نظر:
ارسال یک نظر
اشتراک در نظرات پیام [Atom]
<< صفحهٔ اصلی